IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

413 Pages V  « < 248 249 250 251 252 > »   
Closed TopicStart new topic
> Ce mancam azi: Dieta Montignac, PARTEA A II-A: Idei pentru meniuri Monti
mihaela1977
post Nov 15 2008, 09:15 PM
Post #2491

Tratabil
**

Group: Tratabil
From: deva, HD
Member No.: 5,029

Eu la cina am papat 2 bucatele peste cu cascaval si ardei kapia.G=clementine.
Pe maine fac la pranz o friptura cu fasole verde langa si salata , fac o supica pt. fetita poate mananc goala; in rest ma mai gandesc, va spun maine.
Luminati-ma si pe mine: stiu ca soia are IG 15, se combina ok cu grasimi dar se poate consuma ok si la mese glucidice?
Mi-as face si eu macar o data pe luna spaghete cu sos si ciuperci dar nici urma de spaghete conforme, ce ma enerveaza.

Apropo de cioco, mi-am cumparat de cand am inceput dieta dar am bagat la cap ce mi-a spus Kalua-fara deserturi la faza I si sper sa ma tina pana de sarbatori, uneori mi-e greu dar...merita.

Va cer scuze pt. off: care ulei de masline nu este amar? am citit undeva dar nu mai gasesc nicicum.Multumiri. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
kalua
post Nov 15 2008, 09:20 PM
Post #2492

Musafir

Soia o poti combina si cu glucide bune, chiar daca are si grasimi.
Spaghetele conforme sunt alea normale, facute din faina si apa.

+Quote Post
Diana.
post Nov 15 2008, 09:27 PM
Post #2493

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Nici un ulei de masline nu e amar decit daca e de calitate proasta...

+Quote Post
Light Blue
post Nov 15 2008, 11:37 PM
Post #2494

Dependent

Group: Dependent
Member No.: 4,661

Sau pui prea mult ulei de masline si il simti amar. Am gustat ulei de masline adus din Israel, facut in casa. Era asa bun ca puteai sa inmoi painea in el si sa mananci, avea gust de masline. Din pacate, in comert nu am intalnit asa o bunatate. Mihaela, dulceata ta este cu fructoza? Ca mi se termina gemul meu de casa.
Ce talent descriptiv aveti cand vorbiti despre cate un fel de mancare! Oricum, eu nu prea fac mofturi la mancare, asa ca mi se pare tentant orice fel. Empty, buna idee mi-ai dat cu pui dat prin susan. Din pacate nu am curcan, dar stiu ca e buuun.

Meniul meu de azi:
MD: 2 felii Wasa cu gem de prune, cafea;
P: ciorba de pui, friptura de porc cu muraturi;
S: gogosari umpluti cu telemea- dupa reteta de la Kalua, cea cu ardei kapia.
Imi vine sa rad si sa plang pentru ca constat ca nu-mi aduc aminte ce-am mancat azi. O fi semn ca nu ma intereseaza ce mananc sau ...?

+Quote Post
mihaela1977
post Nov 16 2008, 09:51 AM
Post #2495

Tratabil
**

Mersi mult Kalua, eu ma uitam dupa spaghete din faina integrala...De ce combinatia ou-lapte 1% e de faza II- de ex. maine imi fac iar varza anatolica si acolo sunt amandoua.
Light, dulceata e pt. diabetici deci cu fructoza- e singura " abatere" dar nu am cu ce s-o inlocuiesc; inca nu mi-am obisnuit papilele gustative cu iaurt simplu sau crema branza.
Maat draga am cumparat ulei extravirgin si f. scump si are gust amarui...mai incerc dupa ce-l termin pe acesta, s-asa e scump.
Meniul meu:MD=painica filosofala cu un fel de omleta, P=fac supa conopida pt. mine, friptura cu fasole verde sau brocoli si ardei gras copt; G=vor fi fructe; C=inca nu stiu.
Va pup si va doresc o zi cat mai frumoasa-maine incepe o noua sapt. de lucru...

+Quote Post
Fanny
post Nov 16 2008, 10:02 AM
Post #2496

Moderator Global

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,055

la intrebarea Mihaelei, s-ar putea sa fie util raspunsul Cleolicii:
QUOTE(Cleo @ Jul 27 2008, 01:17 AM) *
stiati ca?

uleiul de masline extravirgin italienesc e amar ca pelinul sau fierea sau chinina? in fine, ff amar si foarte neplacut la gust IMHO.
cand am sosit in Ca am cumparat incantata o sticluta sa mancam la salate. surpriza si cosmar impletite (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) am crezut ca-i stricat. am incercat indaratnica de 5 ori diferite marci si-am decis ca-n Canada uleiul de masline extra virgin e stricat! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

de curand am aflat ca daca gustam din uleiul de masline grecesc se schimba povestea. E o bunatate. Nu stiu care-i explicatia ca doar n-o fi soiul de masline atat de complet diferit, cert este ca uleiul de masline grecesc este excelent, cel italian ba.

Mi-am inceput dimineata cu cafea cu lapte si salata de fructe din banana, mango si o para.

+Quote Post
ToothFairy
post Nov 16 2008, 10:47 AM
Post #2497

Incurabil

Group: Editorialist
From: SB
Member No.: 1,062

Neataaaa!!
Azi pap tot cam ca ieri:
MD - am gustat un pic de diplomat, cafea cu lapte 0,1%
P - rulou de curcan cu cascaval, prajit in susan...Light, din cauza ca nu am avut faina de naut, m-am tot gandit cu ce as putea inlocui ..si mi-a sarit in ochi susanul...cu ceva muraturi, sa vedem...
C - nu stiu, as rontai ceva...seminte..
Doctore, as posta o "pozna" cu diplomatu` dar nu am aparatu`...e la bubu...si telefon fitos nu am (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) imagineaza-ti un tort diplomat negricios cu cacao (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) exact asa arata ..
Pupici !

+Quote Post
dr_wise
post Nov 16 2008, 11:37 AM
Post #2498

Musafir

'Neataaaaaa!
Eu am mancat 4 wasa, 2 cu gem de piersici si 2 cu magiun de prune, plus iaurt 0% grasimi.
Acum imi savurez cafeaua cu lapte.
- at -mihaela: Ref ulei de masline, eu folosesc cu preponderenta uleiul italienesc, dar ma uit totdeauna la gradul de aciditate si ce fel de aroma are.
Conform CONSILIULUI OLEICOL INTERNAȚIONAL PENTRU EVALUAREA ORGANOLEPTICĂ A ULEIURILOR DE MĂSLINE VIRGINE, uleiul poate avea urmatoarele arome:
Atribute pozitive
Fructat: ansamblul senzațiilor olfactive caracteristice ale uleiului, în funcție de soiul măslinelor, provenind de la fructe sănătoase și proaspete, verzi sau coapte, senzații percepute direct și/sau retronazal.
Atributul fructat este calificat drept verde atunci când senzațiile olfactive le amintesc pe cele ale fructelor verzi, caracteristice uleiului provenind de la fructe verzi.
Atributul fructat este calificat drept copt atunci când senzațiile olfactive le amintesc pe cele ale fructelor coapte, caracteristice uleiului provenind de la fructe verzi și coapte.
Amar: gust elementar caracteristic al uleiului obținut din măsline verzi sau în stadiul de coacere, perceput de papilele caliciforme care formează V-ul lingual.
Picant: senzație tactilă de pișcătură, caracteristică uleiurilor produse la începutul sezonului, în principal pe bază de măsline încă verzi, senzație care poate fi percepută în toată cavitatea bucală, în special în gât.
3.2. Atribute negative
Stătut/de drojdie: aromă caracteristică uleiului extras din măsline strânse sau depozitate în condiții de natură să determine un stadiu avansat de fermentare anaerobă sau uleiului rămas în contact cu depunerile rezultate în urma decantării, care au suferit, de asemenea, un proces de fermentare anaerobă în containere și cuve.
Mucegăit-umed: aromă caracteristică uleiului obținut din măsline atacate de mucegaiuri și drojdii, ca urmare a unei depozitări a fructelor timp de mai multe zile în condiții de umiditate.
De vin oțetit/Acid-acru: aromă caracteristică a anumitor uleiuri care amintește de vin sau de oțet. Această aromă se datorează în principal unui proces de fermentare aerobă a măslinelor sau a resturilor de pastă de măsline de pe rogojini care nu au fost probabil spălate corespunzător, ceea ce a condus la formarea acidului acetic, a acetatului de etil și a etanolului.
Metalic: aromă care amintește de metale. Aceasta este caracteristică uleiului care a rămas în contact îndelungat cu suprafețe metalice, pe durata procesului de măcinare, de malaxare, de presare sau de stocare.
Rânced: aromă a uleiurilor care au fost supuse unui proces intens de oxidare.
Copt sau ars: aromă caracteristică a uleiurilor, care provine din încălzirea excesivă și/sau prelungită în cursul obținerii acestora și, în special, în timpul malaxării termice a pastei, dacă aceasta se realizează în condiții termice necorespunzătoare.
De fân-lemnos: aromă caracteristică anumitor uleiuri care provin de la măsline uscate.
Unquote
In general, gustul amar presupune ca maslinele nu au fost pe deplin coapte atunci cand au fost culese. Asta o poti constata si din culoarea uleiului. Nuanta uleiului de masline poate sa varieze de la verde (daca are clorofila ca element principal), pana la galben auriu (daca are caroten).
Eu te sfatuiesc sa consulti totdeauna eticheta fiindca afli multe informatii de acolo.
Si da, uleiul de masline grecesc este mai placut la gust, fiindca in Grecia, este considerat a fi cel mai bun ulei acela care nu depaseste 0 grade aciditate. Dar metodele de culegere, depozitare si presare a uleiului de masline pot afecta nivelul de aciditate.
Eu am mirosul si gustul f sensibile, asa ca totdeauna testez si consum numai uleiurile care mi-au facut o impresie buna.
Uleiul meu preferat este produs de Carapelli/ Firenze, dar amicii mei italieni mi-au recomandat marcile Phillip Berio si, mai ales, Lago di Garda, acesta din urma fiind si f scump, aprox 50eur/ 0,72L.
(IMG:style_emoticons/default/inocentul.gif)
- at -empty: domle, asta se cheama ca nu vrei sa-mi exciti suculetele gastrice duminica dimineata. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) pacat! erau dispuse sa se bucure si sa saliveze la vederea Diplomatului tau. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

This post has been edited by dr_wise: Nov 16 2008, 11:42 AM

+Quote Post
mihaela1977
post Nov 16 2008, 12:46 PM
Post #2499

Tratabil
**

Va multumesc mult pt. indicatiile cu uleiul de masline.Voi cauta unul grecesc si sper sa fie cu un pret omenesc.
Am terminat de gatit si vreau sa iesim 1 ora afara cu Bianca. (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif)

+Quote Post
kalua
post Nov 16 2008, 02:08 PM
Post #2500

Musafir

Si eu, cand e vorba de ulei de masline de calitate foarte buna, de-ala scump (ulei pe care-l folosesc strict la salate, adica in forma pura), iau italienesc. Cu gust "fruttato intenso, con leggera percezione di amaro e piccante", o bunatate. Si adevarul e ca e putin amarui, dar un amarui care-mi incanta papilele gustative. Ulei "normal" de masline (pe care scrie virgin extra, nativ si mai stiu eu ce, dar e clar si numai dupa pret ca nu-i extraordinar, vreo 5 lei europeni sticla) iau de care apuc, adica si grecesc. Si nu mi s-a intamplat vreodata sa-l simt prost la gust.
Am vazut un documentar despre uleiul de masline, la astea industriale, ale firmelor foarte mari, nici nu mai poti fi sigur de unde-i maslina: spaniolii exporta masline in Italia, italienii in Grecia... (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)

+Quote Post

413 Pages V  « < 248 249 250 251 252 > » 
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 15th May 2025 - 01:09 AM