![]() |
![]() ![]() |
![]() |
fortelady |
![]()
Post
#11
|
Musafir ![]() |
va rooooooooogg inainte de a muri de pofta (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
am mancat in belgia o supa crema de ciuperci absolut dementiala... numai ca oricat am cautat o reteta asemanatoare nu am gasit. am identificat in componenta unt (destul de mult), smantana (cred..) si multe multe ciuperci. gustul era senzational... |
|
|
kalua |
![]()
Post
#12
|
Musafir ![]() |
forte, incearc-o pe asta si da-ne de stire ce si cum:
Supa de ciuperci proaspete |
|
|
kalua |
![]()
Post
#13
|
Musafir ![]() |
O supa minunata, numai ca dureaza o ziulica intreaga pana-i gata. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Poate o faceti de Craciun sau Revelion, cand aveti ceva timp la dispozitie. Pun reteta de masa festiva.
Supa clara de coada de bou |
|
|
kalua |
![]()
Post
#14
|
Musafir ![]() |
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#15
|
Musafir ![]() |
reteta nemteasca
250 g linte, care se inmoaie cu cateva ore inainte de gatit (sau ca. 500 g linte fiarta) 800 ml supa (instant) 1 foaie de dafin 250 g cartofi 2 morvovi 1 praz 1 ceapa 2 linguri ulei 4 crenvursti patrunjel verde otet, sare, piper Lintea se fierbe in supa cu foaia de dafin ca. 40 min. Cartofii si morcovii se curata si se taie cuburele. Prazul se curata, spala si taie felii. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga cartofii si morcovii, se calesc si ei usor. Se adauga 150 ml apa si se lasa la fiert 15-20 min cu capacul pe oala. Se adauga prazul si se mai fierbe 3-5 min. Acum punem si lintea cu tot cu lichid, se lasa sa traga un clocot, dupa care se pun si crenvurstii, taiati felii. Se potriveste de gust cu un pic de otet bun, sare, piper (atentie, supa contine deja sare!). In farfurii se presara cu patrunjel verde tocat. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#16
|
Musafir ![]() |
Supa-crema de dovleac (bostan)
Pun niste ulei de masline la foc mediu si arunc peste el ceapa taiata mai mare, morcovi taiati felii groase, radacina de telina taiata tot mai mare. N-are rost sa le taiem fin pentru ca la sfarsit le facem oricum o apa si-un pamant. (IMG:style_emoticons/default/rock.gif) Daca aveti la indemana, puneti si niste ghimbir. Se stinge cu apa, cat sa acopere legumele. Dar legume puneti din belsug. Cand incepe apa sa fiarba puneti bucatile de dovleac, vreo foaie, doua de dafin si niste boabe intregi de piper. Mai adaugati eventual niste apa clocotita si lasati pe foc pana s-a fiert totul. La sfarsit eu bag mixerul asta in oala (IMG:http://www.maisl.at/Stabmixer%205000.jpg) si gata. Se serveste cu smantana si ulei de dovleac. edit: inainte de-a o face crema se scot frunzele de dafin. |
|
|
![]()
Post
#17
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 416 Joined: 12-July 07 From: iasi, romania Member No.: 1,930 ![]() |
Kalua de care dovleac folosesti la supa asta?? Din asta din care fac tocinei?? Si ulei de dovleac a vazut cineva in romanuta?
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#18
|
Musafir ![]() |
Nu, dom'le, nu dovlecel, ci dovleac (bostan). Care sunt de multe soiuri. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
Post
#19
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
O s-o incerc da trebuie sa fac putina, ca cred ca numai eu o sa fiu amatoare, ca ai mei nu-s cu dovleacul da mie imi place mult. Dovleac potocaliu Irinica, ii se pare ciudat cred pt ca la noi nu se fol la mancare doar la prajituri.
|
|
|
![]() ![]()
Post
#20
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
CIORBA DE PUI SI SPANAC (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
INGREDIENTE:-carne de pui 200g -2 morcovi rasi -300g spanac -2 catei usturoi -2 linguri orez -3linguri faina -1 cana lapte Pui la fiert 1l apa cu putina sare si cand incepe sa fiarba adaugi carnea taiata cubulete.Dupa 30 min adaugi morcovii.Cand sunt aproape fierti se adauga spanacul taiat marunt si orezul. Se fierbe cam 15 minute,intretimp desfaci faina in lapte si o adaugi in mancare.Mai lasi pe foc 10 minute si gata. Pofta mare! O sa va placa reteta asta! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 04:02 AM |
|