Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Intrebari despre diverse lucrari dentare
Forum pentru femei - eLady.ro > Despre noi si Interesele Noastre > Sanatate, Sport > Stomatologie
Pages: 1, 2, 3
asgaard
Exista cimentare provizorie si definitiva. Am inteles ca e mai avantajos sa se faca doar o cimentare provizorie, pentru ca in cazul in care se intampla ceva cu dintele (infectie la radacina, de exemplu), sa se inlature lucrarea si sa se rezolve, apoi sa se puna la loc, nu sa se taie lucrarea si apoi sa fie nevoie sa se faca alta. Eu am o lucrare cimentata provizoriu de cateva luni, medicul mi-a zis ca daca se dezlipeste sa vin si decidem apoi daca o cimentam definitiv sau nu.
dana_dana418
Lucrarea mea e cimentata definitiv.Dar din pacate nu ma simt bine deloc cu ea asa.Speram ca o sa cedeze sau nu stiu.......Cert e, ca e mai inalta intr-o parte decat in cealalta. Mi se pare imposibil sa nu existe o solutie pt a fi decimentata. sad.gif
ToothFairy
Exista mai multe metode de decimentare a lucrarilor protetice,important e sa fie si inspiratie atunci pe moment.smile.gif se poate cu ultrasunete,cu detartror sau cu ata interdentara.Chiar e indicat sa o dai jos daca simti ca e inalta pentru ca altfel ajungi sa iti fie lezata gingia,aceasta in timp isi schimba culoarea,devine cianotica(vinetie) si n`or sa fie consecinte bune.Trebuie decimentata si readaptata,iar in caz nefericit,daca nu se poate readapta,refacerea lucrarii...
dana_dana418
Cu ata interdentara nu cred ca ar fi posibil.Lucrarea mea este un intreg de 11 dinti, din care 10 sunt ai mei, fiind doar imbracati.Nu stiu daca reusesc sa ma explic bine, dar deasupra dintilor mei, dupa ce i-a pilit si obturat, e o masca de fier care a fost imbracata in portelan. Nu este nici macar o saptamana de cand mi-a cimentat-o, asa ca sincer, vreau sa evit distrugerea lucrarii.Oricum va multumesc pt sfaturi si astept si alte solutii poate totusi am noroc.
Ala80
Dana, daca mai ai putina rabdare, poate apare punkreasu' sa te lamureasca. kiss.gif
ToothFairy
da,pana apare dnu` dr punkreas iti spun eu ca exista metode pentru decimentari variate si trebuie adaptate in functie de lucrare.Exista aparate care emit vibratii pe lucrare,si duc la decimentari.Imi permit sa iti raspund eu pentru ca sunt studenta in anu` V la stomatologie.
"Masca de fier" de care zici tu este scheletu` metalic de sub ceramica,care are rol in rezistenta lucrarii mai ales.
Se poate incerca decimentare si prin lovituri cu ciocanelul de decimentare dar cu grija pentru a nu o fractura.
Metoda de decimentare o hotaraste medicul tau stomatolog.
dana_dana418
VA MULTUMESC TUTUROR friends3.gif hug.gif
dr. stoma
Hello hello soldiers.gif
Back in business!

So, daca lucrarea ta a fost adaptata corect si a fost cimentata definitiv - GREU s-o mai dai jos prea curand. Iar daca ai tai dinti au niste radacini minuscule sau mobile risti sa scoti lucrarea cu suportul dentar cu tot.
Cel mai bine este sa te vada tot medicul la care ti-ai lucrat si sa rezolve problema intr-un fel sau altul. Stie exact ce ai sub lucrare, are (ar trebi sa aiba) radiografiile tale etc.
Asa cum spunea si EmptyG, pe langa problemele gingivale pe care le poti avea (?) s-ar putea sa adaugi si niste probleme majore in/legate de articulatia temporomandibulara.

PS: sa nu te abureasca cu "las' ca merge" sau "o sa te obisnuiesti tu in timp". Una e sa ai o senzatie de ceva nou sau ciudat care intr-adevar se rezolva prin puterea obisnuintei si alta e sa ai o "muscatura" varza, sa simti clar cum musti doar pe o parte si pe cealalta nu.

I rest my case!

PPS: and leave the floor to EmptyG, eu trag pe dreapta cateva zile cred thankyou.gif
ToothFairy
Multumesc pentru carme punkreas!:) daca sfatuiesc gresit,sa ma indrepti pe drumu` cel bun.
dana_dana418
MULTUMESC DE SFAT PUNKREAS. POATE NU MI/AR FI ASA DE GREU DACA EU NU AS FI IN ITALIA SI DENTISTUL MEU IN BUCURESTI....O SA-L SUN SA VAD POATE POT SA FAC CEVA SI FARA SA MERG LA EL.
dr. stoma
Da, poti face altceva fara sa mergi la el. SA MERGI LA ALTUL!!! Dar nu lasa lucrurile asa, sa nu ai probleme in viitor. Din pacate nu cunosc decat 1 dentist in cizma, in Milano mai exact - daca te ajuta cu ceva.
dana_dana418
Nu e chiar aproape ......Dar iti multumesc oricum pt intentie...
pasionana
Hello! Am o lucrare dentara si in dreptul ei gingia nu mai este roz, ci rosiatica.....stomatologul a spus ca amprobleme cu gingia si mi-a dat un tratament cu o solutie cu antibiotic de facut la farmacie. Dupa acest tratament gingia devine putin rozie...dar tot este diferita de zona unde nu este lucrare. Si roseata nu s-a extins si la dintele de langa lucrare...adica e rosie la milimetru exact cat lucrarea. Cand ma enervez sau sunt stresata mai sangereaza gingia zapacitul.gif ...dar doar uneori. Poate fi alergie la materialul din care e lucrarea? magindesc.gif
claudia_electra
Evident ca doar la nevoie am descoperit si eu topicul. Eu cautam specialisti prin alte zari si ei erau chiar langa mine.

Daca nu te retin prea mult, m-ar ajuta enorm un sfat.

1) Am un molar (15) cu nervul scos de cativa ani langa care traia fericit un premolar (daca asa s-o chema) pana sa se adanceasca f mult spatiul dintre ei din cauza plombei proaste la molar. Ei si asa mi s-a cariat si premolarul si ma durea tare la rece si cald, nu si in alte ocazii. Am fost la medic si mi-a curatat caria si a spus ca nu vede nervul afectat, dar daca ma mai doare si dupa plombare, sa revin sa-mi obtureze si canalul.

Ceva durere mai simt, insa sincer nu vreau deloc sa scot nervul, atat pt ca s-ar vedea urat la zambet, cat si pt ca oricum mai am 3 molari fara nerv si nu le prevad viata prea lunga. As vrea sa-l tin cum e dat de la natura daca nu se poarta urat! Ma gandesc eu ca nu am niciodata dureri spontane de la el, si la rece si fierbinte e doar o sensibilitate, nu durere profunda ca inainte. Prin urmare, ma intreb daca nu exista vreo substanta ce ar merge pusa pe nerv ca sa-l refaca. Crezi ca trebuie musai obturat canalul in cazul meu? Pun si radiografia biggrin.gif.


2) In alta radiografie am zarit ca maseaua de minte de jos planuieste sa iasa, cine stie cand, doar ca nu civilizat in sus, ci fix in directia molarului de langa. Nu ar fi posibil/bine sa mi se faca incizii si sa fie scoasa INAINTE sa impinga in molar si sa-mi strice tot aliniamentul dintilor? Ce imi recomanzi sa fac si cu bestiile astea mici?



Multumesc mult pentru orice ajutor!
dr. stoma
S-o luam in ordine:

Pe molar (1.6) eu nu vad obturatie catre premolar (1.5), doar pe fata ocluzala. Partea buna este ca obturatia de canal pare a fi corect realizata.
Obturatia premolarului este foarte foarte aproape de camera pulpara (nerv). Nu imi dau seama cat de mare este cavitatea dar eu as pune o baza de hidroxid de calciu pentru a favoriza depunerea de dentina secundara pe interior (protectie suplimentara pt nerv) si apoi obturatie fizionomica de ionomer de sticla fotopolimerizabil. Rezultatul ar trebui sa fie urmatorul: pastrarea vitalitatii dintelui, protectie pulpara prin ingrosarea peretelui dentar si realizarea unei obturatii fizionomice astfel incat sa nu ai stress atunci cand zambesti sau razi.

Molarul de minte (1.8) poate ramane acolo mult si bine daca nu erupe. Trebuie monitorizat. Daca nu lizeaza radacina molarului 2 (1.7) si nici nu iti face probleme cu infectii - never mind the bastard!

All the best,

Punkreas
claudia_electra
Multumesc mult pentru promptitudine thankyou.gif !

Asa este, obturatia de canal pe 1.6 e bine facuta, iar obturatia premolarului este adanca, pana fix inainte de camera pulpara, asa mi-a zis si medicul care a facut-o. Stiu ca mi-a pus ceva cu calciu acolo biggrin.gif (deci probabil hidroxidul de care mentionezi), dar nu stiu ce fel de obturatie peste. Cert e ca nu a inchis bine in lateral si (din nou!!) imi intra mancare in spatiul creat. As merge la un alt medic sa refaca plomba si eventual ma duc cu biletel in care sa cer obturatie de care ai zis tu morderis.gif

Ma mai deranjeaza putin la rece, de ce sa mint rusinosul.gif, dar nu stiu daca mai e cazul de obturatie de canal. Odata ce e sensibil nervul la rece trebuie scos neaparat? Am 3 sapt de la operatiunea asta si parca am impresia ca ma doare mai putin...oare e autosugestie sau chiar e posibil sa mearga inspre bine?

Ok, las molarul de minte (4.8) in pace. Monitorizat inseamna radiografii sau sa astept pana ma doare biggrin.gif?

Merci din nou si un an nou plin de surprize frumoase!
dr. stoma
Stai ca vin si eu de-acasa biggrin.gif Acum vad ca sunt doua arcade diferite. A doua radiografie este intunecata in partea de jos si n-am vazut canalul mandibular.

Nu trebuie sa mergi neaparat la alt medic. Cel mai probabil ti-a pus o baza de Ca(OH)2 si obturatie provizorie. Acum ar trebui sa inlature ce a mai ramas din obt. prov. si sa puna ori ionomer de sticla ori compozit. Probabil va opta pt compozit, e mai comod. Obturatie de canal nu are de ce sa-ti faca, deocamdata cel putin ...

Molarul de minte ar fi bine sa-l monitorizezi radiologic, la 6 luni e suficient. Sa pastrezi radiografiile ca sa poti compara. Eventual scrii data pe ele cu un marker subtire.

All the best,

Punkreas
claudia_electra
Hehe, te-am pacalit!

Merci mult pentru informatii, you made my day dance.gif. Am sa merg la alt medic (desi nu stiu nici unul cu recomandari bune...tu esti din Bucuresi biggrin.gif?) pt ca acesta ma enerveaza cum imi lasa mereu spatiul asta mare intre dinti si asa am si ajuns la carie pe premolar. Plus ca nu m-a chemat din nou, deci presupun ca a pus ceva definitiv de prima oara.

Numai bine,

Claudia.
domnitzza
Eu nu am nici o problema cu dantura dar asa de fitza mi-as pune un cristal sau o chestie cum am vazut pe la tv pe unul dintre dintisori.
AdelaTm
QUOTE(angeldust @ Feb 20 2007, 07:55 PM) *
Nici nu stiam ce titlu sa dau topicului.
Ideea e ca stiu ca avem si o stomatoloaga printre noi si oricum, mai sunteti cateva mai informate ca mine in domeniul asta.

Problema e urmatoarea : am avut o plomba mai mare la o masea, din care imi ramasesera doar 2 pereti ai mei, din dintele natural. Am muscat pe ceva tare si mi s-a mai rupt un perete. Dentista mi-a zis ca singura solutie e sa ii faca o coroana de ceramica. Acum...ea mi-a zis ca dintii de langa nu o sa fie afectati, ca pur si simplu imi lipeste capsula aia de ceramica pe dinte. Altii imi zic ca nu ar fi bine asa, ca trebuie sa faca cumva legatura si cu un dinte de langa, sa o prinda de el, ca altfel o sa imi pice mereu si va trebui sa ma tot duc sa mi-o lipeasca la loc.
Cum e mai bine? Stiti cumva?
Ai gasit un doctor in Timisoara.Caut un dentist bun, pentru un detartraj.Am inteles ca cel mai bun e cel cu ultrasunete.N-am inteles daca se face sau nu anestezie.
Am inteles ca sunt de 3-4 tipuri.
Mai este manual.
Apoi se face curatarea.
Vreau sa stiu cat costa si un doctor la care sa nu apara efecte negative dupa si se curata bine.LA dinti din fata se vede si am un dinte cu probleme

QUOTE(angeldust @ Feb 20 2007, 07:55 PM) *
Nici nu stiam ce titlu sa dau topicului.
Ideea e ca stiu ca avem si o stomatoloaga printre noi si oricum, mai sunteti cateva mai informate ca mine in domeniul asta.

Problema e urmatoarea : am avut o plomba mai mare la o masea, din care imi ramasesera doar 2 pereti ai mei, din dintele natural. Am muscat pe ceva tare si mi s-a mai rupt un perete. Dentista mi-a zis ca singura solutie e sa ii faca o coroana de ceramica. Acum...ea mi-a zis ca dintii de langa nu o sa fie afectati, ca pur si simplu imi lipeste capsula aia de ceramica pe dinte. Altii imi zic ca nu ar fi bine asa, ca trebuie sa faca cumva legatura si cu un dinte de langa, sa o prinda de el, ca altfel o sa imi pice mereu si va trebui sa ma tot duc sa mi-o lipeasca la loc.
Cum e mai bine? Stiti cumva?

Ai gasit un doctor in Timisoara.Caut un dentist bun, pentru un detartraj.Am inteles ca cel mai bun e cel cu ultrasunete.N-am inteles daca se face sau nu anestezie.
Am inteles ca sunt de 3-4 tipuri.
Mai este manual.
Apoi se face curatarea.
Vreau sa stiu cat costa si un doctor la care sa nu apara efecte negative dupa si se curata bine.LA dinti din fata se vede si am un dinte cu probleme
Diana.
Adela, nu mai cita de-aiurea si nu=ti mai repeta posturile, ca ne suparam.
ToothFairy
Detartrajul cu ultrasunete e cel mai eficient...costa in jur de 100 lei ambele arcade...depinde de la cabinet la cabinet pretul...nu se face anestezie deobicei...apoi se face un periaj profesional, cu o pasta cu fluor..
AdelaTm
QUOTE(EmptyG @ Jul 25 2008, 10:54 AM) *
Detartrajul cu ultrasunete e cel mai eficient...costa in jur de 100 lei ambele arcade...depinde de la cabinet la cabinet pretul...nu se face anestezie deobicei...apoi se face un periaj profesional, cu o pasta cu fluor..

Imi pare rau daca se repeta nu e vina mea.
Daca stiti doctor bun unde se face detartraj cu ultrasonic,va rog dati-mi o mana de ajutor.Am un dinte care am sange si cred ca e de la tartru,e vorba de un premolar care e plombat.Nu stiu in Timisoara o clinica
cauninger
Buna tuturor

Cautand ceva surse de informare, am descoperit acest topic si poate cineva va fi in masura sa ma sfatuiasca si pe mine....Pe scurt, in urma cu 3 luni am efectuat o lucrare dentara, o punte cu sprijin pe un canin si pe ultimul molar. La aproximativ o luna dupa fixarea definitiva, lucrarea mi sa desprins de pe molar. Am fost la dentist care mi-a zis sa stau asa o perioada, poate se desprinde si de pe canin, ca sa o poata recimenta. Au trecut de atunci apropae 2 luni si situatia este neschimbata...in plus am observat ca, pe exterior, lucrarea de pe molar nu acopera in totalitate dintele, fiind o distanta de aproximativ un milimetru intre marginea lucrarii si gingie, lucru care nu se datoreaza in mod categoric faptului ca lucrarea sa desprins de pe respectivul molar, gingia are acolo o mica adancitura pe care linia lucrarii nu o urmeaza...Intrebarea mea este: este normal acest lucru si ce se poate face ptr remedierea acestei situatii ?

multumesc anticipat ptr raspuns ...as vrea sa ma duc informat la stomatologul ce mi-a facut respectiva lucrare atunci cand voi ajunge la el sa rezolve ceva cu recimentarea...si poate cu intreaga lucrare, depinde de raspunsul primit aici....
Diana.
Eu as zice sa schimbi stomatologul.
LostWhispers
Daca nu acopera lucrarea tot dintele, in timp acel dinte se va caria pt ca a fost pilit inainte sa fie imbracat si nu mai are aceiasi rezistenta.
si eu zic sa schimbi medicul pana nu e prea tarziu.
cauninger
Si ce rezolv daca schimb medicul? Adica, raman cu banii dati pe o lucrare care nu este buna? Mi se pare logic ca medicul ce a gresit sa rezolve situatia...Tare as vrea sa stiu daca exista vre-un mijloc de constrangere care sa o determine pe respectiva stomatoloaga ori sa-mi returneze banii, ori sa-mi refaca lucrarea pe cheltuiala ei bineinteles...Adica, nu poarta nici un fel de raspundere ptr ce face?...
Fanny
Rezolvi ca nu mai cotizezi si a doua oara la acelasi medic care n-are niciun respect fata de pacienti.
daca vrei, incearca sa te adresezi Colegiului Medicilor Dentisti din Romania. Eu n-am auzit insa vreodata vreo pozitie publica a acestora sau vreo rezolvare a vreunei situatii. Daca functioneaza ca si Colegiul Medicilor din Romania, atunci sanatate si noroc bun. Poti astepta si un an jumate pana sa auzi ca de fapt medicul dentist n-a fost de vina! Mai e varianta unui avocat, dar esti dispusa sa-ti pierzi timpul si banii in tribunale? closedeyes.gif
cauninger
Am sa merg maine dimineata la dentist ptr ca am programare si am sa vad ce are de spus...Daca nu ajung la o intelegere echitabila, am sa sesisez Colegiul Medicilor...Stie cineva cum se procedeaza in cazul acesta? Citeam undeva o stire despre un medic stomatolog din zona Moldovei ce a fost obligat de catre OPC la plata unei amenzi si la refacerea unei lucrari dentarte prost efectuate...Acest caz imi da sperante....Nu ma dau banii afara din casa nici sa umblu prin tribunale, ptr ca as face-o dar nici sa tot platesc la lucrari sau experimente ce se fac pe pielea mea....Daca a gresit, trebuie sa raspunda....
Diana.
Nu as mai avea curaj sa ma duc pe la vreun stomatolog sau chiar la acelasi dupa ce l-am reclamat. Cea mai mare paguba i-o faci daca apuci sa trimbitezi in orasul tau ca stomatolog mai prost nu exista. Sau te poti posta in fata cabinetului si sa ii opresti pe toti potentialii pacienti si sa le arati cum ti-a "lucrat" tie. Pun pariu ca iti reface totul si mai face si la prieteni gratis. biggrin.gif
amailhik
Fetelor, azi mi-am pus o plomba. Pana acum cand am mai avut treaba pe la dentisti, stiu ca se punea una provizorie si abia dupa cateva zile aia definitiva. Acum nu se mai "poarta" plombele provizorii? E in functie de marimea cariei sau? magindesc.gif
Bia
Cred ca plomba provizorie se pune daca mai trateaza dintele. Daca e sanatos nu are de ce sa puna plomba provizorie.
Diana.
Ama, daca caria e micuta- sau chiar mare dar nu e afectata pupla dintelui nu e nevoie de provizorie. Tehnologia a evoluat mult si poti chiar minca imediat dupa ce ti-a pus plomba. E plomba foto?
amailhik
Da, mi-a zis ca pot sa mananc dar sa nu beau Cola sau cafea. Ce e aia plomba foto?
Diana.
Dupa ce ti-o pune iti trage cu lampa aia. Tie cum ti-a facut-o?
amailhik
Da, a folosit si o lampa care semana a pistol de lipit. laugh.gif Acum a inceput sa ma doara...
ToothFairy
Pentru "plomba foto" materialul se intareste numai prin fotopolimerizare (cu lampa de fotopolimerizare) ... unele materiale sunt fotopolimerizabile, altele sunt autopolimerizabile...altele termopolimerizabile...
Obturatia provizorie se foloseste doar in cazul in care vrei sa tratezi "plaga" dentinara/pulpara medicamentos (coafaj se numeste), depinzand de profunzimea cavitatii...il lasi sa actioneze ceva timp si apoi treci la obturatia de durata...
amailhik
Aha, multumesc! A evoluat tehnologia in 10 ani. La ultimele plombe am avut si provizorii dar parca nu mi-a dat cu atatea dracii ca acum. De pistolul ala nici vorba.
amailhik
Inca o intrebare: e normal ca dupa 10 zile dintii plombati sa fie sensibili inca la rece? Si acum ma deranjeaza cand beau ceva. magindesc.gif
happyCat
Eu zic ca e normal. Mie dupa ce mi-au pus o plomba mai mare mi-au zis ca dintele va fi sensibil cateva luni. Si asa a fost, dupa cateva luni n-am mai avut probloeme.
LostWhispers
Si la mine au fost sensibili cateva luni, urata senzatie dar n ai ce face.
ToothFairy
Sensibilitatea dureroasa postoperatorie are mai multe baiuri : daca te doare la rece inchiderea marginala a obturatiei este precara, adica au ramas lipsuri sau portiuni neacoperite cu material...daca te doare la masticatie nu ti-a realizat bine legatura intre obturatie si dinte ( adeziunea precara)... deobicei exista intr-adevar o usoara jena dupa ce ti s-a lucrat...ti-a deranjat niste mici terminatii nervoase...care in timp se "cicatrizeaza" si astfel dispare durerea post-operatorie...formandu-se si un nou strat dur dentar acoperitor...
Durerea ar trebui sa dispara cat mai repede. Cu cat persista mai mult, cu atat exista semne de intrebare asupra calitatii obturatiei.
amailhik
Pai, as mai avea niste probleme de rezolvat.. In concluzie, ma mai duc la tanti asta? Pe topicul cu recomandari de medici stomatologi vad ca nu se prea inghesuie lumea si altul nu stiu de unde sa iau.
ToothFairy
In Bucuresti ai de unde alege. smile.gif
Eu nu te indemn sa renunti la a mai merge la ea, ca nu stiu ce a lucrat acolo, cum a lucrat...alegerea e a ta..
Eu doar ti-am spus situatiile in care apare sensibilitatea asta, care oarecum este normala, dar depinde de perioada pe care se intinde ea. Daca persista, trage-o de manecuta pe dna doctor si spune-i ca ai sensibilitate acolo unde ti-a lucrat...
Eu zic totusi sa stai in expectativa, sunt sigura ca a verificat inchiderea marginala si si-a dat silinta sa fie ok.
Te pup.
Diana.
Atentie maxima la dusmanii ascunsi ai danturii
Pilulele de slabit, anticonceptionalele, sindromul gurii uscate sau dietele severe pot imbolnavi dintii. In plus, rugati partenerul de viata sa va monitorizeze somnul! Aceasta pentru ca si scrasnetul dintilor duce in timp la afectarea smaltului.
Exista multi dusmani redutabili ai dintilor. In topul agresorilor se numara alimente precum cafeaua, ceaiul negru, bomboanele ori acadelele, vinul rosu ori bauturile acidulate dulci. Consumate in mod regulat, pot afecta smaltul dentar. La fel periculos este si obiceiul de a consuma alimente fierbinti, urmate imediat de unele foarte reci.
Pentru scrasnetul involuntar al dintilor, mai ales in timpul noptii, (asa-numitul bruxism) medicii recomanda purtarea unor gutiere speciale in timpul noptii care sa impiedice aceste probleme. De asemenea, pentru o dantura frumoasa si sanatoasa, tratamentele de albire trebuie facute cu masura!
In functie de particularitatile smaltului, medicii recomanda un interval de un an intre doua albiri. Iar ca reguli absolute nu uitati ca igiena trebuie sa fie impecabila. Ata dentara trebuie sa completeze curatarea dintilor cu periuta, iar vizita la dentist trebuie facuta la minimum sase luni!

dalexandra
Scrasnitul din dinti e intr-adevar un mare dusman al danturii.

Cat despre gutierele pentru bruxism.... sunt ineficiente si incomode. Eu am inteles ca cea mai noua metoda de vindecare a acestui reflex daunator este reglarea ocluziei dentare. Daca muschii masticatori se relaxeaza cum trebuie in urma muscaturii acest reflex dispare. Cumnatul meu a fost la stomatolog, l-a pus la un aparat de reglat ocluzia si la un altul care-i masura timpul de relaxare al muschilor, i-au fost slefuiti unii dinti si a scapat de problema asta imediat.
MadalinaAna
foarte misto...credeam ca e doar un tic si nu scapi de el decat daca-ti impui sa il tii sub control:)
adamartenie
Acolo e sunt unele sigur faptul de a evita majoritatea oamenilor stomatologi
durere:

Are o experiență de trecut dureros dat o frica de dentist
cost:

Prețurile ridicate sunt un factor major prevenirea multor oameni de la obtinerea controale dentare regulate
anxietate:

Mulți oameni pur și simplu se tem de dentist birou.

dar,
Aici am o veste buna pentru tine . Există atât de multe dentist bun în zona dumneavoastră, care să acorde mai multă atenție la pacienții Doar a verifica afară
"Sănătate coroanei dentare" în apropiere zona ta
Au o vizită plăcută.

implanturi dentare bucuresti
implanturi dentare prêt


mulțumiri
Craciunica
QUOTE(MadalinaAna @ Mar 23 2012, 07:31 PM) *
foarte misto...credeam ca e doar un tic si nu scapi de el decat daca-ti impui sa il tii sub control:)


Am avut un prieten care aproape intotdeauna scrasnea dintii in somn. Nu stiu ce s-a ales de dantura lui, dar bine n-are cum...
marianto
Salut! Scriu aici pentru as vrea sa aflu si parerea voastra. In urma cu cativa ani, am fost la un medic stomatolog cu o masea tare cariata. Pentru ca nu a prea avut ce face, a scos-o, povestindu-mi ca dintii vor migra si ca locul va fi acoperit intr-un final. Dar nu a fost asa, locul este gol acum si nu stiu cum e mai bine sa procedez- sa fac o punte, dar trebuie sa pileasca maselele vecine sau sa fac un implant? Va multumesc pentru eventualele sfaturi si va doresc o seara frumoasa!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.