Sunteti in categorie: Gastronomie

Vitel cu rosii

retete carne vitelNe-am gandit sa iti prezentam o alta reteta cu carne de vitel. Reteta de vitel cu rosii este un fel satios, gustos si merge "asortat" cu un pinot noir. Poate fi folosita pentru o masa in familie.
Iata de ce ai nevoie pentru a pregati reteta de vitel cu rosii:

Ingrediente reteta de vitel cu rosii
- 1/2 kg carne de vitel (se cunoaste la culoare, este rozie, fata de carnea de vita care este rosu-grena)
- 1 ceapa medie (sau 2 mai mici)
- 4-5 catei de usturoi taiati bucatele
- 2 fire cimbru
- sare
- piper
- rosii (preferabil ciresica)

Cum se prepara vitelul cu rosii
Se taie carnea de vitel felii. Se taie ceapa cat mai mic si usturoiul bucatele. Se toate pun la prajit (usor) in putin ulei. Tot odata punem un ibric mare la fiert cu apa.
Cind capata putina culoare, se toarna apa clocotinda peste carne si se adauga cimbrul. Se lasa sa fiarba a foc mediu cu capac (verificindu-se sa nu ramanana fara apa, iar cand se evapora, punem apa clocotita in asa fel incat carnea sa fie acoperita de apa). Cand carnea este aproape fiarta (se poate forta fierberea cu un paharel de alcool sau votca) se potriveste de sare si piper si se pun rosiile ciresica intregi. Se lasa sa fiarba la foc mic pina se imnoaie bine rosioarele.
Se serveste ornata cu patrunjel verde si cu garnitura de piure de cartofi.

 

Sursa: Vitel cu rosii