![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,163 Joined: 15-February 07 From: Constanta Member No.: 1,203 ![]() |
Rox, ce zici de recoltarea de celule stem? De cand am auzit la stiri ca se pot pastra la Cluj sunt foarte interesata. Si trebuie sa ma grabesc, ca cel mai tarziu in luna a 7-a trebuie anuntati.
|
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Cred ca ar reprezenta o investitie, dar foarte putini parinti din Romania si-ar permite sa dea acele sume.
Clinica este Cord Blood Center Tariful de baza: 3 270 RON Taxa pentru depozitare (anuala): 90 RON + TVA (107,1 RON) |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Althe, intamplator am vazut si eu stirea si mi s-a parut o idee buna. M-am gandit sa vorbesc cu mami despre aceasta posibilitate si sa ma informez mai in detaliu. Adica ce boli pot fi tratate cu sangele ala.
Si mie mi se par costurile un pic cam mari, totusi. Daca suntem atente cu sanatatea copiilor inca de la primii pasi, ar trebui sa nu ne facem griji asa de mari in viitor. Zic si eu, dar niciodata nu stii ce se poate intampla. |
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Lista bolilor e lunga. De la anemii cronice, la leucemii, zeci de sindroame. O gasesti pe site-ul clinicii din Cluj.
Pana la urma e o masura de precautie. Doamne fereste sa ai nevoie sa apelezi la celulele stocate si depozitate. |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 703 Joined: 7-December 05 Member No.: 4 ![]() |
Roxi, Doamne fereste, viata nu stii niciodata cum ti-o tranteste. Ganditi-va ca cu acele celule se pot face interventii in cazul anumitor tipuri de cancer sau al altor boli incurabile.
Am o cunostinta care sufera de o boala genetica despre care nu a aflat decat la varsta de 8 ani, adica destul de tarziu. Acum are 21 si singurele posibilitati pentru a putea invinge boala sunt un transplant de maduva (pentru care e aproape imposibil sa gaseasca un donator) sau un transplant cu celule stem. Altfel, doctorii spun ca boala asta nu prea te lasa sa ajungi la 30 de ani. Asa ca e destul de critica situatia ei. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Deci ganditi-va bine, eu zic ca este o investitie extraordinara si daca voi avea vreodata copii voi face tot posibilul sa li se recolteze astfel de celule. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,163 Joined: 15-February 07 From: Constanta Member No.: 1,203 ![]() |
Da, este clinica de care zice Fanny. Eu mi-am trimis datele la ei si cred ca saptamana viitoare ii contactez sa-mi trimita si contractele. Tariful de baza se poate plati si in 3 rate, iar taxa anuala nu e de speriat. Intr-adevar, preturile sunt cam mari si doamne-ajuta sa nu fie nevoie de aceste celule niciodata. Chiar daca n-as dispune de banii astia macar mi-as face un mic imprumut in banca, in fond toti romanii isi fac imprumuturi si eu as renunta la o plasma pentru asta. Si nu ajuta doar copiii, ne ajuta si pe noi.
Rox, mai ai timp sa te documentezi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , la mine e ori acum, cat mai repede...ori la next baby. Luni merg si la medic si o sa-l intreb si pe el, ca trebuie anuntat sa i se faca instructajul de recoltare. |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,059 Joined: 10-December 05 From: Tara Minunilor Member No.: 80 ![]() |
Fetelor, ce sa mai mananc si eu seara astfel incat sa-mi ametesc foamea? Ma dezgusta atatea mancaruri ca nici nu mai stiu ce sa incerc...Ceva usor de facut si fara frunze verzi daca se poate (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) . Am tot manancat supa de rosii o vreme, dar s-a zis cu ea, nu-mi mai place. Piure ar suna bine dar ingrasa inutil...
|
|
|
![]()
|
|
Soricel, mi se pare mie ca te cam infometezi si nu-i bine. Nu zic sa te lasi pe-o ureche, dar nici sa nu tai totul de pe lista pentru ca "ingrasa". La urma urmelor, bebe tre sa se dezvolte si el cumva.
Daca iti plac fructele poti incerca o salata de fructe seara. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
LostWhispers |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu zic sa mananci consistent macar, daca ti e frica sa nu te ingrasi , nu mult dar consistent. De ex salata din : un ou fiert ,cascaval , ardei, rosie, castravete. Sau ce legume iti place tie sa combini in salata.
Sau salata de fructe cu miere deasupra, are f multe vitamine. |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Clau, eu mancam piure cu snitel. Mare pasiune am facut pentru combinatia asta.
Nici eu nu puteam sa vad salata sau pieptul de pui la gratar. Noroc ca acum mi-am revenit. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 04:30 PM |
|