
E usor sa tii dieta montignac daca urmaresti seria de retete monti publicate pe elady! Iata ca mai venim cu o reteta usor de facut si delicioasa, care te va face sa crezi ca nici macar nu esti la dieta! Reteta monti de pui picant te va face sa iti lingi degetele, nu alta!
Pui picant Montignac: Ingrediente
- pulpe de pui fara piele si os, taiate fiecare in doua
- lapte
- praf de alune de padure (se gaseste la Kaufland sau se poate face in casa macinand alunele prin masina/robot)
- paprika, turmeric, piper cayenne
- 8-10 linguri de ulei
Reteta Montignac pui picant: Cum se face
Infierbinta bine cuptorul. Aseaza puiul intr-un bol si torna deasupra laptele. Asa vei obtine un pane mai gros decat daca il treci doar prin faina de alune pentru ca dupa ce sta la cuptor, la final vei avea o crusta crocanta!
Pune faina din alune si condimentele intr-o punga mare de plastic, adauga un varf mare de sare si piper proaspat rasnit.
Incalzeste jumatate din cantitatea de ulei intr-o cratita, scoate jumatate din pulpele de pui din lapte, scurge excesul de lichid si puneti-le in punga cu faina condimentata si agita bine tinand punga stransa la capat. Scoate apoi pulpele, cu grija sa nu se scuture de tot, si aseaza-le in tigaia cu ulei incins. Prajeste-le pe fiecare parte pana devin aurii si crocante. Nu le lasa prea mult, pentru ca urmeaza sa se rumeneasca si in cuptor. Lasa-le la scurs pe un gratar si repetaoperatiunea si cu restul de pui. Apoi se da puiul picant montignac la cuptor, asezand bucatile de carne pe hirtie de copt ,pina sunt bine facute (verificati cu scobitoarea).
Reteta de pui picant Montignac se poate consuma cu o salata de varza, cu mustar confom, cu tzatziki, sos de smantana cu usturoi, etc.
Pofta buna!