![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
GHIVECI CĂLUGĂRESC
Māncărică cumpătată (mai ales īn posturile verii) care, dacă e bine rānduită, te face de lingi cratiţa şi pe dosul afumat şi pupi şi māna care-a făcut-o, că-i sfinţită. - 4-5 cartofi - 3 morcovi - 2 ardei graşi - 1 dovlecel - 1 conopidă - 1 varză mică - 1 farfurie fasole verde - 1 ţelină mică - 100 ml bulion roşii - 3 cepe - 5 roşii - 1 pahar untdelemn - 3 legături pătrunjel verde , - sare, piper (dacă este la chelarul mănăstirii) Cum se face ghiveciul calugaresc Ţelīna, ceapa, dovlecelul, morcovii, cartofii se curăţă de coaja. Ceapa se toacă, se pune la călit īn ulei. Legumele se taie: īmbucături (cartofii, dovlecelul), felii subţirele (morcovii, ţelină, roşiile), fideluţă (varza), bucăţele (conopida, fasolea verde, ardeii). Se pun toate peste ceapă, să se călească şi ele niţel. Se stinge totul cu apă, se sărează, piperează, se presară şi ceva verdeaţă, nu toată, şi se pune īn cuptor, aproape un ceas. Acum, că-i gata, ninge cu ce pătrunjel a rămas. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 06:22 AM |
|