Sunteti in categorie: Regim si Diete

Dieta bolnavilor de cancer

regimuri alimentare in bolile canceroase, dieta bolnavilor de cancer,ce trebuie sa manance bolnavul de cancer, regim alimentar in bolile canceroase, cancer la ficat, cancer la san, sini, diete pentru bolnavii de cancer,cancer la plamini, plamani,vitamine si minerale contra cancerului,cancerul la san, cum sa nu faci cancer la colon, ce trebuie sa manance un blonav de cancerTratamentul medicamentos pentru cancer poate afecta in mare masura nevoile alimentare. Uneori, el poate influenta capacitatea corpului de a procesa nutrientii. Ca rezultat, pacientii care urmeaza tratamente pentru cancer ar trebui sa aiba o grija speciala de dieta lor pentru a-si echilibra starea de sanatate. Consumul alimentelor cu valori nutritive reale ii va ajuta sa tolereze reactiile adverse ale tratamentului. Iti prezentam cateva idei in ceea ce priveste dieta pacientilor care au cancer, regimul alimentar pentru bolnavii de cancer fiind un aspect care trebuie tratat cu foarta multa seriozitate. Este bine de stiut ca substantele nutritive necesare variaza de la pacient la pacient. Fiecare persoana este sfatuita sa se consulte cu medicul pentru a-si identifica si stabili scopurile nutritive. Retine alimentele anti-cancer care te vor ajuta sa tii substantele cancerigene deoparte.

Proteinele in dieta bolnavilor de cancer
Proteinele sunt esentiale pentru un sistem imunitar sanatos necesar pentru refacerea mai rapida a corpului si pentru rezistenta la infectii. Pacientii cu cancer au nevoie de mai multe proteine decat o persoana sanatoasa pentru a combate celulele bolnave. Proteinele mai pot fi necesare si dupa chimioterapie si terapia cu radiatii pentru a ajuta tesuturile sa se vindece si sa protejeze impotriva infectiilor. Surse indicate de proteine sunt: pestele, carnea de pui, lactatele, alunele, fasolea uscata, pastaile si alimentele care contin soia.

Carbohidratii si grasimile in bolile canceroase
Carbohidratii si grasimile ajuta corpul prin oferirea caloriile necesare unei vieti sanatoase. Numarul caloriilor de care are o persoana nevoie depinde de varsta si nivel al activiatii fizice. Sursele de carbohidrati includ fructele, legumele, produsele de panificatie, pastele, granele si cerealele, fasolea uscata, pastaile si lintea. Sursele de grasime sunt: untul, margarina, uleiul, alunele, semintele si grasimea din carne si peste.

Vitamine si minerale in lupta impotriva cancerului
Vitaminele si mineralele sunt esentiale pentru o dezvoltare si crestere armonioasa. In plus, ele permit corpului sa foloseasca energia (caloriile) din alimente. In general, o persoana care are o dieta echilibrata consuma multe vitamine si minerale. Din pacate, acest lucru poate fi relativ greu pentru pacientii cu cancer, pentru ca ei nu pot avea o dieta foarte echilibrata. Persoanele sunt sfatuite sa intreabe medicul despre metode de marire a numarului de vitamine si minerale!

Dieta urmata inaintea tratamentului pentru cancer
Persoanele in aceasta situatie trebuie sa se asigure ca beau multa apa pentru a nu se deshidrata. De asemenea, trebuie sa isi planuiasca o dieta sanatoasa care include legume, fructe si verdeturi. Cerealele ar trebui si ele incluse. In schimb, consumul de carne rosie, in special cu grasime trebuie limitat. Bolnavilor le este indicat sa consume mese copioase, cu numar mare de proteine si calorii si sa consume bauturi naturale gasite in comert sau, si mai bine, facute in casa.
Daca persoanele pierd in greutate, ele ar putea fi sfatuite sa consume mai multe sosuri si sa includa in alimentatie untul, margarina sau uleiul pentru a mari numarul caloriilor. In plus, este posibil sa nu li se recomande consumul alimentelor cu fibre, deoarece acestea pot agrava probleme ca diareea.

Dieta dupa tratamentul cu medicamente al cancerului
Pacientii trebuie sa consume alimente bogate in proteine si fibre. Nici o cercetare nu poate asigura insa ca alimentele vor opri reaparitia cancerului. Dar mancarea sanatoasa va ajuta in recapatarea puterii, regenerarea tesuturilor si imbunatatirea sistemului imunitar.
Dieteticianul va stabili un plan echilibrat de alimentatie. Adaugarea de alimente bogate in proteine si carbohidrati este esentiala. Pacientul va fi sfatuit sa manance fructe si legume (incluzand citrice), mancaruri bogate in fibre (cereale si paine). Pe cealalta parte, el va trebui sa micsoreze cantitatea de grasimi prin coacerea sau fierberea alimentelor. Sarea si curry-ul trebuie evitate. Daca pacientul are o greutate mai mare, el va scapa de kilograme prin reducerea cantitatii de grasimi si prin exercitii. insa in orice tip de activitate este nevoie de acordul medicului.

Dieta pentru cancer la san
Chimioterapia si radiatiile pot duce la pierderea apetitului. O dieta tipica include mese mici in locul a trei mese prea grele. Incearca sa consumi alimente ca painea prajita, iaurt si biscuiti pentru a scapa de senzatia de voma si greata. Asigura-te ca vei consuma multe lichide. Sorbirea apei poate ajuta atunci cand ai impresia ca gura iti este uscata tot timpul (sindromul gurii uscate poate insoti tratamentul cancerului la san). Evita mancarurile bogate in fibre si prajite daca ai probleme cu constipatia.

Vezi mai multe alimente indicate in cancer in Dieta anti-cancer.

Nota: Datele prezentate in articol au rol pur informativ si nu inlocuiesc consultarea medicului de specialitate.
Nota: Inainte de a incepe orice fel de regim alimentar, consultati-va medicul.

 

Sursa: Dieta bolnavilor de cancer