Categorie: Retete de dulciuri
Bucatarie: germana
Timp preparare: doua ore si jumatate
Evenimente: Retete pentru Craciun, Revelion, onomastici si zile de nastere
Taleri cu nugat: IngredientePentru aluat:250g faina alba
1/2 lingurita rasa praf de copt
75g zahar
1 plic zahar vanilat
150g alune de padure macinate
200g unt moale
1 ou
Crema:200g nugat inchis la culoare, Gianduia (poate fi inlocuit cu Nutella sau puteti face o crema de ciocolata)
50g unt
coaja de la o portocala netratata chimic
1 lingura de
lichior de portocale sau suc de portocale
Decoratia150g glazura de ciocolata
150g glazura de ciocolata alba
25g fistic
Taleri cu nugat: Mod de preparareIngredientele pentru aluat se amesteca bine, se acopera bolul si se da la rece o ora. Se formeaza doua suluri cu diametrul de 3,5cm, se impacheteaza in folie de plastic si se dau iar la frigider o ora. Se taie sulurile in felii de ca. 3 mm. Feliile se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit (180°C) 10-12 minute. Se lasa la racit pe tava.
Am furat textul din elady.ro Pentru crema se topeste nugatul la bain-Marie, se adauga untul, apoi coaja de portocale, la sfarsit
lichior de portocale, amestecand mereu. Se pune crema intre doi taleri.
Glazura se topeste tot la bain-Marie. Se baga pe jumatate in glazura si se presara cu fisticul macinat mare.
O reteta scrisa exclusiv pentru eLady.ro de Kalua Luana