Sunteti in categorie: Gastronomie

Gem de capsune

gem de capsune, reteta de gem de capsune, gem de capsuni, reteta de marmelada de capsuni, cum se face gemul de capsune, cum se face gemul de capsuni, retete gemuri, retete de gem, retete de marmelade
Mai putin pretentios decat dulceaturile, gemul se face mai usor si mai repede. Pentru ca se foloseste o cantitate mai mica de zahar decat la dulceata de capsune, gemul de capsune este mai acrisor, insa la fel de parfumat si de aromat. Iar acum este vremea capsunelor, deci haideti sa ne facem de cap!

Reteta de gem de capsune: Ingrediente
Pentru reteta de dulceata de capsune ai nevoie de unrmatoarele ingrediente:
- 2 kg de capsune mari, coapte, nu conteaza daca sunt moi
- 1,2 kg de zahar tos
- 1 lamaie

Cum se face gemul (marmelada) de capsune: Reteta
Se curata capsunele, se spala, lasa sa se scurga bine. Pentru gem de capsune se taie fructele in bucatele mici si se pun in cratita in care vor fierbe, acoperite cu zahar si cu zeama de la o lamaie. Se lasa la frigider peste noapte, sa isi lase siropul.
A doua zi se scoate cratita si se pune pe aragaz la foc mic. Cand incepe sa fiarba, se spumuieste. Apoi se lasa sa fiabra bine. Cand fructele sunt gata, se da deoparte si se zdrobesc capsunele din gem cu un zdrobitor sau cu un mixer vertical.
Se pune iar pe foc cand fructele sunt zdrobite si mogenizate bine si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand mereu, sa nu se lipeasca, pana se leaga cum trebuie.
Se lasa sa se racoreasca un pic si se pune apoi gemul de capsune fierbinte inca in borcane spalate, uscate si sterilizate. Se inchid borcanele de gem de capsune cu capace cu filet sau cu hartie pergament si se pun in camara pana la iarna, cand dam iama in ele...

 

Sursa: Gem de capsune