Sunteti in categorie: Sanatate

Ce este herpesul genital?

informatii generale despre herpes genital, ce este herpesul genital cum se transmite simptome herpes genitalScarpinaturi.. arsuri.. roseata.. furnicaturi in zona genitala. Basici, rani sau taieturi, care pot fi dureroase si incomfortabile. Ai trecut vreodata prin asa ceva? Trec aceste simptone dupa o saptamana sau mai mult si revin atunci cand credezi ca ai scapat de ele odata pentru totdeauna? Te-ai gandit ca poate ele au aparut din cauza unei alergii cauzate de detergentul cu care speli sau ca a fost doar o infectie care oricum avea sa treaca?

Te intrebi care sunt aceste simptome, dar esti putin speriat de ce vei afla? Acestea si alte simptome asemenea pot fi rezultatul unui herpes genital. Te surprinde? Nu e de mirare: putini oameni stiu ce este de fapt herpesul genital; chiar 90% dintre cei care sunt infectati nici macar nu stiu de existenta acestei boli. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le stii este ca herpesul genital este des intalnit. Daca ai aceasta boala, nu esti singura. Aproximativ 50 de milioane de americani au herpes genital – aceasta insemnand o persoana din cinci. De asemenea, de vreme ce nu exista un tratament pentru herpesul genital, poti gasi totusi optiuni de tratamente. Mai departe vei gasi informatii despre herpesul genital, ce este el, descrieri ale simptomelor sale si multe alte informatii.

Ce este herpesul genital
Herpesul genital, o boala transmisa pe cale sexuala, este o infectie cauzata de virusul simplex. Exista doua tipuri de virusi simplex care pot cauza herpesul. Primul tip de virus simplex (HSV-1) cauzeaza herpesul oral (rani reci). Al doilea tip, HSV-2, cauzeaza herpesul genital. Insa ambele tipuri de virusi pot determina aparitia herpesului oral si genital.

Infectia cu herpes genital
Dupa ce te-ai infectat cu virusul herpesului genital, este posibil ca simptomele sa nu apara intr-o zi sau intr-o saptamana. Poate dura luni, chiar si ani pana observi ceva. Din cauza aceasta este greu de stiut cand virusul a patruns in corp. Dupa ce au fost infectati, unii oameni pot observa o prima izbucnire.Aceasta insa nu este proeminenta. Dar la altele persoane, virusul instalat poate izbucni printr-o forma severa chiar la cateva zile de la contaminare.

Simptome de herpes genital
Simptomele herpesului genital variaza si pot include:
- o arsura, basici, taieturi sau rani in zona genitala (vagin, vulva, anus, penis sau scrot);
- furnicaturi, arsuri sau senzatia de scarpinare in zona genitala;
- dureri in zona genitala;
- scurgeri din penis sau vagin;
- dureri sau arsuri in timpul urinarii;
- simptome de gripa (dureri de cap, febra) si glande umflate (noduli) in vintre;
- sau, in caz contrar, este posibil ca aceste simptome sa lipseasca cu desavarsire.

Simptomele herpesului genital pot aparea in diferite locuri ale corpului. Odata ce o persoana este infectata, virusul inactiv se afla intre nervii care stau la baza sirii spinarii. Odata activ, virusul trece prin caile nervoase spre suprafata pielii, unde poate izbucni. Nervii din fese, zona genitala si coapse sunt conectati. Deci o izbucnire poate aparea in zona anusului, pe fese, coapse, penis, scrot, vagin si/sau vulva.
Herpesul genital este una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala (BTS) in Statele Unite. Aproximativ 50 de milioane de americani au herpes genital; 1 milion sunt infectati anual. Asociatia Americana de Sanatate (ASHA) afirma ca unul din 5 adulti au herpes genital.
Citeste mai multe despre aceasta boala in articolul Herpesul genital!

Dictionar:
ANTICORPII: Proteine specializate produse de corpul tau. Ei circula prin sange, cautand sa se ataseze de proteine straine, microorganisme sau toxine pentru a le neutraliza (distruge).

Medicament antiviral: Medicament care ‘ucide’ virusii sau limiteaza capacitatea lor de a se reproduce.

Asimptomatic: Aparitie fara semne sau simptome vizibile.

Basica: Ridicatura a pielii care contine lichid.

Tratament episodic: Tratament prin care se reduc simptomele (de exemplu: arsuri, senzatie de scarpinare si durere) si se mareste viteza vindecarii. Este folosit de fiecare data cand apare o izbucnire a herpesului genital.

Zona genitala: Apartine organelor reproducatoare: vulva, penis, scrot, testicule.

Herpes genital: Apare cand virusul herpes simplex (de obicei cel de tipul 2) afecteaza un organ genital (de exemplu: vagin, vulva, penis, scrot, testicule).

Vintre: Zona dintre abdomen si interiorul coapsei.

Virusul herpes simplex (HSB): Virus care poate provoca basici pe piele sau pe mucoase (gura, buze) aproximativ de genul celor din zona genitala.

Virusul herpes simplex de tipul 1 (HSV-1): Virus care provoaca de obicei rani si basici in si in jurul gurii.

Virusul herpes simplex de tipul 2 (HSV-2): Virus care provoaca de obicei herpesul genital, care este caracterizat de basici in zona genitala.

Imunitate: Statutul de persoana imuna; abilitatea de a rezista la o boala anume.

Latent: Existenta intr-o forma ascunsa sau inactiva. Prezent sau capabil de a trai si dezvolta in corpul-gazda fara produce simptome vizibile ale bolii.

Noduli ale limfei: Organe mici in forma de bob de fasole localizate in sistemul limfatic (sistem de vase care face parte din sistemul imunitar). Contin celule speciale care afecteaza virusii.

Nervi: Legatura de fibre care folosesc semnale electrice si chimice pentru a trimite informatii dintr-o parte a corpului in alta.

Izbucnire: Apartinand herpesului genital, virusul devine activ si produce simptome care pot fi observate (de exemplu roseata si basici).

Boli cu transmitere sexuala (BTS): Oricare dintre bolile transmise prin contact sexual direct (de exemplu: gonoreea, herpes, HIV/SIDA, sifilis).

Spermicid: Agent chimic care ucide sperma.

Terapie supresiva: Terapie continua care ajuta la reducerea frecventei izbucnirilor.

Ulceratie: Punct sensibil care duce la pierderea pielii si care uneori contine puroi.

Test de cultura virala: Test folosit pentru detectarea virusilor cu ajutorul caruia virusul este crescut intr-un mediu specific.

Reproducere virala: Perioada de contagiere in care un virus herpes simplex se reproduce si poate fi transmis mult mai usor de la persoana la persoana prin contact direct al pielii. Acest lucru se poate intampla si fara ca simptomele sa existe.

 

Sursa: Ce este herpesul genital?