Sunteti in categorie: Regim si Diete

Cum sa slabesti fara a tine dieta: mananca un mic dejun mai bun

slabire fara deta, slabire, slabit, sfaturi de slabit, sfaturi pentru slabire sanatoasa
Vom reveni la elementele de baza astazi si vom vorbi despre micul dejun. Il mananci? In mod regulat? Iti tine de foame masa de dimineata pana la pranz? Da, oameni buni, tot ce v-a spus mama despre prima masa a zilei este adevarat: micul-dejun este important!

De ce ar trebui sa mananci dimineata:
cand mananci micul dejun, faci literalmente doar asta: termini cu postul din noaptea precedenta. Ai nevoie de combustibil in rezervor pentru a functiona cel mai bine posibil si pentru a-ti imnunatati metabolismul. Daca sari peste micul dejun, corpul va tine de mancarea pe care o consumi mai tarziu (la pranz) cat mai mult timp, in loc sa o arda imediat. In esenta, corpul tau spune: „Mancare, in sfarsit! Trebuie sa economisesc aceste substante nutritive - cine stie cand le voi primi din nou?! ”

Pierderea in greutate si consumul unui mic dejun bun sunt fost legate in toate studiile de specialitate, deci trebuie sa te convingem ca trebuie sa faci din luarea micului-dejun o prioritate? In plus, cine nu vrea o ocazie sa manance ceva bun?! De asemenea, studiile au aratat ca cei care sar peste micul dejun au tendinta de a consuma mai multe alimente decat de obicei la urmatoarea masa pe care o iau si au o tendinta mai mare de a manca mai multe alimente bogate in calorii.

Ce ar trebui sa mananci la micul-dejun: gandeste-te la oua, legume, cereale integrale - lucruri care iti vor mentine nivelul glicemiei constant si te vor sustine energetic pana la urmatoarea masa. O gustare cu legume verzi, branza si paine la micul dejun este doar o combinatie potrivita de nutrienti. Daca iti este greu sa mananci o masa completa ca aceasta dimineata, inghite ceva acasa, precum un iaurt grecesc, o felie de paine cu unt sau cu unt de arahide, un ou fiert tare, apoi fii pregatita pentru noua zi cu o gustare care sa include o rosie sau un castravete, o felie de branza maturata sau un pumn de nuci - in caz ca iti va fi foame mai tarziu. Acest lucru iti va ajuta corpul sa se obisnuiasca cu mancarea de dimineata si, in cele din urma, lucrurile se vor schimba intr-un mod care te va face sa fii gata sa mananci de indata cand te vei trezi.

Ce nu ar trebui sa mananci dimineata: gustarile de la Starbucks si McDonald s sunt o alegere sanatoasa, nu? Gresit. In primul rand, continutul de zahar din acele produse iti ajunge aproape o zi intreaga, daca nu chiar pentru doua. Dupa cum stii, legatura dintre de oboseala, stres si zahar este indubitabila, pentru ca alimentele cu un continut ridicat de zahar trec direct prin corpul tau in fluxul de sange, oferindu-ti o stare de agitatie imediata, apoi te trimit din nou in prabusire si la senzatia de foame cat de curand.
Citeste despre Mancaruri de evitat ca sa ramai supla si sanatoasa pentru a afla de ce anume trebuie sa te feresti.

Daca nu ai incotro, alege cel mai mic rau!
In al doilea rand, de ce sa stai la coada la un fast-food in primul rand? Intotdeauna exista o alegere mai buna decat asta. Dar daca aceasta este cu adevarat o optiune de ultim moment, atunci bine, fa cea mai buna alegere posibila - „cel mai mic rau dintre rele” cum ne place sa spunem. Ia-ti o salata. Fara dressing! Si manaca doar hamburgerul din sandwichul cumparat, nu si painea care il acopera! Si in niciun caz nu te atinge de cartofii prajiti si de suc, oricat de "tentanta" ar fi ofertele lor!

Fa-ti putin timp pentru a manca sanatos!

Scuze, scuze: esti ocupata, stim. Asa suntem toti. Dar de ce sa nu-ti faci timp pentru micul dejun, sa nu faci un singur lucru pozitiv pentru tine (si pentru talia si sanatatea ta), deci de ce sa nu incepi sa faci prioritate din asta? Nu spunem ca trebuie sa dai bice pentru o mancare gourmet la 7 dimineata. Spunem, daca iti este greu sa iti faci ceva de mancare dimineata pentru o gustare rapida, atunci trebuie sa gasesti o modalitate de a face acest lucru.

Solutii inteligente pentru masa de dimineata
Poti merge la culcare putin mai devreme pentru a va putea trezi mai devreme? Poti lua micul dejun deja pregatit? Sa pui niste fulgi de ovaz la inmuiat in lapte sau iaurt peste noapte pare un sfat infricosator de pe siteurile de sanatate in aceste zile. Sau poate ca poti fierbe cateva oua inainte de inceperea saptamanii, astfel incat sa ai la indemana o mancare usor de cosumat la nevoie. Sau sa iti faci o frittata cu piept de pui si broccoli care poate fi consumata timp de cateva zile, sa coci rapid niste briose picante din faina de soia sau naut, ardei si branza in week-end, care sa te tina toata saptamana? O friptura rece din care sa poti taia o felie pe care sa o pui peste o frunza de salata si peste o felie de paine? Cascavalul si salatele sunt usor de facut, de asemenea. Si cui nu ii place crema de branza? Pune-ti niste branza de vaci pe o felie de paine intergrala sau pe un craker!
Fa-ti un sandwich inainte de culcare si pregateste-ti o salata de varza cu morcov care sa te astepte a doua zi. Vezi? Poti sa o faci mai devreme pentru a nu fi nevoie sa te trezesti cu noaptea in cap!

 

Sursa: Cum sa slabesti fara a tine dieta: mananca un mic dejun mai bun