IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 39 40 41 42 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
Cleo
post Apr 12 2009, 01:05 AM
Post #396


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Pasca

Coca: 25g drojdie proaspata sau 1 plic (8g) drojdie instant, 600g faina, 100-150g zahar, 200-250ml lapte, 2 oua si un galbenus, 100g unt topit, 1/4 lingurita sare, coaja de lamaie, esentele care va plac (eu am pus vanilie si putin rom)

- drojdia proaspata se pune la dospit cu o lingura de zahar si putin lapte caldut (luati din cantitatile de mai sus)
- faina, zaharul, sarea se amesteca, se face o adancitura in mijloc si punem ouale, coaja de lamaie esentele apoi amestecul de drojdie si incepem sa framantam, adaugand cate putin din unt. Trebuie sa obtinem o coca fina, elastica si pe cat posibil care a facut si bashicutze.
- se lasa la dospit 1-2 ore depinde cat e de enervata drojdia

Aluatul se imparte in 4. O parte va fi baza sub forma unul taler cca 25cm, apoi din celelalte 3 bucati intindem snururi lungi si impletim o cositza pe care o vom aseza roata pe marginea talerului avand grija sa inchideti bine cercul sa nu patiti ca mine (s-a pornit branza la vale)
Se lasa la crescut alte 40-60 minute pe tava acoperita cu hartie de pergament (tava obisnuita si nu din aceea rotunda cu margini detasabile).

Crema de branza:
250-300g ricotta (sau branza de vaci proaspata sau Philadeplphia), 100g zahar, coaja de lamaie, stafide, esenta de vanilie, 1-2 oua, 1 lingura de gris.
Se amesteca in ultima clipa inainte de a da pasca la cuptorul incalzit in prealabil ( foc mediu. )

Am presarat putin gris pe bucata de taler ramasa in mijlocul cercului, am uns cositza cu galbenus, apoi am turnat amestecul cu branza si am dat la cuptor pana s-a rumenit totul frumos.

Este tare aromata si pufoasa.

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_2227.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Teocris
post Apr 26 2009, 08:11 PM
Post #397


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



Batoane Bounty

Ingrediente: ( pentru 24 batoane de 5 cm)

85 gr zahar
50 gr unt
200 gr frisca lichida
200 gr fulgi de nuca de cocos
300 gr ciocolata cu lapte

Untul, frisca si zaharul se pun toate intr-o craticioara,la foc mic. Amestecam tot timpul pana se topeste zaharul, dupa care tragem craticioara la o parte de pe foc si adaugam nuca de cocos.
Intindem (cu ajutorul unei spatule lungi) un dreptunghi cam de 2 cm inaltime, pe care il lasam cam 15 minute la rece. Dupa acest ragaz taiem dreptunghiul in fasii cam de 2 cm latime si 5 lungime si ii modelam capetele astfel incat sa devina rotunde. Astfel formate, le lasam toata noaptea si le imbracam in ciocolata a doua zi.

Topim ciocolata la bain marie.
Luam cate un bastonas pe rand si il scufundam in ciocolata (cu mare grija) si il punem ori pe un gratar la racit ori pe hartie de copt.

Modul de lucru in imagini:
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01908.jpg)
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01909.jpg)
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01910.jpg)
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01911.jpg)
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01912.jpg)
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01913.jpg)
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01928.jpg)
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01929.jpg)
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/dulce%20si%20bun/DSC01935.jpg)
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/dulce%20si%20bun/DSC01984.jpg)

Eu am imbracat o parte din batoane cu ciocolata amaruie(neagra) si o parte cu ciocolata cu lapte. De aici diferenta de culoare.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
kary_pink
post Apr 26 2009, 08:17 PM
Post #398





Musafir






Vai Teo salivez. Cred ca fetita ta te adora. Bravo (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Teocris
post Apr 26 2009, 08:39 PM
Post #399


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



Fetita mea nici macar nu a mancat una intreaga (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Nu-i prea plac dulciurile. Astea le-am facut pentru Paste, in caza veneau stropitori la noi.
Nici Olandezul nu se omoara cu dulciurile, asa ca de cele mai multe ori sfarsesc prin a fi "donate"altora(asta in cazul in care nu ma infig eu in ele (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) ).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kary_pink
post Apr 26 2009, 08:41 PM
Post #400





Musafir






Vai un copil caruia nu'i plac dulciurile. (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) Mama mia ce norocoasa esti cu fetita ta Teo din punctul asta de vedere (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Vino la Galati la mine sa vezi cum iti dispar dulciurile (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chintesenta_raul...
post Apr 26 2009, 09:24 PM
Post #401


Membru de Onoare
******

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,669
Joined: 8-February 08
From: buricul pamantului
Member No.: 3,252



Doamne Teo, de ce nu ai postat de dimineata ca renuntam la a mai gati conopida (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
dar nu ma las weekendul viitor, arata minunat (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ToothFairy
post May 8 2009, 01:21 PM
Post #402


Incurabil
*****

Group: Editorialist
Posts: 1,312
Joined: 18-January 07
From: SB
Member No.: 1,062



Reteta de Prajitura cu ciocolata topita - Molten Chocolate Cake

(IMG:http://i264.photobucket.com/albums/ii194/andraxxz/moltencake003.jpg)
(IMG:http://i264.photobucket.com/albums/ii194/andraxxz/moltencake006.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post May 31 2009, 04:59 PM
Post #403


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Placinta cu cirese

sint in verva astazi (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

Coca (de folosit in general la genul asta de placinte):

* 2-1/2 pahare faina
* 1/2 lingurita sare fina
* 1/2 pahar de unt rece nesarat
* 1/2 pahar de grasime vegetala (aici are aspectul unturii)
* 2 lingurite de zeama de lamaie proaspat stoarsa si coaja de lamaie proaspata
* 1/4 pahar sau chiar jumatate apa rece ca gheata (adaugati cantitatea mai mica pt inceput)

- amestecam sarea cu faina, amestecam si untul + grasimea pana obtinem o textura sfaramicioasa
- adaugam si apa ca sa obtinem un aluat legat insa nu exagerati cu framantatul, bucatile de unt s emai vad prin aluat, deci trebuie numai sa stea legat
- infofolim in folie de celofan si dam la rece pt 30 de minute

Umplutura

* 6 pahare de cirese fara samburi
* 1-1/2 pahare zahar
* un praf de scortisoara
* 4 linguri amidon diluat in 1/4 pahar cu apa


- ciresele, zaharul si scortisoatra se dau in clocot si se lasa sa fiarba susurat cca 15 minute, amestecand des
- amestecam si amidonul si fierbem pana se leaga sosul

Pt uns
* 1 ou amestecat cu 2 linguri de apa rece
* zahar si scortisoara pt presarat


- pt o placinta de dimensiuni normale se taie coca in 2
- se intinde o foaie pt fundul tavii, se pune umplutura
- a 2-a foaie se intinde la fel, se taie fasii late de un deget, fiecare a 2-a fasie se da deoparte apoi procedati cam ca in poze ca sa obtineti grilajul specific
- se unge cu ou si se da la cuptor la foc mijlociu mare pana se rumeneste frumos
- e buna ca atare sau langa inghetata de vanilie

fiecare a 2-a fasie se da peste cap
se pune o fasie perpendicular apoi fasiile date peste cap se repun in pozitia initiala si se dau peste cap cele care fusesera uitate la pasul anterior
eu aseara am facut mini placinte insa e prea migalos, daca totusi vreti sa le faceti in formele de muffins, coca scoasa de la frigider se imparte in 2/3 pt baza placintelor si din 1/3 ramas facem grilajul ca in foto

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Sep 27 2009, 08:40 PM
Post #404


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Reteta de Crema de zahar ars
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Nov 15 2009, 11:14 PM
Post #405


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Placinta cu mere
Go to the top of the page
 
+Quote Post

45 Pages V  « < 39 40 41 42 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 8th November 2025 - 06:27 PM