Sunteti in categorie: Gastronomie

Reteta de conopida murata

 retete muraturi, reteta de conopida murata, reteta de conopida in otet, cum se pune conopida, cum se pune conopida la murat, conopida murata, retete de conopida murata, retete testate de muraturi, conopida murata pentru iarna, conopida murata
Este adevarat ca biata conopida este de multe ori nedreptatita.
Nu multa lume se da in vant dupa ea.
Insa conopida este delicioasa daca o prepari dupa reteta de conopida murata de mai jos.
eLady iti garanteaza un rezultat grozav de bun!
Reteta eLady de conopida murata poate fi servita la masa ca atare, pe post de antipasto (in stil italienesc) sau romaneste, alaturi de o mancare care "cere" acritura. Hai sa vezi ce usor poti sa o faci si tu!

 Ingrediente (proportii) pentru reteta de conopida murata
- 5 kg de conopida
- 1 litru otet
- 2 litri de apa
- 18-20 linguri zahar
- 3 linguri de sare neiodata
- 50 grame de boabe de piper negru
- 50 grame de boabe de mustar
- frunze de visin spalate (6-7 frunze de visin, cu tot cu putina crenguta pentru fiecare borcan de 400 grame)
- cateva felii de sfecla rosie (daca vrei sa ai o conopida roz superba)

Cum se face reteta de conopida murata pentru iarna
Alege conopida sanatoasa si tare. Spala-o bine si desfa-o in buchetele.
Intr-o oala mare pune laolalta toate ingredientele, mai putin conopida si frunzele de visin. Da lichidul in clocot. Pune buchetelele de conopida la opari, cu focul la mic, maxim 2 minute (nu mai mult, pentru ca altfel conopida se va inmuia prea tare).
Scoate conopida intr-un vas si repeta operatiunea pana termini toate buchetelele. Da oala  deoparte de pe foc si lasa lichidul sa se mai racoreasca.
Aseaza conopida cat mai bine in borcan, la nevoie indesand-o putin, cu atentie insa, sa nu se rupa, punand si frunzele de visin. Daca vrei conopida roz, adauga si cateva feliute subtiri de sfecla rosie.
Cand ai terminat de pus conopida in borcane, toarna lichidul caldut, nu clocotit sau fierbinte cu tot cu boabele de piper si mustar peste conopida.
Inchide ermetic borcanele cu capace, infasoara-le intr-o patura si lasa-le sa se raceasca singure. A doua zi, cand nu mai sunt calde, depoziteaza borcanele in camara.
Iata cat de simplu este sa faci reteta de conopida murata!
Smecherie: Nu arunca lichidul ramas! Pune-l rece intr-o sticla bine inchisa, in frigider.
Il poti folosi intr-o alta zi cand vrei sa pui gogosari in otet sau castraveti in otet!

Pofta buna!

 

Sursa: Reteta de conopida murata