Placinta cu mere
Publicat: 15.11.2009

Ingrediente pentru reteta de placinta cu mere
- 4 sau 5 mere daca sunt foarte mari, mai multe daca sunt mici
- foi de placinta gata facute din comert (cam 12,14 foi iti ajung: ia un pachet de 500 g)
- miez de nuca (optional)
- un praf de sare
- scortisoara
- ulei
- o jumatate de lamaie pentru zeama
- un praf de sare
- zahar pudra vanilat pentru pudrat
- miez de nuca intreg pentru servit
Cum se face placinta de mere (foi una peste alta)
Speli merele, le scoti miezul (cotorul), semintele si le dai pe razatoare. Le storci de zeama cat poti de bine, avand grija sa nu le lasi totusi prea uscate si le stropesti cu zeama de la o jumatate de lamaie. Adaugi cam 6 linguri de ulei, zaharul si o lingurita de scortisoara macinata.
Imparti cantitatea de compozitie de mere in doua.
Deschizi cuptorul si il lasi sa se infierbante.
Iei o tava de placinta si pui la fund hirtie de copt. Desfaci pachetul de foi si ungi o foaie cu lei cu ajutorul unei pensule. Iei alta foaie si suprapui peste prima.
Asezi foile unse cu lei ca baza. Mai iei o foaie, o ungi, o pui in tava.
Pui jumatate de compozitie peste foaie. Reiei procesul de ungere, pui 2 foi unse (puse in doua), pui si restul de mere. Pui miez de nuca din loc in loc (daca iti place nuca in placinta, dac anu, nu pui). Mai iei o foaie, o ungi, o pui deasupra placintei (avand grija sa fie unsa si pe partea de deasupra. Si poti s-o bagi la copt.
Cum se face placinta de mere (placinta de mere in sul)
Pui foaie de hirtie de copt in tava, ungi doua foi cu ulei si le pui ca baza.
Faci placinta in suluri: ungi o foaie de placinta cu ulei, pui alta foaie neunsa deasupra, imprastii uniform umplutura de mere (nu trebuie sa faci strat gros, maxim 4 mm e de-ajuns), rulezi, asezi in tava. Reiei operatiunea pana termini compozitia.
Cind ai terminat toata compozitia, ungi sulurile de placinta pe de-asupra cu ulei. Acum placinta de mere e gata de dat la cuptor.
Aseaza gratarul (sau tava) pe treapta de la jumatatea inaltimii cuptorului, in asa fel incit aerul incins sa circule si peste, si sub tava cu placinta de mere. Dai placinta la cuptor la joc mediu spre mic si o lasi pentru aproximativ 25-35 de minute (functie de puterea cuptorului si a tavii). In general este gata cind se rumeneste frumos si foaia de deasupra.
O poti verifica ridicand putin hirtia de copt de la fundul tavii. La fund placinta trebuie sa fie aurie, nu arsa sau alba.
O tai rece si o pudrezi cu zahar pudra vanilat si asezi un miez de nuca intreg peste la servire.
Pofta buna!
Sursa: Copyright©eLady.ro - Placinta cu mere

Comentarii postate (0)
Cele mai citite
Regim si Diete

Cum poti slabi rapid pana la Craciun
Descopera cum poti slabi rapid pana la Craciun!...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie
Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails