Desertul cu prune si mere (se poate face si numai cu mere sau numai cu prune) este una dintre multele
retete de slabit care iti diversifica meniul in
regimul Montignac.
Ingrediente necesare:500g mere
400-500g prune
1 priza de scortisoara (sau cardamon, cine are si cui ii place)
2-3 linguri de indulcitor (fructoza, sirop de pere/agave)
vanilie sau fructoza vanilata (facuta acasa)
3 oua
1/4l smantana (sau 1/4l lapte si 2 linguri de ulei)
Cum se prepara:Se unge o forma mare rotunda, se curata merele si se taie in bucati, prunelor li se scot samburii. Se pun fructele pe fundul formei.Se bat galbenusele cu indulcitorul si scortisoara, se bate smantana si albusele spuma. Se amesteca toate si se toarna peste fructe. Se da la cuptorul preincalzit 200°C 25-30 min.
Copyright©elady.roSe poate servi si caldut cu niste frisca in care s-a pus niste scortisoara (sau cardamon).
Pofta buna!
Reteta publicata pe forum in data de
May 29 2006, 09:11 PM
Copyright © Kalua
Reproducerea fara acord strict interzisa!