Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Reteta de conopida murata

Publicat: 30.10.2012

 retete muraturi, reteta de conopida murata, reteta de conopida in otet, cum se pune conopida, cum se pune conopida la murat, conopida murata, retete de conopida murata, retete testate de muraturi, conopida murata pentru iarna, conopida murata


Este adevarat ca biata conopida este de multe ori nedreptatita.
Nu multa lume se da in vant dupa ea.
Insa conopida este delicioasa daca o prepari dupa reteta de conopida murata de mai jos.
eLady iti garanteaza un rezultat grozav de bun!
Reteta eLady de conopida murata poate fi servita la masa ca atare, pe post de antipasto (in stil italienesc) sau romaneste, alaturi de o mancare care "cere" acritura. Hai sa vezi ce usor poti sa o faci si tu!

 Ingrediente (proportii) pentru reteta de conopida murata
- 5 kg de conopida
- 1 litru otet
- 2 litri de apa
- 18-20 linguri zahar
- 3 linguri de sare neiodata
- 50 grame de boabe de piper negru
- 50 grame de boabe de mustar
- frunze de visin spalate (6-7 frunze de visin, cu tot cu putina crenguta pentru fiecare borcan de 400 grame)
- cateva felii de sfecla rosie (daca vrei sa ai o conopida roz superba)

Cum se face reteta de conopida murata pentru iarna
Alege conopida sanatoasa si tare. Spala-o bine si desfa-o in buchetele.
Intr-o oala mare pune laolalta toate ingredientele, mai putin conopida si frunzele de visin. Da lichidul in clocot. Pune buchetelele de conopida la opari, cu focul la mic, maxim 2 minute (nu mai mult, pentru ca altfel conopida se va inmuia prea tare).
Scoate conopida intr-un vas si repeta operatiunea pana termini toate buchetelele. Da oala  deoparte de pe foc si lasa lichidul sa se mai racoreasca.
Aseaza conopida cat mai bine in borcan, la nevoie indesand-o putin, cu atentie insa, sa nu se rupa, punand si frunzele de visin. Daca vrei conopida roz, adauga si cateva feliute subtiri de sfecla rosie.
Cand ai terminat de pus conopida in borcane, toarna lichidul caldut, nu clocotit sau fierbinte cu tot cu boabele de piper si mustar peste conopida.
Inchide ermetic borcanele cu capace, infasoara-le intr-o patura si lasa-le sa se raceasca singure. A doua zi, cand nu mai sunt calde, depoziteaza borcanele in camara.
Iata cat de simplu este sa faci reteta de conopida murata!
Smecherie: Nu arunca lichidul ramas! Pune-l rece intr-o sticla bine inchisa, in frigider.
Il poti folosi intr-o alta zi cand vrei sa pui gogosari in otet sau castraveti in otet!

Pofta buna!

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 2.

Comentarii postate (2)
Miha - 02/10/2015

Eu cinci steluțe am vrut să dau :( Ce se poate pune în loc de frunze de vișin? Știu ca dau o aromă deosebita, dar nu am de unde să fac rost la vremea asta.

eLady.ro - 03/10/2015

In loc de frunze de visin (inca se mai gasesc, nu am avut temperaturi sun zero grade pina azi), se poate pune hrean ras cu un peeler - rolul frunzelor de visin este in primul rind sa tina muraturile tari.

Gastronomie

Supa-crema de broccoli, conopida si dovlecel

Toata lumea cunoaste efectul benefic pe care il...

Gastronomie

Prajitura cu cirese, visine, martipan si ciocolata

O prajitura de vara care se face cat ai zice &q...

Celebs & Style

Zooey Deschanel a divortat de Ben Gibbard

Zooey Deschanel a depus actele de divort cu Be...

Animale de companie

Cum sa alegi mancare sanatoasa pentru cainele tau

Tu ai grija de cainele tau si doresti ce e mai ...

Animale de companie

Glandele perianale: probleme si vidarea lor

Catelul tau se freaca cu funduletul de covor? I...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.