Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bucate asezate frumos pentru pitici mofturosi
Forum pentru femei - eLady.ro > Gastronomie si retete culinare > Gastronomie
Pages: 1, 2
Teocris
Eu, una, aveam mari probleme cu fetita mea cand era vorba de mancare. Era foarte mofturoasa si refuza majoritatea felurilor pregatite. Asa ca, am inceput sa-i ornez mancarea. Ousorul se transforma in puisor, felia cu pateu devine o fetita cu gurita rosie si parul verde, piureul este un camp de bataie pentru soldateii de castravete...
Imaginatia nu are limite.
Insotita de povestea adecvata, mancarea este mancata acum fara prea multe impotriveli.

Sunt sigura ca si alte mamici au aceasta problema, asa ca m-am gandit sa deschid un topic care sa le vina in ajutor cand simt ca nu stiu ce sa mai faca pentru ca puiutul mofturos sa manance si altceva inafara de cipsuri si bomboane.
Asteptam idei si poze (pentru exemplificare).
Teocris
Doi motanei
LostWhispers
ce mi plac indragostita.gif
daca aveam copii sigur incercam cateva modele
teo le ai facut la copii tai?
Teocris
Eu am incercat cateva modele. Au iesit chiar frumoase asa aranjate. Fetita mea (unica si singurul meu copil laugh.gif ) le-a mancat mai cu placere fata de datile in care nu "machiam" mancarea.
LostWhispers
Deci are efect "machiatul" mancarii
Nu stiu de ce am retinut ca ai si un baietel magindesc.gif
Teocris
Arici cu aperitive
Mini pizza si carnaciori cu halat
Tort de ciocolata cu fotbalisti
Tort alb cu Alba ca zapada.
Tort pestisor

Ultimele trei poze sunt gasite pe Google, celelalte imi apartin.
Diana.
Iaca si o alta chestie simpatica
Teocris
Feliute de paine -arici cu unt, maslinute si ou
Perisoare zambitoare cu sos
Lilisor
Fetita ta cred ca e tare fericita! Eu cu nepotelul duceam lupte, dar il pacaleam ca noi de fapt ne jucam, nu mancam! Bine ca mergea doar la 2 ani laugh.gif.
Master of Norules
Ce dragute perisoarele. Perisoarele din supa le faci cu sos?
Teocris
Mi-a ramas carne tocata de la parjoale si am facut perisoare. Cum aveam deja supa de pasare, nu vedeam rostul unei ciorbe. Asa ca am fiert perisoarele in apa cu un cub de legume si apoi le-am facut sos ca la ardeii umpluti.
claudia_electra
Oho, ce ma asteapta laugh.gif. La lucru manual cu barbatul ca eu nu le am cu asa ceva!
Teocris
Poate vei avea noroc de un puiut nemofturos la mancare. In caz contrar te vei putea inspira de aici. Nu este greu si necesita doar un pic de imaginatie.
Imi pare rau ca am uitat de topicul asta atata vreme, ca aveam multe de aratat.
Teocris

Teocris
Fluturasi rosii pe un cer de unt in drum spre floricica de cremvusti si norisori rotunzi de branza tofu cu ciuperci
... si cateva idei de torturi nastrusnice de pe internet:
Broscuta testoasa

Master of Norules
Ce frumusele torturile. Eu una nu ma incumet sa ma apuc sa ornez un tort ca din start ma gandesc ca sigur n-o sa-mi iasa si parca nici timp, nici rabdare nu am destula niciodata pt. asa ceva.
LostWhispers
Mie imi place cel cu vacutele, e mai diferit fata de ce torturi am vazut pana acum.
Teocris
Oua cu personalitate

janis
Cateva poze de pe internet:
Tort de ciocolata in forma de mar:

Orez cu chiftele de dovlecel:

Mic dejun soricel, am incercat si eu, este destul de usor de facut smile.gif :

sub mezel (parizel, sper ca asa se scrie) eu am pus o jumatate rosie, pentru ca din alea mici cocktail n-am avut, iar la ochisori o felie subtire de maslina perforat in mijloc, prin care se trece o felie mai grosuta de ceapa verde (trebuie sa treaca si prin mezel, altfel nu sta). Urechiusele sunt din cas.
Teocris
Ce frumos indragostita.gif
Multumesc Janis si te mai astept cu idei 322.gif
janis
M-am trezit azi dimineata cu aceasta idee, l-am si executat rapid sa nu-l uit. N-am avut tot ce mi-ar fi trebuit ex. ceapa verde, salata, l-am facut cu ce am gasit, si in graba...O sa-l refac in weekend, pentru ca nu arata exact cum mi l-am imaginat, dar pana atunci pun pozele de azi dimineata (ideea imi apartine):

Explicatii:

Felia de paine trebuie sa fie cat mai mare si cat mai subtire taiata, la mine exact asta a fost problema, painea era deja feliata, era prea groasa si feliile prea mici...

In loc de varza as fi vrut sa pun salata, dar cum n-am avut...

Teo, o sa mai pun poze cu siguranta! wink.gif
rozy
Ce tare ee!! Eu daca as face asa ceva, mi-ar fi mila sa le mi mananc dupa aia laugh.gif
Roxana_
Janis, esti f creativa smile.gif.
Teocris
Super idee indragostita.gif
Le fac si eu azi. Pun poze drept dovada 322.gif
janis
Teo, cand am citit ca faci azi melcisorul mi-a venit si mie un chef nebun sa fac ceva. Asa ca iata rezultatul:
Cartofi noi prajiti in coaja, rosii date prin ulei de masline cu busuioc si un fel de sos hibrid intre bechamel si sosul de smantana cu usturoi si patrunjel, piciorusele sunt din carne. Suna ciudata combinatia, i know, dar a fost chiar buna.
Omida smile.gif :

Teo, abia astept sa pui pozele biggrin.gif
Globetrotter
Wow, ce tare. Janis, tu faci arta, bre. biggrin.gif
Teocris
Acum trebuie sa fac si omida laugh.gif 322.gif
LostWhispers
Ce frumos indragostita.gif
Mai vrem poze esti f inventiva, bravo tie.
Teocris
Adunarea mea de melci laugh.gif

Nu am avut pateu si am uns cochiliile cu unt. Coarnele insa... Nici cum nu am reusit sa le fac.
Teo jr. i-a mancat cumare placere.
Multumesc Janis pentru idee kiss.gif
janis
Teo, arata foarte foarte foarte bine!!! De parca melcisorii s-ar plimba pe un camp verde cu flori:) Ma bucur ca i-au placut fetitei tale.
Maine am timp, mult, ce facem? fluturas, calut de mare? biggrin.gif

Edit: Coarnele din ardei arata mai bine decat cel din ceapa (acela care e dintr-o singura bucata de ardei), data viitoare il fac si eu asa. wink.gif
Teocris
Ma bucur ca iti plac 322.gif desi mai trebuie lucrat la ei. Teo insa se tot invartea pe langa mine si nu mai contenea cu intrebari " Acum e gata? Da cand e gata?". Prin urmare m-am grabit un pic smile.gif

Calut de mare? magindesc.gif Suna bine. Ai vreun plan?
janis
Teo, mi s-a stricat aparatul sad.gif Am facut un calut de mare, si a iesit tare dragut, o sa incerc sa imprumut un aparat de la cineva, sa pun si poza. Tu ai mai facut ceva?biggrin.gif
Teocris
closedeyes.gif Nu.
Nu ma simt bine de cateva zile.
Lasa ca recuperez smile.gif
Cum ai facut calutul? M-ai facut curioasa magindesc.gif
Teocris
Cateva poze frumusele:

Diana.
Oau, sint grozave! Foarte faine ideile. aplauze.gif
yuxi
Janis, Teocris, ma uit si nu-mi vine sa cred ce rabdare aveti si ce talent. aplauze.gif Eu nici macar la tort nu ma inghesui sa fac modele si ornamente, si vorba aia, nu fac in fiecare zi.

Teocris
Cateva torturi facute de mine pentru prichindeii mei:

citystella
Foarte frumoase. indragostita.gif
Diana.
Teo, felicitari! aplauze.gif
Corina
Teo, arata minunat indragostita.gif ! Cata rabdare poti avea! Si cat talent! Felicitari kiss.gif !
Jo-Anna
Super tare ! Felicitari Teo , janis
Globetrotter
Cat de tari! Mai ales cel cu albastru imi place! aplauze.gif
Teocris
Multumesc frumos kiss.gif Acum am ajutor la bucatarie. Teo jr vrea sa le faca pe toate smile.gif Cu greu o pacalesc sa ma lase pe mine laugh.gif
Alte chestiute facute de noi:

Turta dulce pictata manual cu ciocolata laugh.gif

Tipar a fost chiar manuta pictoritei 322.gif
Chec la cana "4 minute"

Diana.
Is tare dragute! Iar Teo-Junior e un ajutor de nadejde! kiss.gif
Jo-Anna
Super dragonul , sau ce e asta ultimul , pana si io le-as manca cu placere biggrin.gif
laur claudiu
Teo,ce super arata!Pot sa dau si eu o mana...la mancat! laugh.gif
Iar junioara ta e o bomboana de fata!
Corina
Teo, ma omori!
Teocris
Dragonu e de fapt un biet arici pogonici laugh.gif

Book, daca-i fi vazut cat am umblat dupa ceva albastru pentru "apa" nusepoate.gif si dupa pesti nusepoate.gif Ziceai ca au intrat toate in pamant. Dupa ce am umblat prin toate magazinele mai rasarite, am gasit ce-mi trebuia la chioscul din spatele blocului, unde am intrat intr-o doara laugh.gif Concluzia: nu lasa niciodata pe ultima suta de metri ornarea unui tort laugh.gif

Teuta mea e harnica tare si eu sunt tare mandra de ea indragostita.gif Fata mami, fata kiss.gif
yuxi
Asta cu turta dulce TREBUIE sa o incerc. Musai musai. O reteta pentru asta ai?
winner_first_h4h.gif Felicitari pictoritei talentate.
Teocris
Cand am facut tortul diplomat "Buchet de trandafiri", din ingredientele ramase am mai facut un tort mic mic, tot diplomat fireste, pe care l-a ornat junioara:

Frumos, nu? laugh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.