Sunteti in categorie: Fitness

Exercitii Tae Bo

Exercitii Tae Bo
Tae Bo este un set de exercitii de aerobic creat de Billy Blanks, practicant de tae kwon. Tae Bo este unul dintre primele programe de “ cardio boxing” care s-a bucurat de un succes comercial deosebit.
Programele de exercitii Tae Bo folosesc miscari preluate din artele martiale intr-un ritm extrem de rapid.
Numele de exercitii Tae Bo vine de la o combinatie dintre tae kwon si box. Blanks a explicat denumirea si printr-un acronim: „Total Awareness Excellence Body Obedience.”
Primul set de exercitii Tae Bo a fost creat in 1989 prin combinarea muzicii cu elemente din tae kwon do si exercitii din antrenamentele de box pentru a alcatui un program de lucrare a muschilor in ritm sustinut.
In timpul anilor `90, cateva celebritati (Paula Abdul) l-a angajat pe Blanks drept antrenor personal. In aceeasi perioada au fost lansate pe piata si promovate agresiv o serie de video-uri cu exercitii Tae Bo. Rezultatul a fost ca Tae Bo a devenit intrucatva parte a fenomenului cultural denumit “cultura pop” in a doua parte a anilor `90.
Foarte multe sali de gimnastica si fitness au inceput sa ofere programe similare bazate pe fitness inspirate din kick-boxing, exercitii foarte asemanatoare cu deja celebrele exercitii de Tae Bo.
In intreaga lume inca se vand casete video si DVD-uri cu exercitii Tae Bo, iar metoda dezvoltata de Blanks este in continuare lucrata in multe sali de fitness.
Citeste si Tae Bo Cardio

 

Sursa: Exercitii Tae Bo