![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#271
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
TARTA CROCANTA CU BROCCOLI
Am găsit reţeta într-o revistă , mi s-a părut uşor de făcut si...am montificat-o. Iată ce-a ieşit: Aluatul pentru 2 tarte e compus din: 150g tărâţe; în volum egal, cam 250 g făină integrală din secară+grâu; 100-120g ulei; o lingură unt la temperatura camerei; un pliculeţ de drojdie uscată; 1/2 linguriţă sare; o cană de lapte călduţ Se amestecă bine făinurile cu sarea şi drojdia, se adaugă uleiul, se amestecă toate cu untul şi la sfârşit se încorporează laptele. Dacă mai e nevoie, se mai adaugă piţin lapte sau, după caz, puţină făină , cât cuprinde, astfel încât aluatul să nu fie f. sfărâmicios şi să se desprindă de pe pereţii vasului. Se frământă bine, cam un sfert de oră, apoi se lasă la crescut cam o oră. Se împarte aluatul în 2 bile. Se întinde bila bine bine cu degetele în tava de tartă (rotundă, dac-aveţi) , eventual se mai lasă să crească puţin şi-n tavă şi se bagă în cuptorul preîncălzit . Se scoate după 20 min. şi se adaugă umplutura, din: 1 ceapă tocată şi călită puţin, împreună cu 200g roşii tăiate (pot fi şi din conservă) ; bucheţelele de broccoli, fierte în prealabil 5 min. în apă cu sare (îmi ajunge o pungă de broccoli la 2 tarte, ideal e să folosiţi proaspăt); se pot pune şi bucăţele de miez de nucă, călite şi astea în ulei de măsline Deasupra, se adaugă jumătate din amestecul: dintr-o cutie de smântână de 350 ml. şi 5-6 ouă şi 100 g caşcaval ras Se condimentează cu piper, nucşoară Tarta astfel împopoţonată se bagă din nou la cuptor şi se mai lasă 25-30 min, până se coace. E săţioasă, o prepar adesea in weekend şi am câteva zile bune din ea , încălzesc la microunde câte o bucăţică dimineaţa şi micul dejun e rezolvat. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#272
|
Musafir ![]() |
Hey, sylvia, mai traiesti? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ce mai faci, cum iti merge?
Fenicul gratinat |
|
|
![]()
Post
#273
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
Da, kalua, mai traiesc (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
N-am mai intrat pe la Ce mancam azi Montignac pentru ca o perioada am mancat total anapoda (IMG:style_emoticons/default/cookies28.gif) , si deci n-aveam ce cauta pe-acolo, ca stricam firma (IMG:style_emoticons/default/UP202.gif) Evident, am pus pe mine cateva kile "bune", ca numai bune nu sunt, si acum ma chinui sa le dau jos. Mi-am promis c-o sa scriu din nou cand ajung la 77kg, cate aveam cand ma stiati voi... (IMG:style_emoticons/default/innocent.gif) In rest, munca si iar munca, lectii, mancare, curatenie, elady printre picaturi (de la munca nu mai am voie sa intru ) Dar nu v-am uitat, NO WAY, va citesc cand pot ...si-mi face placere. (IMG:style_emoticons/default/pupicei.gif) Mamaaa, ce de mai emoticoane am pus... |
|
|
![]()
Post
#274
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Kalua, f faina reteta, suna bine. Eu nu stiu ce-i ala fenicul (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Cu ce putem inlocui ingredientele care nu pot fi gasite in Ro: fenicul, sirop de agave, esalota? |
|
|
![]()
Post
#275
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 414 Joined: 1-November 06 Member No.: 670 ![]() |
Fenicul se gaseste in mai toate supermarketurile si hypermarketurile, Nimphe (intr-unul din astea era numit "ceapa mentolata" (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) , esalota o inlocuiesti cu ceapa si siropul de agave cu fructoza.
Eu inca n-am luat fenicul ca am asa o presimtire ca nu mi-ar placea, nu-mi plac anasonul, chimenul si alte chestii cu aroma prea puternica. |
|
|
![]()
Post
#276
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Fenicul se gaseste in mai toate supermarketurile si hypermarketurile, Nimphe (intr-unul din astea era numit "ceapa mentolata" (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) , esalota o inlocuiesti cu ceapa si siropul de agave cu fructoza. Eu inca n-am luat fenicul ca am asa o presimtire ca nu mi-ar placea, nu-mi plac anasonul, chimenul si alte chestii cu aroma prea puternica. Multam pt raspuns. Ia sa ma uit mai atenta sa vad toate cele... |
|
|
kalua |
![]()
Post
#277
|
Musafir ![]() |
Fiert isi mai pierde din aroma. Mie-mi place si crud, facut salata.
Sylvia, te asteptam! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#278
|
Musafir ![]() |
|
|
|
![]()
Post
#279
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 283 Joined: 16-January 08 From: Piatra Neamt Member No.: 3,047 ![]() |
Iriniciam ramas datoare cu reteta de chiftelute din soia:
CHIFTELUTE DE SOIA |
|
|
![]()
Post
#280
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Esalota se gaseste in tara. E ceapa rosie lunguiata, eu am luat de la un aprozar de cartier.
Esalotele arata asa (IMG:http://i35.photobucket.com/albums/d193/eladyphoto/esalote.jpg) Fenicul am vazut in Real. Arata asa. O sa incerc si eu feniculul gratinat ca arata de mor de pofta! (IMG:http://i35.photobucket.com/albums/d193/eladyphoto/fenicul_2.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 07:06 AM |
|