![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#211
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
ala, tu cu ce mananci painea asta , ca am inteles ca se poate manca si cu grasimi...?
eu de ex. imi fac cate un sandwich cu ton maruntit in suc proriu. cum e coaja, ca la mine iese tare tare, ma chinui serios cand tai painea (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) |
|
|
![]()
Post
#212
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
BUDINCA DE SPANAC CU TELEMEA
1 legatura ceapa verde 3-4 catei usturoi 1/2 legatura menta 1 legatura patrunjel verde 1/2 kg spanac 400-500 g branza telemea 2 oua 2 linguri faina de soia sare, piper 3-4 linguri ulei de masline Intai se spala si se fierbe spanacul; se stoarce bine. Apoi intr-o tigaie se infierbanta uleiul de masline si se calesc ceapa verde si usturoiul tocate marunt, la foc mic. Cand s-au inmuiat, se adauga menta si patrunjelul taiate maruntel, se se inmoaie si ele putintel pe foc, iar la sfarsit spanacul (daca mai lasa zeama, se mai tine putin pe foc, pana scade). Cand amestecul s-a racit, se amesteca cu telemeaua rasa, se adauga ouale si faina de soia. Abia acum se drege de sare si piper, in functie de cat e de sarata telemeaua. Se toarna intr-o cratita unsa bine cu ulei si se da la cuptor sa se rumeneasca, la foc mediu. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#213
|
Musafir ![]() |
Am facut aseara asta si au iesit foarte bune ciupercile astea. M-am necajit totusi pentru ca am facut o greseala de incepatori (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) : nu m-am gandit ca fiind asa condimentate ciupercile vor acoperi gustul pestelui. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) (le-am facut ca garnitura la peste). Deci cel mai bine e sa le mancati ca atare - merg si cu paine conforma ori numai cu o salata - o cina perfecta (numai cu salata).
Ciuperci a la grec 500 g ciuperci proaspete (sau congelate) 5 linguri bulion 2 linguri vin alb sec ulei de masline 1 lingura coriandru boabe macinat 1 lingura cuisoare macinate sare, piper 2 frunze de dafin cimbru suc de lamaie patrunjel verde din belsug Ciupercile se curata si se taie in patru sau in felii (depinde de marimea lor). Se infierbanta o tigaie mai mare, se pune uleiul in ea, apoi vinul, sucul de lamaie si condimentele. Se adauga ciupercile taiate . Dupa ce s-au calit ciupercile se adauga plantele inafara de patrunjel si bulionul. Seamesteca bine, se mai lasa un minut pe foc. La sfarsit de tot se pune patrunjelul tocat mic. Nu uitati sa scoateti foile de dafin inainte de a fi servita mancarea. |
|
|
roxanica10 |
![]()
Post
#214
|
Musafir ![]() |
Mancare de fasole verde, mazare si pui
4 pulpe superioare de pui dezosate 400 gr fasole verde congelata 300 gr mazare congelata 1 ceapa, usturoi ulei, sare, pasta de tomate, marar Ceapa se taie marunt, se caleste un pic in ulei. Se adauga pulpele, se calesc si ele un pic. Se pune apa, fasolea verde, mazarea si se lasa sa se fiarba la foc mic. Se adauga usturoiul taiat. La sfarsit se completeaza cu pasta de tomate, sare si marar. E foarte usor de facut si a iesit f gustoasa. Cred ca mai puteti adauga boia sau piper, dupa gust. |
|
|
![]()
Post
#215
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 105 Joined: 8-February 06 From: Bucuresti Member No.: 200 ![]() |
Hello fetelor,am revenit,grasa binenteles.Am 64 kg... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Din fericire monti ma salveaza.Stiu ca intr-o luna ajung la 60
daca tin strict. Am o reteta dupa Jamie Oliver. Pui cu lamaie: 1 pui intreg 1 lamaie mare 1/2 l lapte (eu am pus cu 0.1 grasimi) unt salvie (se poate si fara) hartie pergament Se curata lamaia de coaja cu aparatul cu care curatati cartofii sau castravetii si se pastreaza. Se prajeste cateva minute puiul in putin unt sa prinda o custra subtire.Se scurge untul,se umple puiul cu lamaia taiata bucati maricele si putin unt.Se sareaza,se pipereaza se mai pune putin unt in cratita,cojile de la lamaie si laptele.Se acopera cu hartia in interior (marginile hartiei sa nu fie pe afara) si se lasa la cuptor 1 ora. Iese o bunatate! |
|
|
kalua |
![]()
Post
#216
|
Musafir ![]() |
Tocinei de dovlecei
reteta indiana, dar puteti sa lasati la o parte condimentele exotice si sa-i faceti taranesti. Pentru cine nu stie ce-s aia tocinei: explicatia aici. 1 kg dovlecei dati pe razatoare 1 ceapa mijlocie data pe razatoare 3/4 cana faina de naut 3 linguri coriandru macinat 3/4 lingurita boia de ardei 2-4 ardei iuti curatati de seminte tocati marunt 1/4 cana corindru verde tocat 1/4 lingurita praf de copt sare ulei (de alune de pamant sau germeni de grau dupa posibilitate) Se infierbanta uleiul intr-un wok, tigaie sau friteuza. Toate ingredientele se amesteca cu mana, se formeaza bile sau "chiftele" si se prajesc. |
|
|
![]()
Post
#217
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Tocinei de dovlecei reteta indiana, dar puteti sa lasati la o parte condimentele exotice si sa-i faceti taranesti. (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif) hihihi, acum 2 zile am facut tocinei de dovlecei, dar intr-o formula mai simplificata. un dolvecel, 2 linguri faina de soia (doar din asta mai aveam), un ou si condimente. combinati cu o salata de rosii sunt deliciosi. Abia astept sa incerc reteta in varianta ta, Kalua! totusi, o intrebare... nu se pune nici un ou? |
|
|
kalua |
![]()
Post
#218
|
Musafir ![]() |
Nu. Asta-i reteta originala, n-am adaptat-o eu. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Dovleceii pe care-i cumpar eu lasa cam multa apa, mai scurg si eu cum pot si-i prajesc. La ei fac intotdeauna o salata pe baza de iaurt gras. Place si la familie de numa. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#219
|
Musafir ![]() |
Am gasit reteta ultimativa de ardei umpluti conformi (am incercat si cu nuca, si cu linte, si cu jumatati de mazare galbena, dar nu mi-au satisfacut papilele gustative ca asta):
1 kg ardei grasi 1 ceapa mare usturoi 700-800 g carne tocata de vita 200-250 g capere boia de ardei sare, piper 2 conserve rosii decojite in suc propriu (480 g bucata) ulei de masline Carnea se prajeste cu ceapa si usturoiul tocate mic, se adauga caperele, se sareaza, pipereaza, pune boia de ardei. Daca vreti sa mai adaugati si alte condimente sau plante, faceti-o acum. Am umplut ardeii cu carnea asta, i-am uns usor cu ulei de masline de dinafara si i-am asezat intr-un vas de lut (se poate folosi si orice alt vas termorezistent uns cu ulei), uns si ala cu ulei. Am acoperit vasul cu capac si l-am dat la cuptorul rece. Dupa vreo jumatate de ora la 180°C am adaugat rosiile cu tot cu sucul lor, am redus temperatura si i-am lasat acolo vreo ora. Vreau sa va spun ca domnul meu, care nu mananca mult, tot mergea si-si mai punea cate-un ardei, a zis ca mananca de-astia pana face poc. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Si fiica-mea a mancat doi si m-a intrebat daca mai sunt resturi pentru maine la pranz. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_8958.jpg) (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_8960.jpg) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#220
|
Musafir ![]() |
In alta ordine de idei, astazi am gatit vinete. Eu sint o mare fana a vinetelor.Va prezint reteta mea: se pregateste un vas cu apa si sare, se pune pe foc. Pina fierbe apa, spalati si taiati vinetele bucati potrivite, le introduceti in apa ptr 10-15 min, pina se patrund. Se calesc apoi in putin ulei de masline, se adauga o conserva de rosii in suc, condimente(am pus maghiran,sare si piper) , se lasa sa se lege putin sosul .Intre timp, curatati niste ustoroi, tocati-l si-l puneti peste vinete dupa ce-ati stins focul. Eu am razuit deasupra niste parmezan si-am lasat 5 minute capacul ,sa se topeasca putin. A iesit immmm, bunatate.Rapid si delicios! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 06:58 AM |
|