
Nu e chiar o placinta, dar asta e numele pe care grecii il dau prajiturii acesteia.
Daca tineti cura de slabire, nu va aventurati!
-3 cani faina
-1/2 cana unt proaspat, dulce
-1 1/2 cani zahar pudra
-4 cani nuci macinate
-3 lingurite bicarbonat (praf de copt)
-1 lingurita scortisoara
-1/2 lingurita sare
-un praf vanilie
-6 oua
Pentru sirop:
-1 1/2 cani zahar
-2 cani apa
-vanilie
Amestecati faina, nucile, scortisoara, praful de copt si sarea.
Bateti untul cu zaharul vreo 4-5 minute.
Bateti toate oulale cu telul, cu simt de raspundere!
Copyright©elady.ro Amestecati cu celelalte ingrediente pentru a forma o pasta moale si fina, batind cit va tin puterile!
Copyright©elady.ro Ungeti o tava de prajituri si tapetati-o cu faina.
Turnati compozitia in tava si dati-o la cuptor.
Intre timp, fierbeti apa cu zaharul pentru sirop.
Turnati siropul inca fierbinte (dar nu clocotit) peste blatul de-abia scos din cuptor.
Dati prajitura la rece si taiati-o in patratele.
Vezi si
reteta de cataif Copyright © elady.ro
Reproducerea fara acord strict interzisa!