IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete de post: Felul doi
Diana.
post Mar 27 2007, 08:28 PM
Post #1


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Cartofi umpluti cu orez
Mancare rece de ciuperci
Mancare de prune dobrogeana
Linte

Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Diana.
post Jun 14 2010, 01:54 PM
Post #2


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



GHIVECI CĂLUGĂRESC
Māncărică cumpătată (mai ales īn posturile verii) care, dacă e bine rānduită, te face de lingi cratiţa şi pe dosul afumat şi pupi şi māna care-a făcut-o, că-i sfinţită.
- 4-5 cartofi
- 3 morcovi
- 2 ardei graşi
- 1 dovlecel
- 1 conopidă
- 1 varză mică
- 1 farfurie fasole verde
- 1 ţelină mică
- 100 ml bulion roşii
- 3 cepe
- 5 roşii
- 1 pahar untdelemn
- 3 legături pătrunjel verde ,
- sare, piper (dacă este la chelarul mănăstirii)

Cum se face ghiveciul calugaresc
Ţelīna, ceapa, dovlecelul, morcovii, cartofii se curăţă de coaja.
Ceapa se toacă, se pune la călit īn ulei.
Legumele se taie: īmbucături (cartofii, dovlecelul), felii subţirele (morcovii, ţelină, roşiile), fideluţă (varza), bucăţele (conopida, fasolea verde, ardeii).
Se pun toate peste ceapă, să se călească şi ele niţel.
Se stinge totul cu apă, se sărează, piperează, se presară şi ceva verdeaţă, nu toată, şi se pune īn cuptor, aproape un ceas.
Acum, că-i gata, ninge cu ce pătrunjel a rămas.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
Diana   Retete de post: Felul doi   Mar 27 2007, 08:28 PM
krikstian   fiind tot post nu al craciunului si al Pastelui va...   Mar 23 2008, 07:49 PM
dr_wise  

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 14th June 2024 - 12:43 AM