IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

51 Pages V  « < 42 43 44 45 46 > »   
Reply to this topicStart new topic
> De-ale graviditatii, Schimb de idei, pareri, sfaturi legate de sarcina
kalua
post Oct 30 2008, 07:38 PM
Post #431

Musafir

Clau, nu cred ca poate sa-ti dea cineva sfaturi in legatura cu asta.
Mie-mi suferea numai mancare neaosa, am mancat zeci de kile de feta (care acum nu mai e voie de mancat, nu-i pasteurizata), sarmale, varza, fasole, cat se putea cu gust ca in tara. Chestiile exotice, care-mi placeau si inainte de sarcina si la care-am revenit si dupa, ma ingretosau.
Go to the top of the page

+Quote Post
Cleo
post Oct 30 2008, 08:06 PM
Post #432

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

Clau nici eu nu stiu ce sa-ti sugerez de fapt am prea multe pe lista insa clar trebuie sa te obisnuiesti cu gandul ca o sa iei niste kilograme dar sint niste kile bine venite (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Mananca niste corn flakes cu lapte (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
claudia_electra
post Oct 30 2008, 10:02 PM
Post #433

Membru de Onoare

Group: Membru de Onoare
From: Tara Minunilor
Member No.: 80

Am luptat azi cu snitele, si la pranz si seara (ce a ramas). Nu m-au impresionat, dar le-am inghitit. Marea victorie pt mine e cand nu mai imi e foame (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) . Iar placere realmente de cand sunt insarcinata nu mi-au facut decat sushi vestiti.

Kalua, parca parca as manca niste sarmale acum ca le mentionezi. Si salata lui Lost ma imbie. Mi-ati ajutat planul de food shopping pe weekend, saru'mana (IMG:style_emoticons/default/pupaceala.gif)

Hmm, cred ca voi cutreiera si indexul de mancaruri elady (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) .

+Quote Post
Cleo
post Oct 30 2008, 10:10 PM
Post #434

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

vezi ca de la ardei si castraveti ai un acid gastric de nu te vezi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
eu habar n-am avut pana sa fiu gravida, adica nu reactionam la legumele astea nicicum pana sa fiu insarcinata

foarte buna ideea cu indexul (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
Oana
post Oct 31 2008, 11:39 AM
Post #435

Incurabil

From: Iasi
Member No.: 5,191

Fetelor nu va infometati ,dati bebelului ce vrea ca pana la urma el cere si nu va faceti griji ca slabiti dupa nastere.Sarcina usoara (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
ruxy
post Nov 3 2008, 11:18 AM
Post #436

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 5,224

Buna fetelor! Eu sunt noua pe aici, dar am citit cu mare interes postarile voastre. Eu am o problema mai grava......as vrea sa am si eu un bebelus dar este mai complicat deoarece am o dereglare hormonala cam urata. Si spun urata deoarece imi vine cam la 4 luni. Mai multi medici mi-au spus ca asta se rezolva luand anticonceptionale, dar eu nu vreau sa iau ptr ca dupa cum am spus vreau un bebelus si in plus am luat timp de 4 ani si tot nu s-a rezolvat nimic. Sincer nu stiu ce sa fac...mai este cineva care a fost in aceeasi situatie?

+Quote Post
claudia_electra
post Nov 3 2008, 11:50 AM
Post #437

Membru de Onoare

Ruxy, nu-ti pierde speranta si roaga-te la Dumnezeu sa-ti dea minunea. Eu nu pot sa te sfatuiesc mai concret de atat pentru ca sunt ca o iepuroaica (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) , insa ma gandesc ca poti totusi sa iti iei temperatura bazala pana cand observi cresterea datorata ovulatiei. Daca ovulezi o data la 4 luni si "prinzi" momentul tot ar fi o sansa, nu (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) ?

Cu greutatea cum stai? Nu esti cumva anemica sau tii vreun regim de slabire care iti influenteaza si fertilitatea?

+Quote Post
ruxy
post Nov 3 2008, 01:36 PM
Post #438

Contaminat
*

Buna claudia! Cu greutatea cum sa stau......foarte bine....de vreo cativa ani am aceeasi greutate, 50 kg, cura de slabire nu tin si nu am tinut pana acum ptr ca nu am nevoie. Cu anemia ar putea fi o problema, anul trecut mi-am facut analizele si am iesit anemica dar am urmat un tratament si s-a rezolvat.Totusi nu mi se pare normal sa-mi vina atat de rar. Cred ca singura solutie este sa-mi verific temperatura constant.In perioada de ovulatie cam cat ar trebui sa fie temperatura?

+Quote Post
claudia_electra
post Nov 3 2008, 02:20 PM
Post #439

Membru de Onoare

Citez din Dr. F. Ardelean:

"Temperatura bazală

Celălalt semn major urmărit de femeie este temperatura bazală (la trezire). Ea este mult influenţată de o serie de hormoni. Printre ei, un loc important īl are progesteronul. Sub acţiunea lui, temperatura la trezire va creşte cu 0,20 - 0,50 Celsius, cam de la 36,20 - 36,50 la 36,80 - 37,00 Celsius, suficient pentru a putea fi observată cu un termometru obişnuit, dacă se respectă minime condiţii de măsurat:

dimineaţa, la trezire, īntr-unul din cele trei moduri (rectal - 3 min, vaginal - 5 min, oral, sub limbă, cu gura īnchisă - 5 min)
īntotdeauna la aceeaşi oră (se acceptă intervale de cel mult o oră īntre măsurători)
īn acelaşi mod de fiecare dată (nu ieri vaginal, astăzi rectal şi māine oral)
cu acelaşi termometru.
Sunt situaţii care pot modifica temperatura bazală (dar nu este obligatoriu), situaţii pe care femeia este bine să le cunoască:

boală, stare febrilă
unele medicamente (se va consemna numele lor)
somn neodihnitor sau insuficient
lucrul īn ture
consum neobişnuit de alcool
cină la ore tārzii
oră tārzie de culcare
stres fizic sau psihic, emoţii, examene, spaimă, teamă
modificări ale mediului (excursii, vacanţe, concedii)
petreceri pānă la ore tārzii.
Rămāne ca experienţa personală să decidă care din aceste situaţii modifică temperatura şi care nu. Īn orice caz, femeia va măsura temperatura, notānd īn dreptul zilei respective situaţia ivită.

Se recomandă ca primul gest făcut la trezire să fie măsurarea temperaturii (chiar dacă plānge copilul sau sună telefonul), deoarece mişcarea influenţează mult temperatura măsurată."

+Quote Post
ruxy
post Nov 4 2008, 10:05 AM
Post #440

Contaminat
*

Multumesc mult, claudia!

+Quote Post

51 Pages V  « < 42 43 44 45 46 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th June 2025 - 12:44 AM