Supa clara de coada de bou
Publicat: 11.09.2007
pentru limpezit:
- 100 g morcovi taiati cuburele
- 100 g radacina de telina taiata cuburele
- 100 g praz, taiat cuburele
- 300 g carne de vita taiata in cuburele
- 3 albuse
supa:
- 2 cepe taiate in felii mari
- 1 kg coada de bou taiata in bucati
- 2 linguri unt
- 200 g morcovi rasi sau tocati mic
- 100 g radacina telina rasa sau tocata mic
- 250 g praz tocat mic
- sare, piper
- 2 rosii curatate de pielita si tocate marunt
- 1 priza zahar
- 1 ramurica cimbru
- 1 foaie de dafin
- 1 nap sau 1 gulie taiata in felii subtiri
- 1 morcov mare taiat in felii subtiri
- 0,3 l vin rosu
- 2 l supa de carne
- 2 linguri Madeira
- 1 lingura whiskey (facultativ)
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Prima data se pregateste limpezeala: se amesteca legumele cu carnea si albusele batute cu 1/4 l apa si se pune amestecul in frigider.
Pentru supa se prajesc bucatile de coada de bou in unt, se adauga cuburile de legume si feliile de ceapa. Se sareaza, pipereaza si se calesc pana prind culoare legumele. Se pun bucatelele de rosii, zaharul, cimbrul, foaia de dafin si se lasa jumatate de ora pe foc.
Acum se face garnitura: din feliile de morcov si gulie se taie cu forme pentru biscuiti/piscoturi tot felul de modele si se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata se strecoara si se pun deoparte.
Ne intoarcem la supa: adaugam vinul si asteptam sa se evapore cam jumatate din el. Apoi punem supa in oala si lasam la fiert, la foc mic, cam doua ore jumatate, pana carnea e moale. Se tot adauga cate putina apa, pentru a inlocui lichidul evaporat. Se lasa supa la racit, apoi se strecoara.
Zeama se pune intr-o oala, iar legumele si carnea se pun deoparte.
Acum se lipezeste supa: amestecul din frigider se pune in supa rece, se pune apoi pe foc si, amestecand mereu, se da o singura data in clocot, apoi se lasa o jumatate de ora pe la 80°C (supa nu are voie sa fiarba, ci sa faca numai bulele minuscule de aer care se ridica la suprafata, asa cum face apa inainte de a fierbe).
Intre timp se scoate carnea de pe oase si se taie in bucati mai mici daca e nevoie.
Supa se strecoara prin tifon, apoi se mai infierbanta o data si se adauga vinul de Madeira, whiskeyul, se potriveste de gust cu sare si piper.
Servitul: se pune in farfurie sau ceasca de supa ceva din carne si din cuburile de legume, se umple cu supa, se decoreaza cu morcov si gulie taiat in diverse forme, se presara putin patrunjel deasupra.
A se servi cu saratele, nu cu paine.
Copyright © Kalua
Reproducerea fara acord strict interzisa!
Sursa: Copyright© eLady.ro & Luana Karina: Supa clara de coada de bou

Comentarii postate (0)
Gastronomie

Greseli pe care sa le eviti cand iti pregatesti pizza la tine acasa
Pizza este una dintre mancarurile iubite de apr...
Cele mai citite
Celebs & Style

Sandra Bullock se considera binecuvantata
Sandra Bullock a glumit la Access Hollywood ca...
Regim si Diete

7 ponturi speciale pentru o silueta perfecta!
Sa scapi de multe kilograme in putine zile inse...
Regim si Diete

Cum sa iti mentii greutatea dupa dieta
Acum, haideti sa vorbim sincer: de cate ori ai ...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie
Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails