Sunteti in categorie: Familie

Un Craciun adevarat

traditii de craciun, cand vine mos craciun, colinde, colindatori, traditii de craciun, cum este un craciun adevarat, de Craciun, masa de Craciun, despre Craciun, pomul de craciun, brad de craciun,despre mos craciun, mos gerila, traditii ajun Craciun
Exista foarte multe traditii de Craciun care o data cu trecerea timpului sunt date uitarii. Craciunul este momentul perfect pentru a lasa unele lucruri deoparte si pentru a ne bucura de acest sezon. elady.ro va va furniza trei idei pe care daca le veti urmari veti avea parte de un Craciun care respecta toate traditiile. Adica un Craciun adevarat.

1. Decoratiile si pomul de Craciun
Pentru foarte multe persoane decoratiile de Craciun sunt cele care fac ca aceasta perioada a anului sa fie foarte speciala. Decoratiunile traditionale de Craciun te pot ajuta sa ai parte de o sarbatoare precum cele din trecut. Implica toata familia in pregatirile pentru Craciun deoarece numai in felul acesta vor simti si ceilalti spiritul sarbatorilor de iarna.
Incepe cu alegerea unui brad de Craciun. Bineintles, iti trebuie un brad natural, nu de plastic. Cauta vechile podoabe. Nu-i asa ca fiecare globulet are o poveste de spus? Si mai cauta si in magazinele de antichitati deoarece cu siguranta vei gasi ceva special pentru un Craciun special.

2. Masa de Craciun

Coptul cozonacilor si gatitul este al doilea lucru pe care ar trebui sa il faci pentru a intra in spiritul sarbatorilor. Cozonacul, prajiturile cu ciocolata si portocale sunt toate traditii de Craciun foarte vechi pe care ar trebui sa le respecti daca vrei sa ai parte de un Craciun adevarat.
La aceste actiuni poate lua parte intreaga familie, chiar si cei care nu stiu sa gateasca. Ei te pot ajuta la decorarea prajiturelelor. Mancarurile traditionale nu trebuie sa lipseasca: sarmale, carnati, leber, toba, caltabos, friptura, piftia...

3. Ziua Craciunului
Exista foarte multe traditii legate de ziua Craciunului. Respectarea acestora te pot ajuta sa ai parte de Craciunul traditional la care visezi de foarte mult timp. Gaseste o persoana care sa se imbrace in Mos Craciun si sa vina la tine acasa pentru a livra cadouri membrilor familiei.
Fa din schimburi de cadouri un moment special al zilei. Imparte-le separat fiecarui membru al familiei si ofera-le ocazia sa le deschida pe rand. In felul acesta vei putea sa le vezi reactiile si iti vei da seama daca darurile oferite de tine le-au facut placere sau nu.

Daca ai noroc sa ai parte de zapada de Craciun fa-ti timp pentru a iesi la o plimbare cu sania sau la o bataie cu bulgari. Dupa ce ve veti intoarce de afara serveste-le celor dragi cate o ciocolata calda pentru a se incalzi. Aceste traditii de Craciun de familie pot fi transmise din generatie in generatie.

Si inca ceva: primiti neaparat colindatorii !

 

Sursa: Un Craciun adevarat