IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Cum ne alintam musafirii - mese festive
Cleo
post Jan 24 2006, 09:11 PM
Post #11

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

eu n-am masina de spalat vase  :'( .... dar daca vreodata imi refac bucataria (dorinta ascunsa) atunci imi iau si o masinica de-asta ca prea o lauda toata lumea .
Go to the top of the page

+Quote Post
sorin
post Jan 24 2006, 10:36 PM
Post #12

Musafir

Eu am doua masini universale de spalat vase ???

Stanga si dreapta :morideris:  si universale, pt. ca stiu sa spele si pe jos si masina si geamurile :hohote: :hohote: :hohote:

Sorin.

+Quote Post
kalua
post Jan 26 2006, 11:24 PM
Post #13

Musafir

Dovlecei picanti - aperitiv

700 g doclecei mici (diametrul de ca. 3 cm)
4 capatani de uasturoi
4 linguri suc de lamaie
5-6 linguri otet din vin alb
sare, piper, ulei
200 g felii f subtiri de sunca de Serrano sau de Parma
scobitori

Cu o zi inainte de a veni musafirii: se spala, curata si taie in 2 de-a lungul dovleceii. Jumatatile se mai taie inca o data de-a lungul, apoi in bucati de ca. 5 cm. Usturoiul se toaca marunt. Se amesteca sucul de lamaie cu otetul, se adauga sarea, piperul si se amesteca pana s-a dizolvat sarea. Bucatile de dovlecel se prajesc in putin ulei la foc mare si se scot din tigaie. Se reduce focul, se caleste usturoiul in tigaie pana devine transparent, apoi se toarna marinada peste el. Se toarna totul peste dovlecei.
Cu 1-2 ore inainte de a veni musafirii: se scurg bucatile de dovlecel bine, feliile de sunca se injumatatesc de-a lungul. Se inveleste fiecare bucata de dovlecel intr-o jumatate de felie de sunca si se fixeaza cu o scobitoare (astfel incat sa poata fi si luate cu mana de scobitoare).

+Quote Post
Cleo
post Jan 28 2006, 02:28 PM
Post #14

moderator

am mai adaugat la lista mea

- salata de: cartofi, hering afumat, ceapa rosie si maioneza
- salata de paste cu ton (si alte minuni)

+Quote Post
kalua
post Jan 30 2006, 08:14 PM
Post #15

Musafir

Una dintre garniturile de iarna pe care le fac la mese mai festive:

Varza de Savoia la cuptor
Reteta mutata pe site din motive de copiere.

Cand am musafiri pregatesc varza asta in forme mici de muffins, fiecare primeste o formisoara de-asta (ca garnitura), arata f. bine. :)

+Quote Post
Cleo
post Jan 31 2006, 07:21 PM
Post #16

moderator

:offtopic:

eu mi-am foarte alintat musafirii sambata ... de-abia mai respirau asa ghiftuiti erau  :P .... dar acum iar am frigiderul plin cu mancare de la petrecere. Mai bine le dadeam si la pachet.

+Quote Post
kalua
post Feb 4 2006, 12:50 PM
Post #17

Musafir

Azi dupa-amiaza imi vin fetele (3 la numar) in vizeta, cica la cafea. Am facut un Diplomat.
Dupa ce vom termina cu dulcele si cafeaua cred ca vom trage cateva partide de-un joc si pt. dupa pregatesc niste branzeturi la cuptor, care in capot de bacon, care numai cu ulei de masline si niste ardei, usturoi (pregatesc totul dinainte si la momentul oportun numai le imping in cuptor). Mai fac si-o paine.

+Quote Post
Diana.
post Jan 5 2010, 01:52 PM
Post #18

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Rata cu sos de portocale - 4 persoane
1 rata de ca. 2 kg
legume pt supa: 1 morcov mare, 1 ceapa, 1 patrunjel radacina, 1 bucata de telina
sare, piper
2 linguri ulei
4 linguri otet (daca se poate Balsamico, trebuie sa aiba un gust usor dulciu))
4 portocale (macar 2 dintre ele cu coaja netratata chimic)
80 g zahar (daca se poate brun)
60 ml vin de Porto
20 ml Grand Marnier (sau alt lichior de portocale)

Aripioarele (partea de la "sfarsit"), gatul, stomacul, inima se spala si se pun la fiert in 1/2 l de apa. Se adauga legumele taiate mic si se fierb toate ca 30 min.
Cuptorul se preincalzeste (180°C)
Rata se spala, usuca, se freaca pe dinafara si pe dinauntru cu sare si piper. Se incinge uleiul intr-o tava si se prajeste rata pe toate partile. Se stinge cu 2 linguri de otet. Se toarna peste rata sosul format in tava si se da cuptor 1 ora. Se tot uda rata in timpul asta cu sosul din tava.
Portocalele netratate se spala cu apa fierbinte, se usuca si se cojesc f. subtire (numai coaja portocalie, in fasii cat se poate de subtiri). Coaja se pune la fiert f. scurt in apa. Portocalele se cojesc f bine (cat sa nu fir nici un fir din coaja alba pe ele), apoi se fileteaza (se scoate numai carnea dintre felii). Aici e necesar un cutit f. bine ascutit!!
Celelalte 2 portocale se storc.
Se scoate rata din cuptor si se pune la un loc cald. Sosului din tava i se scoate grasimea (eu pun un filtru de cafea intr-o strecuratoare si-l pun acolo, grasimea ramane in filtru. Se poate face la fel cu niste hartie de bucatarie umezita cu apa rece pusa in strecuratoare). Zaharul cu restul de otet se caramelizeaza usor, se adauga vinul de Porto, sucul de portocale, sosul strecurat si 200 ml din supa. Se lasa pe foc mare pana se reduce (cam la 1/).
Ficatul se face piure si se trece prinzt-o strecuratoare f fina. Se adauga la sos. Se ia sosul de pe foc, se adauga firele de coaja de portocala, miezul de poertocala si lichiorul. Se mai infierbanta o data sosul.

Piept de gasca cu crusta de portocale - 4 persoane

2 piepti de gasca cu os
sare, piper
2 linguri ulei sau untura de gasca
1/2 l supa de gaina (instant)
800 g cartofi (fainosi)
1 lingurita cimbru
3 linguri miere
sucul si coaja rasa marunt de la 1 portocala netratata chimic
1 lingurita ghimbir ras
2 linguri Grand Marnier (sau alt lichior de portocale)

Pielea de pe piepti se taie cu un cutit f ascutit si se sareaza, pipereaza.
Cuptorul se preincalzeste la 180°C.
Uleiul (untura) se incinge intr- tava, se rumeneste carnea pe toate partile, se uda bine cu sosul format si se da la cuptor. Tava trebuie sa fie acoperita. Pt. cine n-are tava cu capac: se acopera cu folie de alumniu). Se lasa 30 min in cuptor.
Se curata cartofii si se taie felii. Se scoate carnea din tava si se pun cartofii acolo. Se presara cu cimbru, sare si piper si se toarna restul de supa.
Se amesteca mierea cu sucul si coaja de portocale, cu cu ghimbirul si lichiorul si se da pe piele cu un penson. Se da iar la cuptor pt. 1 ora, timp in care se tot da cu pensonul cu marinada de portocale. Tava trebuie sa fie acoperita.
In ultimele 10 min se ia capacul de pe tava si se ridica temperatura cuptorului la 200°C.
Carnea trebuie lasata la "odihnit" cateva minute, apoi se taie in felii si se pune pe cartofi.

+Quote Post

2 Pages V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 8th May 2025 - 05:17 AM