Traditii de Craciun
Publicat: 03.12.2009

Traditii de Craciun
Taierea porcului de Craciun
De Ignat traditiile cer ca porcul din ograda sa fie sacrificat si transfrmat in bunatati pentru cei ai casei. Dupa ce a fost taiat, porcul este invelit, copiii pusi sa il calareasca sa sa fie grasi si sanatosi.
Pomul de Craciun
Primul popor care a impodobit vreodata un pom se pare ca au fost locuitorii Egiptului antic. Mai apoi dupa ce Imperiul Roman a cucerit Egiptul, ideea a fost preluata si astfel au aparut primii brazi impodobiti ... Se spune ca desi initial bradul de Craciun era impodobit doar cu fructe si dulciuri, Martin Luther a fost prima persoana care a luminat pomul de Craciun folosind lumanari de ceara.Primele ghirlande argintii, stramoasele lucitoare ale ghirlandelor de beteala, confectionate din argint au aparut in Germania inca de pe la 1600.
Ornamentul principal al bradului de Craciun in forma de stea tine tot de simboluri si traditii. Daca nu stiai, steaua este de fapt steaua de deasupra Betleemului care le-a vestit nasterea prucului Iisus celor trei crai de la rasarit. Traditia de a merge la colindat cu steaua este strans legata de astrul calauzitor al celor trei magi veniti sa se inchine pruncului Iisus.
Venirea lui Mos Craciun
Mos Craciun... Dragul Mos Craciun... Fara el parca nu ar mai fi sarbatoare! Popoarele lumii il numesc in traditiile lor Noel, Santa Clause, Babbo Natale, Saint Nick, Kris Kringle sau Agios Vasilis... . Legenda spune despre Mos spune ca traieste departe, tare depare, tocmai la Polul Nord unde este iarna vesnica. Mos Craciun vine in seara de 23 spre 24 Decembrie si aduce daruri multe, in special "la cerere". Copiii, uneor si adultii, ii scriu lui Mos Craciun lungi scrisori in care ii comunica ce si-ar dori sa primeasca.
Colindele de Craciun
Obiceiul colindatului, in special colindatul cu masti, este unul precrestin. Obiceiurile s-au modificat si colindatul a fost asimilat si inglobat in traditiile de Craciun. Primiti colindatorii care aduc vestea cea mare a Nasterii Domnului si o sa va mearga bine tot anul urmator.
Masa de Craciun
De pe masa celor trei zile de Craciun nu trebuie sa lipseasca friptura, caltabosii, leberul, piftia, carnatii, toba, sangeretele, preajiturelele si, neaparat, cozonacul. Traditiile cer ca de Craciun sa se bea vin rosu, fiert cu zahar, piper, scortisoara si nucsoara.
Sursa: Copyright©eLady.ro - Traditii de Craciun

Comentarii postate (0)
Societate

Cum ne va schimba inteligenta artificiala viata: 10 de predictii pentru 2030
Inteligența artificială a fost invent...
Societate

Activitatea de videochat: Preconceptii versus adevar
Cat de multe stii despre activitatea de videoch...
Cele mai citite
Celebs & Style

Drew Barrymore va reunta la actorie
Drew Barrymore va reunta la actorie pentru o p...
Celebs & Style

Emma Stone si Benedict Cumberbatch intr-un nou film horror
Amatorii filmelor horror vor fi fericiti. Guill...
Articole importante
In forum despre Societate
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment
Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails