![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#201
|
Musafir ![]() |
A aparut GI-ul surimi-ului nu demult: 50. Deci este conform, a nu se combina cu grasimi.
Eu nu pun gura pe asa ceva, mai bine mananc mai rar si mai putin creveti, homar, scoici decat sa bag in mine chimicale. laura, asta-i topic de retete, te rog sa vii cu intrebarile astea la topicul "Totul despre dieta Montignac". (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
roxanica10 |
![]()
Post
#202
|
Musafir ![]() |
Salata de ciuperci cu usturoi
Portie pentru 2 persoane: 300-400 gr ciuperci piper boabe foi de dafin 3 linguri de otet usturoi iaurt degresat ulei Se fierb ciupercile in apa cu otet, piper si foi de dafin. Dupa ce a dat amestecul in clocot le mai lasati pe foc cam 20 de min. Separat se prepara mujdeiul cu sare, ulei. Eu il sting cu iaurt, dar puteti pune si otet. Se trantesc ciupercile taiate (mai maricele bucatelele) in acest amestec si-i gata salata. Eu zic c-ar mai trebui combinata cu ceva ca-i un pic cam gretoasa daca o mancati goala. Data viitoare cand o sa fac o sa adaug si fasole verde fiarta. |
|
|
![]()
Post
#203
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
ala, arata super bine atat fursecurile cat si prajitura cu migdale, le incerc neaparat si eu...asap
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#204
|
Musafir ![]() |
Quinoa in sos de cascaval
Scriu reteta asta cu quinoa, a fost cea mai buna din tot ce-am incercat cu cereala asta. 1 cana quinoa 1-2 ardei grasi sau capia 1 ceapa, 1 catel usturoi, totul tocat mic bacon foarte slab sau sunca cruda (adica nu fiarta sau afumata) cascaval ras niste smantana sau supa conforma sare, piper, nucsoara patrunjel verde Quinoa se fierbe. Intr-o tigaie se caleste usor ceapa si usturoiul, se adauga sunca taiata mic si apoi ardeii taiati si ei mic. Se adauga quinoa fiarta, se amesteca bine si se stinge cu niste smantana sau supa. Se sareaza, pipereaza, condimenteaza cu nucsoara si la urma se adauga cascavalul ras. Se amesteca bine. Se serveste presarat cu patrunjel verde tocat marunt. Sau poti face quinoa cu lapte (ca un fel de orez cu lapte). Important de stiut la quinoa: se clateste bine cu apa fierbinte. Cel mai bine nu se fierbe, ci se lasa sa traga un clocot, se acopera oala cu un capac si se lasa sa traga pana nu mai este lichid in oala. A! Proportia quinoa/lichid in care se fierbe e de 1/2. |
|
|
blu_dea |
![]()
Post
#205
|
Musafir ![]() |
Iahnie de naut
" 500g naut " 2 cepe " sare, coriandru, ulei " vegeta naturala. Nautul se alege si se pune la înmuiat de cu seara, apoi se fierbe, se scurge si se condimenteaza cu coriandru (piper alb) dupa gust. Ceapa se pune la calit în putina apa cu vegeta naturala, foi de dafin, ardeiul tocat marunt si putin bulion. Dupa ce ceapa s-a fiert se adauga nautul si se mai dau câteva clocote. La sfârsit se adauga sare de mare dupa gust, putin ulei.(mie nu mi-a ma pus tata ulei deloc,nu l-am lasat dar va spun u mana pe inima ca a iesit un deliciu) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#206
|
Musafir ![]() |
Conopida in inel de carne tocata
1 conopida intreaga 750 g – 1 kg carne toccata de vita (slaba) 200 g smantana sare, piper, nucsoara supa o lingura de unt faina de soia sau naut 1 – 2 oua 50 g cascaval sau parmesan facultative: 1 ceapa si niste usturoi pentru carnea tocata 1 ceapa pentru inele din ceapa pe deasupta rosii sau un ardei rosu pentru culoare Conopida se fierbe intreaga in supa (o conopida mijlocie cam 15 minute, una mare vreo 20, in orice caz sa nu fie moale de tot). Carnea toccata se amesteca cu condimentele, si ouale. Eu am pus si niste ceapa toccata marunt plus ceva usturoi. Din unt, faina, smantana si Ľ l din supa in care s-a fiert conopida se face un sos alb. Conopida fiarta se pune intr-o forma termorezistenta rotunda, in mijloc. In jurul ei, lipita de ea, se face un inel din carnea tocata. Se toarna sosul pe deasupra si se presara cu cascavalul ras. Se da la cuptorul preincalzit (200°C) 30-40 minute. Cu vreo 5 minute inainte de a fi gata am presarat inele de ceapa si am taiat niste ardei capia ca-n poza. Numai pentru culoare. Data viitoare voi incerca un alt sos, mai usor. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Blumenkohl.jpg) |
|
|
![]()
Post
#207
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
wow, ce fain arata ! am s-oncerc si eu negresit .
merci kalua ca nu m-ai uitat...acum am inteles ce e cu inelul (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#208
|
Musafir ![]() |
Superaratoasa!
O s-o fac si eu in weekend, sa vedem daca-i pacalesc pe baieti...si cu un vin alb sec...iam, iam! |
|
|
![]()
Post
#209
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Mancarica la minut:
Fasole verde cu pui 1 piept de pui 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mica 1 borcan fasole verde galbena (780 ml) sau aprox. 1 kg fasole verde fiarta 2-3 catei usturoi sare, piper, boia verdeata tocata 2-3 linguri branza Philadelphia light Intai se fierbe fasolea in apa cu sare, daca e cruda. Apoi trebuie taiat in patratele mici pieptul de pui si prajit in putin ulei de masline, intr-o tigaie de teflon, impreuna cu condimentele, ceapa tocata si usturoiul taiat marunt. Dupa cateva minute e gata (se amesteca tot timpul, ca sa nu se arda). Next se pune peste carne si fasolea verde fiarta si cateva linguri din zeama in care a fiert. Imediat se adauga si branza, care trebuie sa se topeasca in tigaie, deci se amesteca. Se lasa sa dea cateva clocote, pana capata consistenta sosul, apoi se pune si verdeata si gata. Daca folositi fasole din borcan, mancarea e gata in 10 minute. |
|
|
![]()
Post
#210
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Paine cu tarate
12 linguri faina integrala 12 linguri tarate un plic drojdie uscata un praf de sare apa calda cat este nevoie Am pus intr-un castron faina, taratele, drojdia si am adaugat apa calda pana ce compozitia s-a omogenizat. Am framantat 1-2 minute si am lasat aluatul la crescut 1h. Am uns cu ulei de masline o tava de cozonac si am turnat aluatul crescut din castron in tava, fara a-l mai framanta. L-am mai lasat 15 minute l-a crescut si l-am copt 40 minute la 170 de grade. O pastrez la frigider, invelita in hartie de copt. E delicioasa. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 07:08 AM |
|