
Este imposibil sa ai un bar bine aprovizionat din care sa lipseasca lichiorul de portocale, desi de obicei nu il numim asa, ci triplusec sau Cointreau. Exista o multime de retete care folosesc lichiorul de portocale, fie ca sunt retete de dulciuri sau retete de cocktailuri si cum triplusec-ul este destul de scump, il poti inlocui cu lichior de portocale facut in casa. Nu este absolut deloc greu sa prepari lichior de portocale de casa! Iata reteta eLady pentru lichior de portocale.
Ingrediente pentru lichior de portocale facut in casa
- coaja de la 5 portocale
- 200 grame de zahar
- 0,5 litri vodca
- 6 cuisoare
Cum se face lichiorul de portocale de casa
Spala portocalele si sterge-le. Lasa-le cateva ore sa se usuce. Intr-o sticla inchisa la culoare sau opaca (poti folosi la fel de bine un borcan), cu gura larga, toarna folosindu-te de o palnie, zaharul. Curata portocalele de coaja folosindu-te de un peeler, avand grija sa fie fara partea alba. Baga cojile de portocala in sticla, pune-i capacul si scutur-o bine. Tot cu palnia, pune vodca in sticla si inchide-o. Lasa sticla in camara, la intuneric. Din cand in cand, scutura bine sticla. Dupa 10 zile, adauga cuisoarele.
Lichiorul de portocale facut dupa aceasta reteta se poate consuma si dupa o luna, insa aromele ies cel mai bine dupa cel putin o luna, cand va trebui sa filtrezi lichiorul si sa il pui in alta sticla, fara coaja de portocale.
Smecherie: Nu arunca coaja de protocala din lichior. Taie-o si foloseste-o ca aromatizant sau decor pentru prajituri!
Poti folosi lichiorul de portocale pentru:
- Taleri cu nugat
- Crepes Suzette
- Cocktail Cosmopolitan