![]() ![]() |
Apr 12 2009, 01:05 AM
Post
#396
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
Pasca
Coca: 25g drojdie proaspata sau 1 plic (8g) drojdie instant, 600g faina, 100-150g zahar, 200-250ml lapte, 2 oua si un galbenus, 100g unt topit, 1/4 lingurita sare, coaja de lamaie, esentele care va plac (eu am pus vanilie si putin rom) - drojdia proaspata se pune la dospit cu o lingura de zahar si putin lapte caldut (luati din cantitatile de mai sus) - faina, zaharul, sarea se amesteca, se face o adancitura in mijloc si punem ouale, coaja de lamaie esentele apoi amestecul de drojdie si incepem sa framantam, adaugand cate putin din unt. Trebuie sa obtinem o coca fina, elastica si pe cat posibil care a facut si bashicutze. - se lasa la dospit 1-2 ore depinde cat e de enervata drojdia Aluatul se imparte in 4. O parte va fi baza sub forma unul taler cca 25cm, apoi din celelalte 3 bucati intindem snururi lungi si impletim o cositza pe care o vom aseza roata pe marginea talerului avand grija sa inchideti bine cercul sa nu patiti ca mine (s-a pornit branza la vale) Se lasa la crescut alte 40-60 minute pe tava acoperita cu hartie de pergament (tava obisnuita si nu din aceea rotunda cu margini detasabile). Crema de branza: 250-300g ricotta (sau branza de vaci proaspata sau Philadeplphia), 100g zahar, coaja de lamaie, stafide, esenta de vanilie, 1-2 oua, 1 lingura de gris. Se amesteca in ultima clipa inainte de a da pasca la cuptorul incalzit in prealabil ( foc mediu. ) Am presarat putin gris pe bucata de taler ramasa in mijlocul cercului, am uns cositza cu galbenus, apoi am turnat amestecul cu branza si am dat la cuptor pana s-a rumenit totul frumos. Este tare aromata si pufoasa. (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_2227.jpg) |
|
|
|
Apr 26 2009, 08:11 PM
Post
#397
|
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 |
Batoane Bounty
Ingrediente: ( pentru 24 batoane de 5 cm) 85 gr zahar 50 gr unt 200 gr frisca lichida 200 gr fulgi de nuca de cocos 300 gr ciocolata cu lapte Untul, frisca si zaharul se pun toate intr-o craticioara,la foc mic. Amestecam tot timpul pana se topeste zaharul, dupa care tragem craticioara la o parte de pe foc si adaugam nuca de cocos. Intindem (cu ajutorul unei spatule lungi) un dreptunghi cam de 2 cm inaltime, pe care il lasam cam 15 minute la rece. Dupa acest ragaz taiem dreptunghiul in fasii cam de 2 cm latime si 5 lungime si ii modelam capetele astfel incat sa devina rotunde. Astfel formate, le lasam toata noaptea si le imbracam in ciocolata a doua zi. Topim ciocolata la bain marie. Luam cate un bastonas pe rand si il scufundam in ciocolata (cu mare grija) si il punem ori pe un gratar la racit ori pe hartie de copt. Modul de lucru in imagini: (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01908.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01909.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01910.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01911.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01912.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01913.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01928.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01929.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/dulce%20si%20bun/DSC01935.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/dulce%20si%20bun/DSC01984.jpg) Eu am imbracat o parte din batoane cu ciocolata amaruie(neagra) si o parte cu ciocolata cu lapte. De aici diferenta de culoare. |
|
|
|
| kary_pink |
Apr 26 2009, 08:17 PM
Post
#398
|
|
Musafir |
Vai Teo salivez. Cred ca fetita ta te adora. Bravo (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif)
|
|
|
|
Apr 26 2009, 08:39 PM
Post
#399
|
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 |
Fetita mea nici macar nu a mancat una intreaga (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Nu-i prea plac dulciurile. Astea le-am facut pentru Paste, in caza veneau stropitori la noi.
Nici Olandezul nu se omoara cu dulciurile, asa ca de cele mai multe ori sfarsesc prin a fi "donate"altora(asta in cazul in care nu ma infig eu in ele (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) ). |
|
|
|
| kary_pink |
Apr 26 2009, 08:41 PM
Post
#400
|
|
Musafir |
Vai un copil caruia nu'i plac dulciurile. (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) Mama mia ce norocoasa esti cu fetita ta Teo din punctul asta de vedere (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Vino la Galati la mine sa vezi cum iti dispar dulciurile (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) |
|
|
|
Apr 26 2009, 09:24 PM
Post
#401
|
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,669 Joined: 8-February 08 From: buricul pamantului Member No.: 3,252 |
Doamne Teo, de ce nu ai postat de dimineata ca renuntam la a mai gati conopida (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
dar nu ma las weekendul viitor, arata minunat (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
|
May 8 2009, 01:21 PM
Post
#402
|
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 |
|
|
|
|
May 31 2009, 04:59 PM
Post
#403
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
Placinta cu cirese
sint in verva astazi (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Coca (de folosit in general la genul asta de placinte): * 2-1/2 pahare faina * 1/2 lingurita sare fina * 1/2 pahar de unt rece nesarat * 1/2 pahar de grasime vegetala (aici are aspectul unturii) * 2 lingurite de zeama de lamaie proaspat stoarsa si coaja de lamaie proaspata * 1/4 pahar sau chiar jumatate apa rece ca gheata (adaugati cantitatea mai mica pt inceput) - amestecam sarea cu faina, amestecam si untul + grasimea pana obtinem o textura sfaramicioasa - adaugam si apa ca sa obtinem un aluat legat insa nu exagerati cu framantatul, bucatile de unt s emai vad prin aluat, deci trebuie numai sa stea legat - infofolim in folie de celofan si dam la rece pt 30 de minute Umplutura * 6 pahare de cirese fara samburi * 1-1/2 pahare zahar * un praf de scortisoara * 4 linguri amidon diluat in 1/4 pahar cu apa - ciresele, zaharul si scortisoatra se dau in clocot si se lasa sa fiarba susurat cca 15 minute, amestecand des - amestecam si amidonul si fierbem pana se leaga sosul Pt uns * 1 ou amestecat cu 2 linguri de apa rece * zahar si scortisoara pt presarat - pt o placinta de dimensiuni normale se taie coca in 2 - se intinde o foaie pt fundul tavii, se pune umplutura - a 2-a foaie se intinde la fel, se taie fasii late de un deget, fiecare a 2-a fasie se da deoparte apoi procedati cam ca in poze ca sa obtineti grilajul specific - se unge cu ou si se da la cuptor la foc mijlociu mare pana se rumeneste frumos - e buna ca atare sau langa inghetata de vanilie fiecare a 2-a fasie se da peste cap se pune o fasie perpendicular apoi fasiile date peste cap se repun in pozitia initiala si se dau peste cap cele care fusesera uitate la pasul anterior eu aseara am facut mini placinte insa e prea migalos, daca totusi vreti sa le faceti in formele de muffins, coca scoasa de la frigider se imparte in 2/3 pt baza placintelor si din 1/3 ramas facem grilajul ca in foto |
|
|
|
Sep 27 2009, 08:40 PM
Post
#404
|
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 |
|
|
|
|
Nov 15 2009, 11:14 PM
Post
#405
|
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 8th November 2025 - 06:27 PM |
|
|