
Cercetarile sugereaza ca depresia si deficitul de magneziu sunt strans legate. Deficitul de magneziu poate provoca agitatie si anxietate severa asociata cu sentimente de depresie. Daca aveti astfel de simptome, este posibil sa aveti si un nivel de magneziu scazut si trebuie sa va adresati medicului pentru diagnostic. Exista, de asemenea, moduri in care puteti controla depresia la domiciliu folosind magneziu.
Solicitati asistenta de la un medic sau un specialist in domeniul sanatatii mintale. Depresia este o tulburare grava care nu ar trebui trecuta cu vederea. Daca nu cautati ajutor pentru aceasta, poate provoca probleme emotionale, de sanatate si de comportament si va influenteaza negativ toate aspectele vietii.
Simptomele severe de depresieDaca aveti orice
simptome severe de depresie, discutati cu un medic cat mai curand posibil. Simptomele severe includ:
- Afectiuni fizice sau dureri, cum ar fi dureri de cap, dureri de spate sau dureri musculare
- Atacuri de panica, anxietate sociala sau sentimente extrem de nelinistite
- Probleme de relatie, probleme de familie, dificultati de munca sau probleme la scoala
- Activitate sociala preferentiala
- Alcoolul sau abuzul de substante
- Auto-mutilare, cum ar fi taierea
- Sentimentele suicidare - sunati la 112 sau solicitati asistenta de urgenta daca aveti ganduri de sinucidere!
Cresterea consumului de magneziuFaceti un test de sange. Depresia poate fi cauzata si de o deficienta de magneziu. Deoarece aceasta este o stare usor de testat, adresati-va medicului dumneavoastra pentru un test de sange pentru a verifica un deficit de magneziu. Medicul va poate oferi indicatii privind modul in care puteti mari consumul de magneziu. Anumite boli de stomac si rinichi pot afecta cat de mult magneziu absoarbe corpul. La noi in tara oamenii nu ingereaza suficient magneziu, conform cantitatilor recomandate.
Deficitul de magneziu - SimptomeSimptomele unui deficit de magneziu includ:
- anxietate
- insomnie
- iritabilitate
- confuzie
- ritm cardiac anormal
- hiperventilatie
- agitatie
- greata
- oboseala
- spasme musculare
- tensiune arteriala scazuta
- varsaturi
- convulsii.
Nivelurile de magneziu pot fi epuizate de prea multa cafea, sucuri acidulate, sare, alcool sau diuretice. De asemenea, poate fi redus prin transpiratie excesiva, perioade menstruale grele si stres de lunga durata.
Consumati alimente bogate in magneziu. Magneziul este prezent in multe alimente, in special in legume cu frunze verzi. Pentru a va ajuta la nivelul general de magneziu, trebuie sa cresteti consumul zilnic de magneziu prin alimentatie. Alimentele care sunt surse bogate de magneziu sunt multe alimente pe baza de plante diferite pe care le puteti incorpora in retete si in fiecare zi mese.
Legume, cereale integrale, faina integrala de grau, faina de ovaz, orez brun, fulgi de ovaz, ciocolata, banane, spanac si pulbere de cacao - sunt cateva surse bune de magneziu.
De asemenea, incercati sa mancati mai multe fructe uscate, cum ar fi: nuci de Brazilia, seminte de pin, nuci, arahide, migdale, fistic, si alune de padure. Puteti, de asemenea, manca seminte de dovleac pentru mai mult magneziu.
Exista multe ierburi folosite drept condimente care sunt surse bune de magneziu, cum sunt: alge, agar-agar, seminte de mustar uscate, marar, telina pudra, salvie, busuioc, seminte de chimen dulce, tarhon, seminte de mac, coriandru, maghiran si chimen.
Beti apa minerala. Apa minerala are multe ingrediente utile care nu sunt disponibile in apa normala. Daca beti cel putin doua litri de apa minerala pe zi, veti ramane hidratat si veti obtine pana la 25% din doza zilnica de magneziu. Cititi eticheta apei minerale pentru a vedea cat de mult magneziu contine. Ar trebui sa aiba intre 20 mg si 110 mg de magneziu pe litru.