Sunteti in categorie: Retete de slabire

Conopida gratinata

retete monti rapide, retete montignac testate, retete de slabire, retete monti cu conopida, mancaruri conforme, carte de bucate montignac, retete montignac usoare, retete care nu ingrasa, conopida gratinata montignac, retete de slabire, retete monti cu conopida, mancaruri conforme, carte de bucate montignac, retete montignac usoare, retete care nu ingrasa, conopida gratinata montignac
Reteta de conopida gratinata este o reteta Monti absolut delicioasa! Si pentru ca este asa de buna, este apreciata si de cei care nu sunt neaparat la Dieta Montignac. Reteta de conopida gratinata este o reteta de slabire care poate fi consumata ca fel principal insa si ca garnitura la diverse feluri de fripturi conforme.

Reteta Monti de conopida gratinata: Ingrediente
- o conopida de cca 600-700grame, desfacuta in bucatele si spalata bine sau un pachet de conopida congelata
- 5 oua
- 250 grame de cascaval ras pe razatoarea mare (sau orice alt tip de branza grasa, tare si maturata); resturile sunt perfecte!
- 250 ml smantana dulce sau iaurt (ce ai prin casa)
- sare dupa gust
- piper alb

Cum se face reteta Monti de conopida gratinata conforma:
Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius (foc mediu spre vioi la cuptoarele cu gaz).
Puneti oala cu apa si putina sare la fiert. Cand apa da in clocot, puneti bucatelele de conopida si lasati-le sa fiarba pentru 5-6 minute, pana se inmoaie un pic, fara a fi fierte complet.
Scoateti conopida cu o spumiera pe o farfurie si lasati-o sa se racorasca.
Daca folosesti conopida congelata, sari peste acest pas.

Intr-un bol bateti bine ouale cu sare si piper si apoi adaugati smantana (sau iaurtul). Omogenizati bine.
Asezati buchetelele de conopida intr-o tava inaltuta, nonaderenta si unsa cu ulei, care sa cuprinda conopida asezata intr-un singur strat.
Turnati deasupra amestecul de smantana cu oua. Presarati cascavalul si dati la cuptor cca 35 de minute sau pana cand conopida gratinata este aurie pe de-asupra.
Cand conopida este aurie, este gata. Scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se odihneasca putin. Cand s-a racit un pic, poate fi taiata si mancata.
Aceasta reteta de conopida gratinata este delicioasa atat calda, cat si rece. Pofta buna!

 

Sursa: Conopida gratinata