![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#61
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 40 Joined: 20-October 08 From: Oradea Member No.: 5,167 ![]() |
CIORBA de fasole uscata cu zarzavat
Ingrediente : 1 ceapa, 1/2 ardei gras, 1 rosie, 2-3 morcovi, 1 patrunjel, telina radacina, leustean sau tarhon, sare piper, Knorr, fasole uscata pusa la inmuiat de seara. Se curata legumele si se taie. Ceapa tocata marunt , impreuna cu rosia , morcovii si ardeiul taiate cubulete se calesc in putin ulei , se adauga apoi celelalte zarzavaturi, apa, sare piper macinat si fasolea. Se poate pune o lingura de paste de tomate sau de pasta de ardei. Se lasa sa fiarba bine zarzavatul si cind e aproape gata se pune leusteanul sau tarhonul.Se poate servi ca atare cu putina smantina sau se poate acri cu bors... (IMG:http://img802.mytextgraphics.com/photolava/2008/10/22/supafasoleuscata-4c9zduszj.jpeg) Pofta buna ! (IMG:http://ramaitanar.forumhit.ro/users/32/45/50/smiles/695329.gif) (IMG:http://ramaitanar.forumhit.ro/users/32/45/50/smiles/190599.gif) cu o ceapa rosie linga, e nemaipomenita.. |
|
|
![]()
Post
#62
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Ce pofta mi-ai facut musai tre' sa fac si eu saptamana asta, imi place tare mult ciorba de fasole. Azi daca ajung la piata tre' sa-mi iau niste fasole.
|
|
|
![]()
Post
#63
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 40 Joined: 20-October 08 From: Oradea Member No.: 5,167 ![]() |
Sa nu uiti si de ceapa rosie !!!! (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
Post
#64
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Din aia am facut provizii la beci un saculet.
|
|
|
![]()
Post
#65
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 40 Joined: 20-October 08 From: Oradea Member No.: 5,167 ![]() |
Supa frantuzeasca de ceapa
500g ceapa(alba,rosie,de care doriti) - 1 l apa - 1 cub maggi (daca aveti supa de casa folositi un litru din acesta supa) - 1 catel de usturoi - 3-4 ls ulei - ceva otet,sau zeama de lamiie ,dupa gust - sare+piper - ceva coaja de lamiiie ras(asta daca doriti) --------------------- - piine alba feliata, - cascaval,parmezan... - ceva vin alb,de preferinta cel care-l serviti la masa Mod preparare: Ceapa se curata,se taie rondele,marund,cum doriti sa o eveti in supa. Uleiul se incinge si ceapase prajeste usor,pina prinde culoare. (eu aici pun si 1lc zahar si las sa se caramelizeze,impreuna cu ceapa.) Se stinge cu ceva otet sau zeama de lamiie(1-2 ls),apa+maggi,sau supa,se adaoga sare+piper si/sau coaja de lamiie rasa. Se lasa sa fiarba domol ca, 1 ora. Feliile de piine se pun pe o tava,deasupra se ung cu usturoiul presat si amestecat cu 1 ls ulei,si se presara cu cascaval.parmezan(fiecare dupa gust)ras. Totul se da la cuptorul bine incins.la maxim,pina ce brinza sa topit si prinde culoare. Cind se serveste,se pune in fiecare farfurie,1-2 felii de piine cu cascaval si citeva linguri de vin alb. (IMG:http://img110.mytextgraphics.com/photolava/2008/01/23/supadeceapafrantuzeasca-499qqydxm.jpeg) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#66
|
Musafir ![]() |
Galustile de maduva ale Gerdei
100g pesmet 80g maduva din oase de vita 1 chifla (sau o felie mai groasa de paine) inmuiata in lapte sau apa 4 linguri patrunjel verde tocat marunt 2 ou sare, piper, nucsoara Se scoate maduva din oase, se zdrobeste cu o furculita si se infierbanta la foc mic. Se strecoara printr-o strecuratoare de sarma cu ochiuri mici si se lasa la racit. Se bate apoi bine (cu tel sau mixer) si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se formeaza galuste micute care se pun in supa clocotinda. Se stinge focul (supa nu mai are voie sa fiarba) si se lasa sa traga pana cand urca la suprafata. E oleaca de munca, asa ca merita sa faceti mai multe si sa congelati o parte din ele. Povestire de-a soacra-mii: topeste maduva si ia repede o strecuratoare, o strecoara si apoi vede ca tot mai sunt chestii in maduva. Cand se uita la strecuratoare, observa ca a luat la nimereala una de plastic si maduva a topit-o. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Pe langa ca maduva nu era strecurata, mai avea si bilute de plastic in ea acum. Deci a ajuns totul la cosul de gunoi. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_9739.jpg) |
|
|
![]()
Post
#67
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
mersi pt reteta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
am pus si pozica ta sa n-o uitam, efectul vizual e de neinlocuit musai sa le incerc si eu |
|
|
![]()
Post
#68
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Ciorba falsa de burta
Ingrediente: 1 ceapa, 1 morcov,500g ciuperci cu palarie mare (de preferat pleurotus),2jumatati gogosar rosu murat, jumatate capatana de usturoi,250g smantana, 1 galbenus, sare si piper, ulei Ceapa se toaca marunt si morcovul se da pe razuitoarea mica. Se calesc in putin ulei in oala in care urmeaza sa facem ciorba, apoi adaugam apa. Lasam un pic sa fiarba, apoi adaugam ciupercile taiate in feliute subtiri si lungi. (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01289.jpg) Ciupercile fierb relativ repede, asa ca nu aveti mult de asteptat. Se adauga si gogosarul taiat fasii. Eu nu am avut gogosar si am pus un castravate murat taiat finut. A iesit la fel de bun, insa gogosarul ajuta mult si la partea artistica(prezentare in farfurie). Asezonati cu sare si piper proaspat macinat dupa gust. Smantana se amesteca cu galbenusul intr-un castron mai mare. Oprim focul la ciorba dupa ce au fiert bine toate si cu ajutorul unui polonic turnam zeama din oala peste smantana. Amestecam mereu. Turnam zeama pana ce compozitia din castron ajunge la temperatura celei din oala, apoi turnam totul in oala. Chestia asta ajuta ca smantana sa nu se branzeasca in zeama fierbinte si ciorba sa nu mai aiba un aspect comercial. Eu am adaugat in smantana si usturoiul pisat, insa nu este obligatoriu. Usturoiul transformat in mujdei poate fi servit langa ciorbica. Pofta buna! (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01290.jpg) |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#69
|
Musafir ![]() |
Ciorba de pui cu taitei
Ingrediente: 3 pulpe intregi de pui (sau ce bucati aveti ramase de la 1 pui) sare vegeta 1 ceapa potrivita 1 morcov 1 bucata telina 1 bucata pastarnac 1 cartof rosii in bulion taitei bors, sau zeama lamaie patrunjel proaspat Se pun pulpele in apa rece cu un varf de sare la fiert intr-o oala de 3L. Se aduna spuma. Se adauga ceapa taiata marunt, cartofii taiati cubulete, morcovul, telina si pastarnacul intregi. Cand sunt fierte suficient, se scot pulpele, morcovul, telina si pastarnacul, se curata carnea de pe oase si se taie cubulete; legumele se taie cubulete; se adauga in ciorba. Se adauga rosiile din bulion taiate cubulete si se fierb. Se adauga vegeta dupa gust. Cand toate sunt suficient de fierte se adauga borsul sau zeama de lamaie, apoi taiteii si se mai fierb cateva clocote. Se adauga patrunjel proaspat tocat (si leustean, daca-i vara) la sfarsit, sau in farfurie. Vara mai adaug o ciusca verde proaspata la sfarsit, dupa ce am intrerupt focul, pt miros si gust. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Pofta buna! This post has been edited by Diana: Feb 22 2010, 02:44 PM |
|
|
kalua |
![]()
Post
#70
|
Musafir ![]() |
Macchiato de broccoli
reteta pentru 4 persoane 300g broccoli congelat 4 felii bacon 2 linguri alune de padure macinate fin 2 cepe tocate marunt 2 catei usturoi tocati marunt 1-2 ardei iuti uscati (facultativ) 2 ramurici cimbrisor proaspat sau 1 lingura cimbrisor uscat 100g parmezan sau Grana Padano ras (daca se poate ras proaspat) 150ml vin alb sec 600ml supa concentrata de legume (se poate folosi si instant) 400ml frisca lichida 200ml lapte de cocos unt, sare, piper, zahar Se fierbe broccoli in apa sarata. Se calesc ceapa si usturoiul intr-o tigaie mai inalta, in unt. Se adauga cimbrisorul, se sareaza, pipereaza, pune o priza de zahar. Se stinge cu vinul, se adauga si supa. Se lasa vreo 20-30 pe foc, la redus. La sfarsit se scoate ramurica de cimbrisor si se piuretizeaza (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (in blender sau cu un hand-blender). Se adauga 200ml frisca si se potriveste iar de gust cu sare si piper. Broccoli se strecoara, se face si el piure cu restul de frisca si cu alunele. Se potriveste de gust cu sare si piper. Feliile de bacon se aseaza pe-o tava acoperita cu hartie de copt, se presara cu parmezan si ardeiul iute faramitat. Se dau la cuptorul preincalzit (daca aveti cuptor cu convectie folositi varianta asta la 170°C, daca nu, atunci 190°C) 15 minute. Se scot pe hartie de bucatarie. Pentru spuma de deasupra se iau cam 200ml din supa alba si se bat bine cu laptele de cocos (cel mai bine cu un cappuccino creamer). Se pune in pahare de latte macchiato in straturi: prima data verde, apoi supa, deasupra spuma. Se serveste cu crackerul de bacon. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_0460.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 09:43 PM |
|