Sunteti in categorie: Sanatate

Degeraturile

degeraturi, tratamente pentru degeraturi, cum se trateaza degeraturile
Cand spunem "iarna' ne gandim la zapada, sanie, la vacante superbe si la Mos Craciun, la ninsorile ca in povesti si la fulgii mari si pufosi de nea... Insa iarna nu este doar un anotimp frumos, ci si unul in care starea noastra de sanatate poate fi pusa la grea incercare.
Iarna putem fi afectate de diferite neplaceri: de la raceli la gripa, hipotermie sau degeraturi.
Sa vedem impreuna ce sunt si cum ne putem feri si trata in caz de degeraturi.
Trebuie sa stii ca in momentul in care temperatura de afara scade sub 10 grade Celsius, orice parte neprotejata de frig a corpului nostru poate fi afectata de degeraturi. Contrart credintelor populare, degeraturile pot fi foarte periculoase.
Partile corpului cele mai afectate de degeraturi sunt zonele expuse ale fetei (obrajii, nasul, barbia, fruntea), urechile, incheieturile, mainile si picioarele. Pielea afectata de degeraturi devine de culoare albicioasa, devine rigida si se simte mai degraba ca amortite, decat dureroasa. Cand petreci mult timp in aer liber pe vreme rece, fii atenta pentru a observa imediat semne de degeraturi si, daca observi orice modificare a pielii, ia masuri imediate.


Cum se trateaza degeraturile

Pentru a trata degeraturile, incalzeste partea afectata a corpului in mod treptat. Inveleste zonele afectate de degeraturi in paturi, pulovere, paltoane, etc.
Daca nu ai nimic la dispozitie pentru a fi utilizat in acest scop, tine-ti mainile degerate la subsoara sau foloseste-te de alte parti ale corpului pentru a acoperi si proteja imediat zona afectata. Solicita de urgenta asistenta medicala.

Ce sa nu faci in caz de degeraturi

Nu freca zonele degerate, acest lucru poate deteriora grav tesutul epitelial. Nu se aplica zapada pe zonele degerate, deoarece temperatura sa este sub punctul de inghet, iar zapada va agrava si mai tare situatia.

 

Sursa: Degeraturile