IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Paste, spaghetti, lasagne samd, Retete favorite bune si incercate cu paste fainoase
kalua
post Jun 17 2007, 01:42 PM
Post #21





Musafir






Am facut ieri paste cu carne de raci de rau, reteta merge si la creveti sau carne de homar dupa cum mi-a trecut prin cap si a iesit o minunatie. Asta dupa ce dragul meu a fost speriat ca fac iar experimente dupa capul meu si poate stric bunatate de racisori. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

putin ulei de masline
2 cepe esalote tocate mic (se pot inlocui cu praz - numai partea alba - taiat in felii foarte fine)
3-4 catei de usturoi (daca se poate mari si proaspeti) tocati mic
1 ardei iute (sau chiar doi, dupa preferinta. Daca folositi chili, incercati sa gasiti dintr-ala macinat nu prea fin, luati de 3 ori cu doua degete din plin) curatat de seminte si tocat mic
300 gr rosii pasate
400 gr smantana
o dusca buna de rom, arrak sau coniac (eu am folosit Bacardi)
1/2 lingurita corinadru macinat
1/2 lingurita chimion in cruce macinat
400-500 gr carne de creveti, homar, raci sau raci de rau
400 gr paste late (tagliatelle)
patrunjel sau coriandru verde

Se infierbanta uleiul si se caleste ceapa, usturoiul si ardeiul iute in el. Daca carnea de animale este cruda, o puneti acum in tigaie la prajit. Daca este deja fiarta mai asteptati nitel, va spun cand e momentul s-o puneti si pe ea. Se adauga rosiile pasate, se amesteca bine, se pune si smantana. Cand inceapa sa clocoteasca sosul adaugati taria. Daca vreti sa faceti ceva deosebit acum e momentul sa flambati sosul: ii dati foc la suprafata (atentie unde-o faceti sa nu se aprinda ceva. Foarte periculoasele sunt hotele in functiune ale caror filtre sunt pline de grasime), flama se stinge singura cand s-a consumat carburantul. Daca nu flambati atunci lasati pur si simplu sosul in continuare la fiert. Adaugati coriandrul si chimionul (astea nici nu se simt la gust, dau numai o nota fina si lumea nu stie de la ce (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ). Cand aproape e gata puneti carnea fiarta si o lasati sa traga un clocot, apoi numai sa traga.
Pastele se fierb al dente si se amesteca cu sosul intr-un bol incalzit. Se presara cu patrunjel sau coriandru verde tocat.

Sosul iese rozaliu, ardeiul iute se simte doar dupa ce ati inghitit imbucatura, fara sa arda.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 15 2007, 10:15 PM
Post #22





Musafir






Paste cu sunca fiarta
nu stiu cat sunt de italienesti pastele astea, neamtul le face cand vrea ceva repede, simplu si bun

pentru doua persoane
125 g paste late (precum tagliatelle)
sare
100 g sunca fiarta la bucata
2 oua
1 lingura de lapte
piper negru
nucsoara rasa
1 lingura unt
2 linguri ulei
1/2 legatura patrunjel verde

Puneti pastele la fiert si in timpul asta faceti "sosul": taiati sunca cuburele (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) , intr-un bol bateti ouale cu laptele, sarea, piperul si nucsoara. Pastele se scurg si se amesteca cu untul (ca sa nu se lipeasca unele de altele). Intr-o tigaie mai mare se infierbanta uleiul, se prajeste sunca si pastele (vreun minut - doua, nu mult), amestecand mereu, apoi se adauga ouale batute. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa cam 3 minute asa, pana se prind ouale. Se ia capacul deoparte si se mai prajeste totul, amestecandu-se mereu, vreo doua minute.
Se presara cu patrunjel verde tocat marunt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sushi
post Jul 19 2007, 11:04 AM
Post #23





Musafir






QUOTE(kalua @ Jan 31 2006, 11:10 AM) *
Eu de-astea trebuie sa fac des, ca-mi cere lumea:

Spaghete carbonara
Kaiserul se taie in bucatele mici si se prajeste in ulei la foc...
Restul retetei in site:
Spaghete carbonara


Uchhh Kaula smantana de orice fel n-are ce cauta in carbonara (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) , intreaba orice italian (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) De unde ai reteta asta?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 19 2007, 11:36 AM
Post #24





Musafir






Sushi (IMG:style_emoticons/default/welcome.gif) la noi!

Eu n-am zis nicaieri ca reteta postata de mine e cea originala, romana. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) In multe tari (nu numai europene) vei gasi smantana in sosul de carbonara, ingredient care nu e folosit in combinatie cu paste in Italia centrala.
Asta e reteta dupa care le fac eu si-mi place si-am postat-o. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ne-o zici tu pe cea originala (si altele pe care le ai)? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sushi
post Jul 19 2007, 01:17 PM
Post #25





Musafir






QUOTE(kalua @ Jul 19 2007, 11:36 AM) *
Sushi (IMG:style_emoticons/default/welcome.gif) la noi!

Eu n-am zis nicaieri ca reteta postata de mine e cea originala, romana. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) In multe tari (nu numai europene) vei gasi smantana in sosul de carbonara, ingredient care nu e folosit in combinatie cu paste in Italia centrala.
Asta e reteta dupa care le fac eu si-mi place si-am postat-o. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ne-o zici tu pe cea originala (si altele pe care le ai)? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)


buhh eu nu fac carbonara acasa ca stau la 30 de minute de granitza cu italia asa ca ma duc si pap acolo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dar stiu sigur ca la carbonara nu se pune smantana si mai stiu si ca italienii se supara cand aud asa ceva (IMG:style_emoticons/default/estiok.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 19 2007, 04:06 PM
Post #26





Musafir






Italienii get-beget pe care-i cunosc eu pun smantana in carbonara cat mai multa. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Nah, acuma fiecare mananca cum ii place, creativitatea la bucatarie nu cunoaste granite de fapt. Iar traditionalistii nu ti-ar pune gura pe ceva "modernizat", Doamne fereste (am si eu pasarelele mele cu anumite chestii, Tiramisu de ex. din bucataria italiana sau mousse au chocolat).
Asa cum ii spune si numele, astea erau paste pentru oamenii saraci, pentru mineri, de unde atata smantana prin oalele lor pe vremuri?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
roxanica10
post Jul 19 2007, 04:33 PM
Post #27





Musafir






QUOTE(kalua @ Jul 19 2007, 05:06 PM) *
Italienii get-beget pe care-i cunosc eu pun smantana in carbonara cat mai multa. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Nah, acuma fiecare mananca cum ii place, creativitatea la bucatarie nu cunoaste granite de fapt. Iar traditionalistii nu ti-ar pune gura pe ceva "modernizat", Doamne fereste (am si eu pasarelele mele cu anumite chestii, Tiramisu de ex. din bucataria italiana sau mousse au chocolat).
Asa cum ii spune si numele, astea erau paste pentru oamenii saraci, pentru mineri, de unde atata smantana prin oalele lor pe vremuri?

Ce-mi place mie ca imbini traditiile si istoria cu gastronomia. (IMG:style_emoticons/default/pupaceala.gif) Doar atat am avut sa spun.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fortelady
post Aug 1 2007, 01:35 PM
Post #28





Musafir






Paste cu creveti I
- un pumn zdravan de penne
- creveti (cat mai multi) - decongelati
- ulei
- o rosie mare data pe razatoare
- ceapa (una medie), praf de usturoi/usturoi pisat (prafu' de usturoi ramane iute la gatit, d'aia il prefer eu)
- un ardei tocat marunt
- busuioc, piper etc

In paralel:
- se pun la fiert pennele in apa cu sare si ulei
- se pun la calit ceapa cu ardeiul si rosia

Cand se calesc un pic (nu foarte mult) se pun crevetii, eventual un pic de apa, usturoiul si piperul si se lasa sa fiarba.
Cand ambele chestii sunt gata (pennele si crevetii) se scot pennele din apa, se spala cu un pic de apa rece, se amesteca cu sosul cu creveti si se condimenteaza cu busuioc. eventual se potriveste de sare.

alternative: in loc de penne, spagetti (mie nu-mi plac ca sunt greu de mancat, pana le urc in furculita), langa creveti se pot pune si alte fructe de mare (mai ales scoici) - astea nush cat trebe fierte.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jolie
post Aug 1 2007, 09:23 PM
Post #29


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 751
Joined: 14-April 07
Member No.: 1,478



Suna ok reteta asta..cred ca merge si cu piept de pui.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fortelady
post Aug 1 2007, 10:19 PM
Post #30





Musafir






pai da, e cam "baza" la orice tip de paste...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

7 Pages V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 28th March 2024 - 03:14 PM