
Delicios, low-carb, o reteta sanatoasa si pentru copii si pentru adulti cu greutate normala sau care tin dieta Motignac sau sufera de diabet. Va prezentam o reteta de dovlecei umpluti inedita, insa conforma cu dieta lui Michel Motingac. Timpul de pregatire este scazut si complexitatea retetei minima.
Dovlecei cu umplutura Roquefort (reteta Montignac/pentru diabetici): Ingrediente pentru doua persoane:
4 dovlecei mai mici
2 cepe mijlocii
8 rosii mici
1 ardei iute (facultativ, numai pentru adulti)
2 linguri masline negre
4 lingurite capere
4 linguri ulei de masline
2 linguri suc de lamaie
sare, piper
100 g Roquefort
Dovlecei cu umplutura Roquefort (reteta Montignac/pentru diabetici): Cum se fac
Dovleceii se injumatatesc de-a lungul. Li se scoate miezul cu o lingura, miezul se toaca marunt.
Rosiile se taie in 2 sau 4 (depinde de marime), ardeiul iute se curata de cotor si seminte si se toaca.
Ceapa se taie si ea mica, la fel maslinele.
Dovleceii se pun intr-o forma termorezistenta.
Toate celelalte legume, plus caperele se calesc 5 minute in ulei.
La sfarsit se adauga sucul de lamaie, sarea si piperul.
Umplutura se pune in dovlecei, iar pe deasupra se presara branza.
Se da la cuptorul preincalzit (180°C) 8-10 minute, pana devin aurii.
Pofta buna!