Gastronomie -> Supa clara de coada de bou

Moda Frumusete Galerie de Moda Produse
Horoscop Mirese si Nunti Celebs & Style Posta Redactiei
Dieta Montignac Regim si Diete Fitness Sanatate
Familie Bebelusi si Copii Animale de companie Casa si Gradina Sarcina
Gastronomie Retete de Slabire
Calatorii si Vacante Cultura Divertisment Povesti
Cariera Personalitati Psihologie Societate Editorial

Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Supa clara de coada de bou

Publicat: 11.09.2007

Posteaza pe:

In cazul in care timpul nu va preseaza, puteti incerca aceasta reteta delicioasa. Supa clara de coada de bou este o adevarata delicatesa si in mod sigur veti avea succes la masa de Craciun sau Revelion. Pentru aceasta supa aveti nevoie de:

pentru limpezit:
  • 100 g morcovi taiati cuburele
  • 100 g radacina de telina taiata cuburele
  • 100 g praz, taiat cuburele
  • 300 g carne de vita taiata in cuburele
  • 3 albuse

supa:
  • 2 cepe taiate in felii mari
  • 1 kg coada de bou taiata in bucati
  • 2 linguri unt
  • 200 g morcovi rasi sau tocati mic
  • 100 g radacina telina rasa sau tocata mic
  • 250 g praz tocat mic
  • sare, piper
  • 2 rosii curatate de pielita si tocate marunt
  • 1 priza zahar
  • 1 ramurica cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 nap sau 1 gulie taiata in felii subtiri
  • 1 morcov mare taiat in felii subtiri
  • 0,3 l vin rosu
  • 2 l supa de carne
  • 2 linguri Madeira
  • 1 lingura whiskey (facultativ)
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare:
Prima data se pregateste limpezeala: se amesteca legumele cu carnea si albusele batute cu 1/4 l apa si se pune amestecul in frigider.
Pentru supa se prajesc bucatile de coada de bou in unt, se adauga cuburile de legume si feliile de ceapa. Se sareaza, pipereaza si se calesc pana prind culoare legumele. Se pun bucatelele de rosii, zaharul, cimbrul, foaia de dafin si se lasa jumatate de ora pe foc.

Acum se face garnitura: din feliile de morcov si gulie se taie cu forme pentru biscuiti/piscoturi tot felul de modele si se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata se strecoara si se pun deoparte.
Ne intoarcem la supa: adaugam vinul si asteptam sa se evapore cam jumatate din el. Apoi punem supa in oala si lasam la fiert, la foc mic, cam doua ore jumatate, pana carnea e moale. Se tot adauga cate putina apa, pentru a inlocui lichidul evaporat. Se lasa supa la racit, apoi se strecoara.
Zeama se pune intr-o oala, iar legumele si carnea se pun deoparte.

Acum se lipezeste supa: amestecul din frigider se pune in supa rece, se pune apoi pe foc si, amestecand mereu, se da o singura data in clocot, apoi se lasa o jumatate de ora pe la 80°C  (supa nu are voie sa fiarba, ci sa faca numai bulele minuscule de aer care se ridica la suprafata, asa cum face apa inainte de a fierbe).
Intre timp se scoate carnea de pe oase si se taie in bucati mai mici daca e nevoie.
Supa se strecoara prin tifon, apoi se mai infierbanta o data si se adauga vinul de Madeira, whiskeyul, se potriveste de gust cu sare si piper.

Servitul: se pune in farfurie sau ceasca de supa ceva din carne si din cuburile de legume, se umple cu supa, se decoreaza cu morcov si gulie taiat in diverse forme, se presara putin patrunjel deasupra.
A se servi cu saratele, nu cu paine.
Copyright © Kalua
Reproducerea fara acord strict interzisa!

Nota (0 / 5) Noteaza

Posteaza pe:

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Nume
Email (nu va fi vizibil)
Comentarii postate (0)

Gastronomie

Salata de boeuf - salata Olivier: Povestea

Nu e sarbatoare lasata de la Dumnezeu pentru ca...

Gastronomie

Mancare de gutui de post

Era toamna. O toamna cainoasa, afara era urat, ...

Celebs & Style

Cameron Diaz a facut o noua cucerire

Frumoasa actrita Cameron Diaz nu se linisteste...

Moda

Cum sa ascunzi imperfectiunile prin vestimentatie

Fie ca incerci sa maschezi niste coapse groase,...

Moda

Hot trend 2015: Cerceii lungi

Nu mai sunt la moda seturile complete de inel, ...

Newsletter elady

Rochii de mireasa moda anului 2016, sezon primavara-vara Lela Rose

Rochii de mireasa moda anului 2016, sezon primavara-vara, semnate de catre Lela Rose

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Cateva lucruri despre planificarea nuntii

Pana la un punct e greu de spus si ma indoiesc ca a facut cineva o statistica pe tema asta. Dar, din experienta mea de wedding planner, am tras cateva concluzii despre implicarea mirilor si a celor apropiati in planificarea si desfasurarea nuntii.

Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!
Nume
Adresa de email
Introduceti codul afisat in imaginea din partea stanga:
Inscrie-te la alertele eLady pentru a afla noutatile imediat ce acestea au aparut!
Adresa de email
Nume
Animale de companie
Bebelusi si Copii
Calatorii si Vacante
Cariera
Casa si Gradina
Celebs & Style
Cultura
Dieta Montignac
Divertisment
Editorial
Familie
Fitness
Frumusete
Gastronomie
Horoscop
Mirese si Nunti
Moda
Personalitati
Povesti
Produse
Psihologie
Regim si Diete
Relatii & Sex
Retete de slabire
Sanatate
Sarcina
Societate
inchide
Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!