![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 7 Joined: 29-January 07 Member No.: 1,107 ![]() |
Salata Calipso
Salata proaspata (de preferinta cea cu frunze crete, nu e asa amara) taiata fasiute subtirele Cascaval ras -cat cuprinde, cat va lasa inima 2 oua fierte tari--rondele sau maruntite 1 rosie taiata cubulete Piept de pui la gratar taiat cubulete. Se amesteca ingredientele cu pricina binisor dupa care se coafeaza cu un "sos" de maioneza cu smantanica(sau iaurt 0%) si un dram de usturoi pisat, pentru aroma . Se orneaza cu felii de rosii, patrunjel verde maruntit. Este o bunatate!!! Componentele si cantitatile pot varia , secretul sta insa in cascaval si sosuletul cu aroma de usturoi. Pofta buna! |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Am facut o salata de fasole verde in seara asta de mi-a venit sa ma bag cu totul in ea. (IMG:style_emoticons/default/wub.gif)
Nota: Reteta este disponibila in site. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/salata_pastai.jpg) Daca o mancati ca garnitura folositi mai putina telemea. Eu m-am trezit ca nu mai am nuci in casa si am folosit seminte de pin, excelente si astea. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Ca sa nu uit, scriu si eu reteta salatei mele de sambata, cu care am dat populatia pe spate. Basca ca nu dureaza mult sa o faci (IMG:style_emoticons/default/322.gif)
SALATA DE CHAMPIGNONS CU PIEPT DE PUI Reteta disponibila in site. ... se papa, lingand frumos pe rand toate degetele. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Am facut in seara asta o salata interesanta, are gust bun si ne scapa de grasimile din maioneza:
Salata de radacina de telina Se curata telina, se da pe razatoarea mica. Se storc doua lamai si se tot stropeste telina cu sucul lor, pe parcursul rasului. Se adauga o lingurita (sau chiar mai putin) de fructoza/suc de agave si se toarna lapte peste ea, atat cat sa musteasca toata. Se potriveste de gust cu sare si piper si se da la frigider macar doua ore, sa traga. |
|
|
doi |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pun si eu retata de mancarica de naut cu jambon executata ieri si care a fost foarte, foarte buna:
Fierbi nautul ca la carte (vreo 400 gr). Intr-o tigaie pui ulei , apoi o ceapa mijlocie tocata marunt,un catel de usturoi si un ardei rosu taiat lamele. Prajesti amestecul 3-4 minute, pana se inmoaie legumele. Adaogi 200g de jambon, dar merge si un kaizer, bacon afumat, taiat cuburi. Lasi inca 5 minute sau pana jambonul isi schimba putin culoarea. Adaogi nautul fiert si lasi alte 2-3 min. asfel incat amestecul sa fie cald. Presara deasupra patrunjel verde . Daca -ti place mai picant poti pune si un ardei iute . |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
doi (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) exact reteta asta a postat-o h_2004 la topicul "ce mancam azi" (sau saptamana asta?)
Am facut-o si eu, chiar ca e buna. |
|
|
blu_dea |
![]()
|
Musafir ![]() |
Fetelor,am gasit pe un site,niste combinatzii interesante cu Nea Puiu:D
@Pui+ rosii+ ardei gras+ ceapa+ castravete verde+ maioneza = salata excelenta @Pui+ ou fiert+ salata verde+ ciuperci (eu le papa crude )= salata @Pui calit in tigaie cu putin usturoi, ciuperci , ceapa, rosii in bulion. Garnitura de salata verde @Pui facut la gratar , tocat marunt si batut cu ou, branza si un iaurt dietetic. Se pune totul la cuptor .Iese un sufleu excelent. Poti servi alaturi de o salata de rosii. @Pui la gratar (taiat bucatele)+ dovlecei, usturoi, ardei gras, rosii (toate calite 3 min in ulei de masline). Se amesteca puiul cu restul ingredientelor, se rade cascaval peste ele si se baga la cuptor pana se rumeneste cascavalul. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eclere cu ciuperci Eclere: 125 ml apa, putina sare, unt cit o nuca, 175 g faina, 4oua; Umplutura: 1 ceapa rasa, 250 g ciuperci la conserva, marar, patrunjel, sare, 1-2 oua Mod de Preparare Apa, sarea si untul se pun la fiert. Cind clocoteste, se pune faina toata odata si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca putin si se pun ouale pe rind, amestecind bine dupa fiecare. Se pun gramajoare in tava unsa si se coc. Pentru umplutura se caleste ceapa tocata marunt cu ciupercile, condimentele. La sfirsit se pun ouale. Se lasa sa se raceasca compozitia si se umplu eclerele. Acuma stau si ma intreb cu ce fel de faina as putea sa gatesc ca sa fie conforma cu dieta montignac. (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Are cineva vreo idee? Faina conforma este numai cea de soia sau naut, dar nu stiu zau daca se comporta bine la reteta asta, lipsindu-le glutenul. Trebuie sa incerci. Pe vremea mea astea se chemau choux-uri si se umpleau cu ciuperci, salata de vinete, paste de branza sau peste. Cele mai tari erau alea facute in forma de lebada: (IMG:http://www.tpcalcake.net/home/swan.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
WOW, kalua , tu ai facut minunatia din poza ?
in cazul asta, esti o artista...gata, am spus-o ! in alta ordine de idei, cum, cand, in ce fel puneti voi smantana cand faceti mancare de linte, de ex. , ca sa nu se branzeasca ? eu am stricat odata bunatate de mancare de linte asa, si de atunci evit sa mai adaug smantana la sfarsit . poate-mi spuneti si mie secretul |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 07:06 AM |
|