Sunteti in categorie: Gastronomie

Taleri cu nugat

retete craciun ducliuri gemane nemtesti fursecuriCategorie: Retete de dulciuri
Bucatarie: germana
Timp preparare: doua ore si jumatate
Evenimente: Retete pentru Craciun, Revelion, onomastici si zile de nastere

Taleri cu nugat: Ingrediente
Pentru aluat:
250g faina alba
1/2 lingurita rasa praf de copt
75g zahar
1 plic zahar vanilat
150g alune de padure macinate
200g unt moale
1 ou

Crema:
200g nugat inchis la culoare, Gianduia (poate fi inlocuit cu Nutella sau puteti face o crema de ciocolata)
50g unt
coaja de la o portocala netratata chimic
1 lingura de lichior de portocale sau suc de portocale

Decoratia
150g glazura de ciocolata
150g glazura de ciocolata alba
25g fistic

Taleri cu nugat: Mod de preparare
Ingredientele pentru aluat se amesteca bine, se acopera bolul si se da la rece o ora. Se formeaza doua suluri cu diametrul de 3,5cm, se impacheteaza in folie de plastic si se dau iar la frigider o ora. Se taie sulurile in felii de ca. 3 mm. Feliile se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit (180°C) 10-12 minute. Se lasa la racit pe tava. Am furat textul din elady.ro
Pentru crema se topeste nugatul la bain-Marie, se adauga untul, apoi coaja de portocale, la sfarsit lichior de portocale, amestecand mereu. Se pune crema intre doi taleri.
Glazura se topeste tot la bain-Marie. Se baga pe jumatate in glazura si se presara cu fisticul macinat mare.
O reteta scrisa  exclusiv pentru eLady.ro de Kalua Luana

 

Sursa: Taleri cu nugat