![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Gagici, a venit toamna! V-ati apucat de facut zacusca, muraturi... ?
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Eu am pus asa: vinete coapte si tocate -la borcan, castraveti in otet, morcovi in otet, ardei iute in otet cu zahar, doua borcane foarte mari de muraturi asortate in saramura (gogonele, morcovi, conopida, telina frunze, telina radacina). Din iunie am facut dulceata de trandafiri si gem de capsune.
La congelator am pus pungute cu verdeata proaspata: busuioc, patrujel, leustean. Mararul l-am uscat si l-am pus in punga de hartie. Tarhonul l-am pus in borcan cu otet. In geam am gutui (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Azi, pentru ca e zi te targ la noi, am gasit la piata la tarani ardei iute rosu. Am cumparat un kilogram din care vreau sa fac dulceata de ardei iute. Mai am in plan sa congelez niste pungute cu ardei feliat. Mor de ciuda ca nici anul asta n-am apucat sa pun pepenasi la murat si nici sa fac dulceata de soc (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Dar la anu, imi iau revansa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Tre sa pun si eu, macar niste conopida si niste castaveti daca altceva nu reusesc.
Miine il iau pe sus pe al meu sa mergem la piata. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Nici nu stie ce-l asteapta. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Conopida mea pusa azi la murat: 3 borcane de 4,2 kg bucata.
Reteta de conopida murata (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/conopida-murata.jpg) Si gogosarii in otet + castravetii mei (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/pickles.jpg) |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Fain arata borcanele tale! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) Am observat ca ai facut si floricele din morcov (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Eu ma laud cu urmatoarele: - vinete coapte, tocate, la borcan - dulceata de ardei iute - gem de caise - ardei iute in otet - conopida in otet - castraveti in saramura Azi am cumparat si tahon si o sa-l pun in otet. Imi pare rau ca nu am reusit sa cumpar pepenasi pentru murat (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Din cauza Dianei, sambata pun si gogosari (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Urmeaza sa pun si gogonele (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Vreaaaau pozeeeeeeeee!
Dap, asa le pune mama. Ultimii insa au avut rondele pentru ca eram in "pana" de morcovi, ca niciodata! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Vreau sa mai pun si eu in week-endul asta un borcan mare de gogosari si unul mare de conopida. Eu le fac ca mama, cu 1/3 otet si restul apa. Nu imi plac foarte acri, ci mai dulcegi. Si sint extraordinari, toata lumea care i-a gustat a fost lesinata si a cerut reteta. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) As fi vrut sa fac si niste magiun, insa anul asta prunele au fost si scumpe, si proaste. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) |
|
|
![]()
|
|
Pai da si mie reteta, tu fata! (IMG:style_emoticons/default/322.gif)
Fac poze diseara si iti arat ca nu mint (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
|
|
Ii pe site, fataaa! Gogosari in otet
Am pus-o acolo ca sa nu o uit (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) si sa o am tot timpul la indemina (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Cu aceeasi zeama fac si conopida si castravetii. La castraveti insa inlocuiesti frunzele de visin cu rondele de morcov si rondele de ceapa + flori si tulpini de marar. Pai stiu ca nu minte (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) asta ar fi culmea (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) sa ne dam rotunde cu ce nu facem! (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) A, am pus si ardei iuti. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Sarut mana! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 12:00 AM |
|