IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

38 Pages V  « < 19 20 21 22 23 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Retete Montignac pentru felul doi, Retete care nu ingrasa
kalua
post Apr 25 2007, 01:47 PM
Post #201

Musafir

A aparut GI-ul surimi-ului nu demult: 50. Deci este conform, a nu se combina cu grasimi.
Eu nu pun gura pe asa ceva, mai bine mananc mai rar si mai putin creveti, homar, scoici decat sa bag in mine chimicale.

laura, asta-i topic de retete, te rog sa vii cu intrebarile astea la topicul "Totul despre dieta Montignac". (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
roxanica10
post Apr 29 2007, 12:00 AM
Post #202

Musafir

Salata de ciuperci cu usturoi

Portie pentru 2 persoane:
300-400 gr ciuperci
piper boabe
foi de dafin
3 linguri de otet
usturoi
iaurt degresat
ulei
Se fierb ciupercile in apa cu otet, piper si foi de dafin. Dupa ce a dat amestecul in clocot le mai lasati pe foc cam 20 de min. Separat se prepara mujdeiul cu sare, ulei. Eu il sting cu iaurt, dar puteti pune si otet. Se trantesc ciupercile taiate (mai maricele bucatelele) in acest amestec si-i gata salata. Eu zic c-ar mai trebui combinata cu ceva ca-i un pic cam gretoasa daca o mancati goala. Data viitoare cand o sa fac o sa adaug si fasole verde fiarta.

+Quote Post
sylvia_31
post Apr 29 2007, 08:58 PM
Post #203

Incurabil

Group: Membru de Onoare
Member No.: 868

ala, arata super bine atat fursecurile cat si prajitura cu migdale, le incerc neaparat si eu...asap

+Quote Post
kalua
post May 2 2007, 06:55 PM
Post #204

Musafir

Quinoa in sos de cascaval

Scriu reteta asta cu quinoa, a fost cea mai buna din tot ce-am incercat cu cereala asta.

1 cana quinoa
1-2 ardei grasi sau capia
1 ceapa, 1 catel usturoi, totul tocat mic
bacon foarte slab sau sunca cruda (adica nu fiarta sau afumata)
cascaval ras
niste smantana sau supa conforma
sare, piper, nucsoara
patrunjel verde

Quinoa se fierbe. Intr-o tigaie se caleste usor ceapa si usturoiul, se adauga sunca taiata mic si apoi ardeii taiati si ei mic. Se adauga quinoa fiarta, se amesteca bine si se stinge cu niste smantana sau supa. Se sareaza, pipereaza, condimenteaza cu nucsoara si la urma se adauga cascavalul ras. Se amesteca bine. Se serveste presarat cu patrunjel verde tocat marunt.

Sau poti face quinoa cu lapte (ca un fel de orez cu lapte).

Important de stiut la quinoa: se clateste bine cu apa fierbinte. Cel mai bine nu se fierbe, ci se lasa sa traga un clocot, se acopera oala cu un capac si se lasa sa traga pana nu mai este lichid in oala. A! Proportia quinoa/lichid in care se fierbe e de 1/2.

+Quote Post
blu_dea
post May 4 2007, 01:20 PM
Post #205

Musafir

Iahnie de naut
" 500g naut
" 2 cepe
" sare, coriandru, ulei
" vegeta naturala.

Nautul se alege si se pune la înmuiat de cu seara, apoi se fierbe, se scurge si se condimenteaza cu coriandru (piper alb) dupa gust.
Ceapa se pune la calit în putina apa cu vegeta naturala, foi de dafin, ardeiul tocat marunt si putin bulion. Dupa ce ceapa s-a fiert se adauga nautul si se mai dau câteva clocote. La sfârsit se adauga sare de mare dupa gust, putin ulei.(mie nu mi-a ma pus tata ulei deloc,nu l-am lasat dar va spun u mana pe inima ca a iesit un deliciu)

+Quote Post
kalua
post May 7 2007, 12:53 PM
Post #206

Musafir

Conopida in inel de carne tocata

1 conopida intreaga
750 g – 1 kg carne toccata de vita (slaba)
200 g smantana
sare, piper, nucsoara
supa
o lingura de unt
faina de soia sau naut
1 – 2 oua
50 g cascaval sau parmesan
facultative: 1 ceapa si niste usturoi pentru carnea tocata
1 ceapa pentru inele din ceapa pe deasupta
rosii sau un ardei rosu pentru culoare

Conopida se fierbe intreaga in supa (o conopida mijlocie cam 15 minute, una mare vreo 20, in orice caz sa nu fie moale de tot). Carnea toccata se amesteca cu condimentele, si ouale. Eu am pus si niste ceapa toccata marunt plus ceva usturoi. Din unt, faina, smantana si Ľ l din supa in care s-a fiert conopida se face un sos alb. Conopida fiarta se pune intr-o forma termorezistenta rotunda, in mijloc. In jurul ei, lipita de ea, se face un inel din carnea tocata. Se toarna sosul pe deasupra si se presara cu cascavalul ras. Se da la cuptorul preincalzit (200°C) 30-40 minute.
Cu vreo 5 minute inainte de a fi gata am presarat inele de ceapa si am taiat niste ardei capia ca-n poza. Numai pentru culoare.

Data viitoare voi incerca un alt sos, mai usor.

(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Blumenkohl.jpg)

+Quote Post
sylvia_31
post May 8 2007, 11:37 PM
Post #207

Incurabil

Member No.: 868

wow, ce fain arata ! am s-oncerc si eu negresit .
merci kalua ca nu m-ai uitat...acum am inteles ce e cu inelul (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
dr_wise
post May 9 2007, 07:31 PM
Post #208

Musafir

Superaratoasa!
O s-o fac si eu in weekend, sa vedem daca-i pacalesc pe baieti...si cu un vin alb sec...iam, iam!

+Quote Post
Leea
post May 12 2007, 10:23 AM
Post #209

Incurabil

Group: Obsedat
Member No.: 352

Mancarica la minut:

Fasole verde cu pui

1 piept de pui
2 linguri ulei de masline
1 ceapa mica
1 borcan fasole verde galbena (780 ml) sau aprox. 1 kg fasole verde fiarta
2-3 catei usturoi
sare, piper, boia
verdeata tocata
2-3 linguri branza Philadelphia light

Intai se fierbe fasolea in apa cu sare, daca e cruda.
Apoi trebuie taiat in patratele mici pieptul de pui si prajit in putin ulei de masline, intr-o tigaie de teflon, impreuna cu condimentele, ceapa tocata si usturoiul taiat marunt. Dupa cateva minute e gata (se amesteca tot timpul, ca sa nu se arda). Next se pune peste carne si fasolea verde fiarta si cateva linguri din zeama in care a fiert. Imediat se adauga si branza, care trebuie sa se topeasca in tigaie, deci se amesteca. Se lasa sa dea cateva clocote, pana capata consistenta sosul, apoi se pune si verdeata si gata.
Daca folositi fasole din borcan, mancarea e gata in 10 minute.

+Quote Post
Ala80
post May 15 2007, 11:14 AM
Post #210

Oli, Popeye's babe

From: Bucuresti
Member No.: 194

Paine cu tarate

12 linguri faina integrala
12 linguri tarate
un plic drojdie uscata
un praf de sare
apa calda cat este nevoie

Am pus intr-un castron faina, taratele, drojdia si am adaugat apa calda pana ce compozitia s-a omogenizat. Am framantat 1-2 minute si am lasat aluatul la crescut 1h. Am uns cu ulei de masline o tava de cozonac si am turnat aluatul crescut din castron in tava, fara a-l mai framanta. L-am mai lasat 15 minute l-a crescut si l-am copt 40 minute la 170 de grade.
O pastrez la frigider, invelita in hartie de copt. E delicioasa.

+Quote Post

38 Pages V  « < 19 20 21 22 23 > » 
Reply to this topicStart new topic
5 User(s) are reading this topic (5 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 3rd May 2025 - 07:08 AM