Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Crepes Suzette

Publicat: 26.02.2013

Retete de desert, retete fine, retete spectaculoase, retete gustoase, retete care impresioneaza, retete frantuzesti, deserturi frantuzesti, retete clasice, retete de dulciuri, retete pentru ocazii, retete festive, reteta de Crepes Suzette, clatite Suzette


Reteta de crepes Suzette este, poate, regina neincoronata a deserturilor frantuzesti retro si pe buna dreptate, pentru ca reteta de Crepes Souzette este absolut delicioasa! Crêpe Suzette este un desert frantuzesc pe baza de clatite si sos de unt Suzette, un sos din zahar caramelizat, unt, suc de portocale sau mandarine, stins cu lichior Grand Marnier sau de Curaçao. Reteta de crepes Suzette este spactaculoasa pentru ca se servste flambata, chiar inainte de a fi consumata. Originea acetui desert parfumat , crepes Souztte, este controversata. Unii spun ca reteta a fost creata din greseala de ajutor de bucatar de doar 14 ani, Henri Charpentier in 1895. Altii afirma ca reteta a fost numita dupa actrita frantuzoaica Suzanne Reichenberg, al carei nume de scena era Suzette. Care este adevarul, nu stim, insa ce stim cu siguranta este ca reteta de crepes Suzette este delicioasa! Haideti sa vedem impreuna cum se fac clatitele Suzette!

Reteta de crepes Suzette: Ingrediente
- sucul de la 2 portocale
- coaja rasa fin de la o portocala
- 8 felii de portocala curatate de coaja si resturile albe
- 175 grame de unt
- 75 grame de zahar pudra
- 8 clatite
- 80 ml Grand Marnier (sau Cointreau sau triplu sec sau lichior de portocale facut in casa)

Reteta de crepes Suzette: Cum se fac
Toarna sucul de portocale intr-o tigaie si adauga coaja de portocala, untul si zaharul. Da focul la mare pana ajunge la punctul de fierbere, apoi da la un foc mic si lasa sa se faca pentru inca 10-15 minute, pana cand sosul devine ca un sirop.
Impatureste clatitele in sferturi, punand 2 felii de portocala in fiecare si apoi aranjeaza-le intr-un platou mare, rezistent termic, intr-un model circular si aseaza-le usor in evantai, unele peste altele
Toarna siropul cald peste clatite si apoi incalziti-le usor prin timp de maxim 2 minute la foc mic in cuptorul incins. Nu spala tigaia, ai nevoie imediat de ea.
Incalzeste lichior de portocale pe care l-au ales in tigaia goala in care ai facut sosul Cand clatitele s-au incalzit, se toarna peste ele lichiorul, se stinge lumina si se aprind cu un chibirit, pentru a fi flambate. Se cosnuma imediat. Pofta buna!

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Reteta de galaktoboureko

Aceasta este versiunea unuia dintre cele mai p...

Gastronomie

Reteta de aluat fraged de post

Pe timp de post (sau daca ai un regim de viata ...

Celebs & Style

Meryl Streep pe coperta Vogue

Cu doua premii Oscar (si nu mai putin de 16 no...

Dieta Montignac

Abuzul de grasimi in dieta Montignac

Probabil ai simtit si tu ca uneori dupa ce man...

Dieta Montignac

Painea in Dieta Montignac

In Dieta Montignac nu este permis consumul de ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...