![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Mincare de cartofi
- 1 kg de cartofi - 1 ceapa mare - 1 morcov mare - 1 ardei gras - 1 ardei kapia - rosii din conserva sau proaspete, ori pasta de tomate (e aveti la indemina) - marar - patrunjel - ulei (cam 8 linguri) - sare - piper Taiem ceapa mic si ardeii fideluta. Spalam morcovul il curatam si-l taiem cubulete mici. Spalam si curatam cartofii de coaja, ii taiem in cuburi sau in felii, pe lung (in felii pe lung arata mai bine) si ii punem intr-un bol cu apa sarata pina o sa ii folosim. Punem un ibric mare cu apa sa fiarba pe aragaz. Punem o cratita pe foc. Turnam uleiul in cratita, asteptam sa se infierbinte si punem la calit ceapa, morcovul si ardeii. Mestecam tot timpul avind grija sa nu ardem sau prajim ceapa, este de ajuns sa devina sticolasa. Scoatem cartofii din apa si ii punem in cratita. Dam focul la mare si adaugam apa peste cartofi, in asa fel incit sa nu fie complet acoperiti si dam focul la mic. Punem un capac cratitei si lasam sa fiarba incet-incet cam jumatate de ora, miscind cratrita din cind in cind, ca sa nu se lipeasca si nici sa nu se sparga cartofii. Cind cartofii sint bine facuti (icercam cu furculita), punem rosiile taioatein cuburi sau pasta de toamte/bulionul desfacut in putina apa. Saram dupa gust, mai lasam sa se patrunda putin rosiile cu sarea si restul mincarii si adaugam verdeata tocata marunt. Punem si piperul negru insa cind mincarea este in farfurii pentru a nu se innegri,, fiecare dupa dorinta. Pofta buna. Nota: Mincarea de cartofi se poate face in mai multe feluri, insa eu prefer aceasta metoda pentru ca ceapa nu este practic prajita si mincarea de cartofi nu da arsuri. Mincare de cartofi cu carne Daca la inceput, o data cu legumele puse la calit adaugam si carne de porc, o sa iasa o mincare clasica de cartofi. In acest caz vom adauga apa mai multa si vom lasa carnea sa fiarba , tot in aceeasi metoda, la foc mic si cu capac, vreo ora inainte de a pune cartofii. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th August 2025 - 10:04 PM |
|