IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

10 Pages V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Retete de supe, borsuri, ciorbe, supe-crema, ... si alte minunatii lichide
kalua
post Jul 28 2008, 08:15 PM
Post #51





Musafir






Hai ca vin si eu cu varianta mea moldovineasca (IMG:style_emoticons/default/rock.gif) de ciorba de perisoare

Pun oala de supa la incins, adaug putin ulei in ea si trantesc oasele acolo, frigandu-le pe toate partile. Sting cu apa, apoi adaug toate legumele rase sau taiate cu taietoarea aia- minune, Bornemann, pe treapta cea mai fina. Legume pun: ceapa, morcov, patrunjel, telina, ardei gras sau kapia. Se lasa la fiert.
Perisoarele le fac din carne tocata de vitel (sau vita daca nu gasesc de vitel) cu ou intreg, putin patrunjel, ceapa tocata fin de tot, sare, piper si orez. Orez mai putintel, cam 1/8 din umplutura.
Las perisoarele sa fiarba in supa, adaug borsul si leusteanul, le las sa traga un clocot, apoi pun patrunjelul tocat si iau oala de pe foc.
Azi am pus prima data si o conserva de rosii inaintea borsului, nu mi se pare c-a facut ciorba mai buna, dar nici n-a stricat-o. Rosiile se pun de obicei in mancare ca sa o faca mai acrisoara, dar aici oricum se acreste dupa aceea cu altceva.
Mi-a iesit foarte buna, ca in tara. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)

teo, habar n-am ce-i cu pozele, se pare ca flickr-ul e de vina. Maine Cleolica sau eu stergem locurile goale ca-i urat tare. Si daca te mai poti candva folosi de pozele alea, ne poti da linkurile prin PM si le bagam urgent.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Jul 28 2008, 09:26 PM
Post #52


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Kari, eu fac ciorba de perisoare fix ca tine, numai ca nu frig oasele, ci fierb bine citeva bucati de cap de piept, de vitel pererabil, sa iasa gustul. Legumele le tai cubulete, telina betisoare. Iar la perisoare pun si cam 1/4 carne macra (fara grasime) de porc. Numai cu vitel parca ies prea "glont".
Si pun si patrunjel si leustean verde tocat marunt cind e gata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Sep 12 2008, 02:50 PM
Post #53


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



- bunica-mea facea o minuatie de supa de carne si in loc sa faca galusti facea tortellini (cap-coada) (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) apoi inainte sa ia supa de pe foc punea un galbenus doua trei in functie de cantitatea de lichid, mai lasa cateva clocote apoi acrea cu zeama de lamaie. Este foarte buna ! musai s-o incercati o data. In loc de tortellini merge si orez (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LostWhispers
post Sep 12 2008, 02:56 PM
Post #54





Musafir






QUOTE(Cleo @ Sep 12 2008, 03:50 PM) *
- bunica-mea facea o minuatie de supa de carne si in loc sa faca galusti facea tortellini (cap-coada) (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) apoi inainte sa ia supa de pe foc punea un galbenus doua trei in functie de cantitatea de lichid, mai lasa cateva clocote apoi acrea cu zeama de lamaie. Este foarte buna ! musai s-o incercati o data. In loc de tortellini merge si orez (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)



asa facea si bunica mea (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Sep 12 2008, 08:30 PM
Post #55


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



hehe or fi fost prietene (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

eu pe-asta o fac maine si daca ma supar fac cu tortellini (home made) (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxana_
post Sep 26 2008, 09:12 AM
Post #56





Musafir






Dragutelor, vreau sa fac o supa crema de ciuperci, ca-mi vine sorela in vizita.
N-as vrea sa folosesc faina sau amidon. Am vazut c-a scris Kalua una pe prima pagina, dar nu am toate ingredientele alea.
Banuiesc ca trebuie sa pun ciuperci proaspete si nu din conserva. Daca aveti un pic de timp sa-mi spuneti si mie o reteta simpla si gustoasa, va multumesc anticipat. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Sep 26 2008, 11:32 AM
Post #57





Musafir






Faina poti s-o inlocuiesti cu niste cartofi, leaga si aia supa. In rest: supa iti trebuie (poate fi si instant), smantana la fel.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxana_
post Sep 26 2008, 12:17 PM
Post #58





Musafir






Oki. Hai c-o fac pe asta a ta, adica supa de ciuperci proaspete si-o sa pun cartofi in loc de faina.
Un singur ingredient nu-l am (sa nu radeti de mine) si anume vinul alb. Sper sa iasa buna si fara (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Sep 26 2008, 02:02 PM
Post #59





Musafir






Iese buna si fara vin, normal. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxana_
post Sep 27 2008, 05:55 PM
Post #60





Musafir






Raportez: am terminat supa-crema de ciuperci dupa reteta Kaluai. In general a iesit buna, inca n-am gustat-o cu crutoane.
Am avut o idee, as spune eu cam neinspirata, sa pun un morcov, putina telina si pastarnac, la blender (ca tot le fiersesem pentru supa) si nu se mai simte atat de pregnant gustul de ciuperci. Sper sa fie buna si s-o manance musafirii (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) .
Go to the top of the page
 
+Quote Post

10 Pages V  « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 07:15 PM