Herpes genital
Publicat: 27.05.2008
Contaminarea cu herpes genital
Da, atata vreme cat simptomele sunt vizibile si dureroase, desi ele pot fi subtile si uneori nerecunoscute. De fapt, aproximativ 75% dintre persoanele care sunt infectate nu stiu de existenta virusului in organismul lor.
Cand apare herpesul genital
Factorii care transforma virusul pasiv in activ variaza de la persoana la persoana si de obicei ei nu pot fi evitati. Unii factori sunt presupusi a fi ranirile, lumina soarelui, stresul emotional si fizic, ciclul menstrual, alte boli (in special cele care se manifesta si prin febra), traume medicale, medicamentele steroide (de exemplu cele administrate in cazul astmului), relatiile sexuale si dieta alimentara neadecvata.
Cum se pune diagnosticul de herpes genital
Daca stii ca ai fost expusa virusului si daca ai simptomele clasice (de exemplu dureri, basici pe umflaturi rosii ale pielii), doctorul te poate diagnostica doar pe aceasta baza. Oricum, daca o persoana care nu nu are aceste semne sau daca diagnosticul este incert, exista doua tipuri de teste care pot fi facute. Prin unul dintre ele se cauta existenta herpesului genital in celule luate din puncte sensibile. Un test al sangelui este folosit pentru a masura raspunsul imunitatii corpului (anticorpii) impotriva herpesului genital.
Cum te poti imbolnavi de herpes genital
Cel mai adesea, herpesul genital este transmis pe cale sexuala. Oricum, nu penetrarea sexuala este necesara pentru transmitere. Virusul se ia de la o persoana cand celulele infectate ale purtatorului sunt in contact cu celule ale altei persoane intr-un mediu in care gasim caldura si umezeala (de exemplu contact sexual). Herpesul genital poate fi raspandit printr-o varietate de cai: gura – vagin (penis) sau invers, deget – vagin (penis), penis – anus, sau alte combinatii ale acestora.
Tratamente pentru herpes genital
Herpesul genital este o boala „pe viata”. Nu exista leac pentru acest virus. Pentru multi oameni, tratamentele antivirale pot minimiza simptomele si pot grabi vindecarea zonelor dureroase. Un doctor va decide tratamentul episodic atunci cand apar izbucnirile sau un alt tratament zilnic pentru a preveni aceste aparitii. Tratamentele pentru herpes genital se prescriu numai de catre medici. Nu apela la medicamente luate "dupa ureche!
Citeste mai multe despre aceasta boala cu transmitere sexuala in articolul Ce este herpesul genital!
Sursa: Copyright©eLady.ro - Herpes genital

Comentarii postate (0)
Sanatate

Beneficiile unei consultatii optometrice regulate pentru sanatatea ochilor
In acest articol aducem in prim-plan importanta...
Sanatate

5 retete delicioase de sucuri naturale pentru sanatatea organismului
Sucurile naturale au o multime de beneficii pen...
Cele mai citite
Articole importante
In forum despre Sanatate
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment
Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails