IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages V  « < 6 7 8 9 10 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Paine de casa, cornuri, croissante, Cele mai bune retete din aluat dospit
Master of Norule...
post Dec 14 2008, 10:28 AM
Post #71


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Mi s-a terminat uleiul de masline, azi daca mergem la cumparaturi tre' sa iau, ca parca am devenit dependenta de un ulei de masline, care nu-i asa amarui.
Duminica de obicei nu prestez mare lucru, da' saptamana viitoare o incerc. Am asa un feeling, ca n-o sa-mi iasa din prima, da' will see. La mixer am niste palete speciale pt. aluaturi alea, cre' ca sunt bune. M-am smecherit cand fac paine intai framant cu paletele alea ceva timp apoi cu mana si e mult mai simplu.

This post has been edited by Master of Norules: Dec 14 2008, 10:38 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jan 17 2009, 12:48 AM
Post #72





Musafir






Covrigi nemtesti (Brezen, Brez'n pe bavareza)
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_0746.jpg)
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_0748.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
happyCat
post Jan 18 2009, 10:54 PM
Post #73





Musafir






Kalua, am o intrebare: covrigii nemtesti se pun in cuptorul care e rece si apoi se da cuptorul la 220 grade? Au timp sa se coaca? Ma gandesc ca depinde si de fiecare cuptor, al meu am impresia ca se incalzeste cam greu, in 15 minute sa zic ca ajunge la 220.
N-am mai auzit de metoda asta de copt, dar trebuie incercata neaparat, ca arata tare fain covrigii.

Si alta intrebare: se poate folosi drojdie uscata?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jan 18 2009, 11:04 PM
Post #74





Musafir






Se poate folosi drojdie uscata fara nicio problema, atunci nici nu mai trebuie neaparat facuta maiaua.
Se baga in cuptorul rece, iar temperatura se potriveste abia apoi. Sunt gata cand au culoarea maronie. Sa stii ca si eu am fost cam sceptica ca vor fi gata asa repede, tinand cont ca temperatura porneste de la 20-30 grade, dar mai mult nu le-a trebuit.
Este bine sa cumparati bicarbonat de sodiu de la farmacie, ala-i curat si neamestecat cu alte chestii. A se folosi ala numai la covrigii astia.

Inca ceva: eu am congelat jumate de cantitate pentru ca sunt din cale-afara de gustosi mai ales calduti. Am congelat bastonase, 8 la numar. le voi lasa la decongelat la temperatura camerei, apoi le dau forma de covrigi si fac mai departe ca in reteta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
happyCat
post Jan 19 2009, 12:54 PM
Post #75





Musafir






Sar'na. Tare buna ideea cu congelatul, asa am sa fac si eu, pentru ca ies destul de multi, ma gandesc din 500g faina. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Feb 12 2009, 01:50 AM
Post #76


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



apropo de covrigii congelati mai buni au fost totusi cei proaspeti.
la drojdia uscata exista si varianta instant si aceea se amesteca in faina pur si simplu

Grisine

400g faina alba; 200ml lapte, 100ml apa, o lingurita de sare, 4 linguri ulei de masline, 20 g drojdie, 1 lingurita de zahar

- zaharul + drojdia si putin din laptele incalzit se pun la crescut
- faina si sarea se amesteca si cand drojdia a dospit o adaugam peste ingredienete uscate
- completam cu lichid (pastrand totusi putin lapte)si adaugam si uleiul pana obtinem un aluat elastic insa mai degraba vartos decat moale ca pt cozonac
- se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul
- se intind grisine de 0 .5 cm grosime si se mai lasa 15 minute la crescut, aliniate frumos in tava unsa in prealabil cu unt/ulei (de data asta n-am pus hartie de copt insa e ok oricum)
- se ung cu lapte si se dau la cuptorul incins in prealabil pana se rumenesc frumos
- nu le extra-rumeniti pt ca se intaresc prea tare

eu cred c-am pus cam 250ml lichid si-ar mai fi mers la faina mea integrala (iar am citit in fuga calului)
mi-au reusit cam grosute insa aseara erau o bunatate
as injumatati cantitatea daca nu as avea musafiri pt ca ies totusi prea multe si intr-adevar calde/proapsete sint excelente , pe urma ....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Feb 12 2009, 10:44 AM
Post #77


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Tre' sa fac si eu ca sigur o sa fie bucuria fiica-mii, da' sunt cam racita si nu prea sunt in the mood.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Feb 22 2009, 12:51 AM
Post #78


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Paine artizanala turceasca

1 cup=136g

plamadeala (?)
- in prima zi amestecam 1/4 cup faina cu 3 linguri de apa calduta, acoperim
- a 2-a zi acelasi lucru peste compozitia de cu o zi inainte, acoperim
- a 3-a zi 1/4 cup faina si 2 linguri de apa calduta, acoperim

deja din a 2-a zi o sa fiti surprinse cum se manifesta compozitia de faina si apa

in a 4-a zi sintem gata sa ne apucam de treaba
7 g drojdie uscata sau 20g de drojdie proaspata+ 1 lingura de zahar + 1/4 cup apa se amesteca si se lasa 10 minute la dospit apoi se amesteca in 3 cup faina, 1 lingurita de sare, 1 cup apa calduta, eu am adaugat si 4 linguri de ulei de masline si bineinteles plamadeala. Framantam totul intr-o coca elastica si lasam 2 ore la crescut. Incingem cuptorul la 220C.
Pe masa putin infainata rasturnam coca crescuta si-o mai framatam putin apoi ii dam forma de franzela, presaram putina faina si-o punem in tava acoperita cu hartie de pergament. Cu un cutit f ascutit taiem dungi de 1 cm in paine si mai lasam la crescut 40 de minute. Coacem pana se rumeneste frumos (cam 40 minute)



(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_0539.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_0577.jpg)


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Feb 22 2009, 02:51 AM
Post #79


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Cleolica, nu se acreste? O lasam afara sau in frigider de pe o zi pe alta?
Cred ca o sa faca basici ca fermenteaza.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Feb 22 2009, 04:03 PM
Post #80


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Eu la temperatura camerei am tinut amestecul si nu se acresete insa capata un oaresce miros (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) oriucm nu se simte in paine
Insa sincer nu stiu daca merita manevra pt ca painea este buna, pufoasa dar nu extraordinara.
Vreau sa incerc una care s-ar putea sa fie fantastica daca-mi iese cum trebuie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

12 Pages V  « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 25th April 2024 - 06:28 PM