IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 37 38 39 40 41 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
Cleo
post Feb 17 2009, 07:34 PM
Post #381


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



ti-i tin (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

trust me c-am incercat destule si tot la pufosenie era problema, insa cu 3 galbenusuri (originalul era cu 5 insa nu-i nevoie sa exageram (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) si unt nici nu se usuca si pt ca le tai micute, par ele mari in poza insa au diametrul de 6cm, se prajesc foarte repede si perfect.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kary_pink
post Feb 17 2009, 10:52 PM
Post #382





Musafir






Le'am facut si au iesit, bune rau si pufoase. Deja am mancat 4 (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) Am facut si poze, pun cand le descarc pe pc. Merci pentru reteta Cleo (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Feb 19 2009, 01:11 AM
Post #383


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Cu placere kary. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
noh ce bine! Le-am bifat si pe astea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Feb 22 2009, 12:23 AM
Post #384


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Ras Malai

se face intai paneer-ul (branza proaspata de casa)
siguri stiti metoda insa o scriu pt posteritate
- 1L de lapte si cateva linguri de zeama de lamaie
- laptele se pune la fiert intr-o olita, cand incepe sa clocoteasca punem zeama de lamaie si amestecam incontinuu pana se branzeste
- turnam continutului oalei printr-un tifon si trecem pe sub un jet de apa rece sa scapam de gustul de lamaie
- stoarcem bine branza prin tifon si gata paneer-ul

- branza astfel obtinuta se framanta pana devine o masa compacta si cremoasa, eu aveam niste paneer de cateva zile si tot s-a framatat superb, o apasam/sleim de masa pana devina pastoasa apoi o framantam intr-o coca compacta pe care o vom diviza in bile de marimea unei nuci
- avem nevoie de o kukta (oala cu fierbere sub presiune)
- punem la fiert 1,25 ml apa si 125-150g zahar si cand incepe sa fiarba punem bilele de branza si acoperim oala. Cand incepe sa fluiere mai lasam 7 minutes si gata. Bilele se dubleaza ca marime deci oala trebuie sa fie spatioasa sa fie loc de destrabalare.

Deci pana aici desertul se numeste bengali rasgulla

deci bilutele in sirop dulce, car edesi simple sint o surpriza placuta

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_0530.jpg)

dar pt ca nu mi-au iesit tocmai cum as fi vrut am continuat cu desertul de azi

- 750ml lapte se pun pe foc amestecand incontinuu sa nu se lipeasca pana ramane 2/3 din cantitate
- adaugam 2-3 linguri de zahar, 1/4 lingurita de cardamom si bilele de branza (stoarse putin) si mai fierbem cateva minute
- se servesc cu fistic si migdale macinate

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_0584.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_0573.jpg)

Atentie: daca nu ati framantat suficient bilele se pot destrama insa le puteti servi acoperite cu inghetata de vanilie sau le transforma in ras malai
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MirelaR
post Feb 27 2009, 05:50 PM
Post #385


Tratabil
**

Group: Tratabil
Posts: 110
Joined: 11-August 08
Member No.: 4,455



PRAJITURA CU MERE SI BEZEA

-2KG de mere(de preferat soiul ionatan) se curata si se dau pe razatoarea mare,se adauga zahar dupa gust si se calesc pana scade zeama bine de tot.Se poate adauga si scortisoara.

Mai folosim
-5 oua(galbenusurile la blat,albusurile la bezea)
-125ml apa clocotita
-180ml ulei
-250g zahar(zice reteta,eu am pus doar 180g)+5 linguri
-coaja de lamaie
-drojdie cat o nuca mica
-10g praf de copt stins cu zeama lamaie
-faina cat sa iasa un aluat de chec(sa curga in falduri)

Galbenusurile cu zaharul( cele 250g) se mixeaza,se adauga uleiul cate putin,apoi apa clocotita si se mixeaza energic pana face bule.Se adauga drojdia faramitata marunt si se mixeaza in continuare.Adaugam coaja de lamaie,praful de copt stins si faina.
Aluatul se pune in tava unsa cu unt,se pun merele calite deasupra si se da la cuptor.Cand este aproape gata,se scoate din cuptor si se pune deasupra bezeaua facuta din cele 5 albusuri+5 linguri zahar.Se mai da la cuptor pt.cateva min.,pana se face bezeaua.
Cand se raceste transpira siropul din mere prin bezea.
Este o prajitura delicioasa si fina.

(IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/DSCF0510.jpg)


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Light Blue
post Feb 27 2009, 08:39 PM
Post #386


Dependent
***

Group: Dependent
Posts: 218
Joined: 6-September 08
Member No.: 4,661



Multumesc, am notat reteta. Arata spectaculos. Cred ca se poate pune faina de soia ca s-o folosim in dieta Montignac, nu-i asa?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
janis
post Mar 3 2009, 08:48 AM
Post #387


Obsedat
****

Group: Dependent
Posts: 425
Joined: 7-June 08
From: In nori...
Member No.: 4,029



QUOTE(Cleo @ Feb 17 2009, 07:34 PM) *
ti-i tin (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

trust me c-am incercat destule si tot la pufosenie era problema, insa cu 3 galbenusuri (originalul era cu 5 insa nu-i nevoie sa exageram (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) si unt nici nu se usuca si pt ca le tai micute, par ele mari in poza insa au diametrul de 6cm, se prajesc foarte repede si perfect.



Cleo, iti multumesc mult mult pentru reteta! Le-am incercat si eu acum o saptamana, si au iesit grozave (azi ma pregatesc sa le fac din nou), si as vrea sa mentionez, ca e prima data cand am facut gogosi, si prima data cand am lucrat cu drojdie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Mar 8 2009, 02:14 AM
Post #388


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



cu placere janis (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Eu femeii moderne de azi ii recomand sa-si cumpere un malaxor caci scuteste timp pretios in bucatarie si coca iese o minune.

am mutat Opera si Zserbo la ''prajituri deosebite''
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MirelaR
post Mar 9 2009, 04:29 PM
Post #389


Tratabil
**

Group: Tratabil
Posts: 110
Joined: 11-August 08
Member No.: 4,455



[b]MUCENICI[/b]

150 g margarina la temp camerei
500 ml lapte caldut
50 g drojdie
125 g zahar
1/2 lingurita sare
75 g miere
cca 800 g faina

Punem drojdia in vasul de lucru si un sfert din cant de zahar. Drojdia se va lichefia.
Incalzim laptele si il turnam peste drojdie,apoi restul de zahar. Amestecam sa se dizolve zaharul. Punem si sarea.Adaugam si ceva faina si dam drumul la framintat.
Adaugam margarina moale si continuam sa punem faina.
Punem si mierea alternind cu faina pina ce aluatul este asemenea celui de cozonac(elastic, moale, lucios).
Acoperim vasul si lasam aluatul sa-si dubleze volumul.
Mucenicii se formeaza si se ung cu ou.
Dupa coacere se ung cu miere si se presoara nuca macinata,din abundenta.

(IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/DSCF0586.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Mar 11 2009, 01:49 AM
Post #390


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Mucenicii moldovenesti eu stiu ca se inmoaie intr-un sirop, altfel coca este una de paine, simpla simpluta ca de-aia e de post.

Biscuiti Rolo

Rolo fiind niste cicolatele umplute cu caramel care e musai sa fie tinute minim 6 ore la congelator inainte de a le pune in biscute (sylvia dupa cum vezi e foarte simplu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )

blogul unde am gasit reteta e diferita de originalul de pe site-ul Nestle insa tinant cont de faptul ca mi-au iesit 10 biscuiti as zice ca doamna care a pus reteta a inflorit rezultatul


coca, asa cum am facut-o aseara:
125g faina, 50g cacao, 1/2 lingurita de praf de copt, 90g zahar brun, un vf lingurita sare, esenta de vanilie si de rom dupa gust, 1 ou, 125g unt moale se amesteca intr-o coca lipicioasa si se lasa deoparte 30 de minute la loc rece


Incalziti cuptorul al 180 (350) si luand cu lingura din coca formati bile (daca doriti le puteti tavali prin zahar) in care ati pus cate o ciocolata Rolo, atentie sa fie perfect inchise altfel se scurge umplutura. Pe o tava acoperita cu hartie de pergament sau hartie cerata se aseaza frumos bilele aplatizandu-le putin. Se coc pana cand sint uscate la atingere, deci nu pana sint tari. Se vede in poza ca interiorul a ramas putin umed insa cand se racesc sint perfecti.

Chipurile ies 40 de biscuiti. probabil daca punem 250g faina si respectiv 250g zahar brun (cassonade)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_1154.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

45 Pages V  « < 37 38 39 40 41 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 5th May 2025 - 06:57 AM