![]() |
![]() ![]() |
![]() |
dr_wise |
![]()
Post
#191
|
Musafir ![]() |
Dumnezeule, Blu!!!!
Imi ploua in gura numai cand citesc retzeta!!! Imi produce orgasm gustativ si sunt la servici, fir-ar sa fie!!! Eu sunt MOARTA dupa tot ce miroase a mere & scortzisoara, nu pot sa rezist la asa ceva!!! Hai ca-n seara asta ma duc intinsa acasa si o fac si eu, sa vad cum iese!!! Da' prima data sa cumpar unt... Of, chiar imi vine sa gem de placere si nu poci here ca ma aud baietii si intra la idei!!! ...simt deja mirosul in nari...ce mai, am luat-o pe aratura! |
|
|
blu_dea |
![]()
Post
#192
|
Musafir ![]() |
Dumnezeule, Blu!!!! Imi ploua in gura numai cand citesc retzeta!!! Imi produce orgasm gustativ si sunt la servici, fir-ar sa fie!!! Eu sunt MOARTA dupa tot ce miroase a mere & scortzisoara, nu pot sa rezist la asa ceva!!! Hai ca-n seara asta ma duc intinsa acasa si o fac si eu, sa vad cum iese!!! Da' prima data sa cumpar unt... Of, chiar imi vine sa gem de placere si nu poci here ca ma aud baietii si intra la idei!!! ...simt deja mirosul in nari...ce mai, am luat-o pe aratura! (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) Esti mult prea tare!!!hahaha Sa-ti faci diseara,e un deliciu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#193
|
Musafir ![]() |
Musai sa-mi fac deseara! Acum am venit din pauza de masa si am dat o tura si pe la free shop dupa parfumuri..m-am mai linistit de pofta cu mirosurile astea de parfum, ca altfel direct intr-o patiserie ma opream, sa-mi iau placinta cu mere...of, iar am gura plina de saliva!!! piei drace!!!
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#194
|
Musafir ![]() |
Aripioare de pui mediterane
16 aripioare de pui 8 linguri ulei de masline 1 lingura rozmarin tocat 1 lingura cimbru tocat coaja rasa de la o lamaie netratata chimic 2 linguri zeama de lamaie 5 linguri vin alb sec 1 lingura parmezan ras sare, piper Se amesteca toate ingredientele pentru marinada si se ung aripioarele. Se dau la cuptorul preincalzit (225°C) 15 minute Varianta frantuzeasca Se face o marinada din: 4 linguri suc de agave 2-3 linguri mustar conform 2-3 linguri tarhon tocat 1-2 linguri piper rosu Se ung aripioarele, se lasa 2-3 ore la marinat si se dau la cuptor cum este descris mai sus. |
|
|
![]()
Post
#195
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Aripioare de pui mediterane 16 aripioare de pui 8 linguri ulei de masline 1 lingura rozmarin tocat 1 lingura cimbru tocat coaja rasa de la o lamaie netratata chimic 2 linguri zeama de lamaie 5 linguri vin alb sec 1 lingura parmezan ras sare, piper Se amesteca toate ingredientele pentru marinada si se ung aripioarele. Se dau la cuptorul preincalzit (225°C) 15 minute Varianta frantuzeasca Se face o marinada din: 4 linguri suc de agave 2-3 linguri mustar conform 2-3 linguri tarhon tocat 1-2 linguri piper rosu Se ung aripioarele, se lasa 2-3 ore la marinat si se dau la cuptor cum este descris mai sus. mm, suna tare bine...cu ce se poate inlocui sucul de agave? pt fetele din Buc, unde gasiti mustar conform si ce marca? Multam |
|
|
kalua |
![]()
Post
#196
|
Musafir ![]() |
Sucul de agave e mai greu de inlocuit. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Eventual se poate face un siropel din fructoza.
"Gulas" frantuzesc din piept de pasare 600 g pipet de pasare 2 linguri ulei sare, piper 200 g fasole verde lata 200 g frisca lichida (sau smantana lichida) 100 ml supa clara conforma 3 linguri capere un praf de fructoza (facultativ, la faza 1 stricta mai bine fara) 1 lingurita mustar conform Carnea se taie in fasii subtiri si se prajeste in portii la foc mare, se scoate din tigaie. Fasolea se spala, curata si se prajeste si ea in uleiul in care s-a prajit carnea, se sareaza la sfarsit. Se toarna smantana si supa, se lasa 5 minute la fiert. Se pune restul de ingrediente si carnea, se mai infierbanta o data, La sfarsit de tot se potriveste de sare si piper. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#197
|
Musafir ![]() |
Piept de pasare cu legume gratinat
500 g piept de pasare 3 linguri ulei sare, piper 2 cepe tocate mic 400 g ciuperci taiate in jumatati daca-s mai mici; daca-s mai mari, taiate in sferturi 400 g broccoli 200 ml supa clara conforma 1 conserva mare rosii decojite 200 g mozarella taiata in felii 1 catel usturoi 1 lingura cimbru tocat 150 g smantana groasa Se prajeste carnea la bucata la foc mare, la sfarsit se sareaza, pipereaza si se scoate din tigaie. In aceeasi tiagie se caleste ceapa si ciupercile, se scot din tigaie. Broccoli se rupe in buchetele, se spala, se caleste in ulei, apoi se toarna supa in tigaie si se lasa 5 minute la fiert. Rosiile se taie mic si se lasa la scurs. Carnea se taie in fasii subtiri. Se freaca o forma termorezistenta cu usturoi, apoi se unge cu ulei si se pun in ea straturi alternative de legume, carne, sus branza. Printre straturi se presara cimbru, sare, piper. La sfarsit se amesteca smantana cu supa in care s-a fiert broccoli si se toarna pe deasupra. Se da la cuptorul preincalzit (225°C) 15 minute. |
|
|
![]()
Post
#198
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
dragele mele, iata si 2 retete de la mine
OUA UMPLUTE Ingrediente Oua Masline Unt (se poate inlocui cu ulei de masline) Usturoi Sare Piper Mod de preparare: Smantana se amesteca cu usturoiul pisat si se pune la rece, sa-si ia gust. Se fierb ouale tari. Se taie in jumatati. Galbenusul tare se piseaza cu sare si piper si se amesteca cu untul si maslinele (maslinele e bine sa fie pisate ca si usturoiul). Cu acest amestec se umplu jumatatile de ou. Se aranjeaza pe un platou, iar peste ele se pune smantana. Este un deliciu! SCOICI PANE Ingrediente: Carne de scoici congelata Ulei de masline Samanatana Usturoi Sare Faina de naut Oua Mod de preparare: Scoicile se decongeleaza. Se fierb destul de mult, pana ce devin fragede. Apoi se lasa la racit. Se prepara sosul de smanatna si usturoi ca mai sus si se pune la rece. Scoicile vor fi date prin ou si faina de naut si poi prajite in uleiul de masline. Cand sunt gata, se servesc cu sosul de smantana. Nu stiu ce garnitura sa propun, eu inainte le mancam cu cartofi natur, dar de cand sunt la monti le-am mancat goale:( eventual, astept propuneri (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nu am dat cantitati, pentru ca toate mancarurile eu le prepapr okiometric, in functie de cantitatea pe care o vreau. va pup si astept reactii (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#199
|
Musafir ![]() |
Roastbeef cu iaurt mentolat
foarte important la roastbeef este calitatea carnii (cel mai bine din spate, nu de la coaste), cel mai bine e s-o cumparati la macelarul vostru de incredere. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) 1,2 kg carne pentru roastbeef la bucata 2 ramurele de rozmarin 10 boabe de ienupar 4 cuisoare 1 lingura boabe de piper 6 capsule de cardamon verde 1 lingura chimion in cruce (cumin) 1-2 linguri sare 1 priza de fructoza 2 linguri unt (sau ulei) Carnea se spala si se usuca bine. Acele de rozmarin si toate condimentele se pun intr-o piulita si se zdrobesc bine. Se unge carnea pe toate partile cu condimente, se impacheteaza bine in folie de plastic si se lasa o zi in frigider sa traga. A doua zi se incalzeste cuptorul nu prea tare (130°C). Bucata de carne se prajeste prima data la foc mare intr-o tigaie cu ulei, apoi se pune intr-o forma termorezistenta si se da la cuptor cam o ora. Cand e gata se scoate din cuptor, se inveleste in folie de aluminiu si se lasa la odihnit 10 minute. Apoi se scoate din folie, se taie si se serveste cu Iaurt mentolat 3-4 ramurele de menta 350 g iaurt gras sare 1 lingura ulei Frunzele de menta se toaca marunt si se amesteca cu celelalte ingrediente. |
|
|
![]() ![]()
Post
#200
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 6 Joined: 20-May 06 Member No.: 340 ![]() |
Kalua,spune-mi te rog daca Surimi este bun la Monti.Stii vreo reteta?
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 08:26 PM |
|