Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Placinta cu mere

Publicat: 15.11.2009

placinta cu mere retete cum se fac eplacinta cu mereCe desert poate fi mai potrivit ntr-o seara rece de toamna tarzie sau de iarna? Reteta de placinta cu mere este o reteta care se face repede, nu necesita cunostinte vaste in bucatarie, nici vase scumpe sau ustensile ori ingrediente deosebite sau rare. eLady iti prezinta cea mai buna reteta de placinta de mere. Poti face placinta cu mere cu foile asezate una peste alta sau suluri, functie de preferinte si de ... dispozitia ta de moment!

Ingrediente pentru reteta de placinta cu mere
- 4 sau 5 mere daca sunt foarte mari, mai multe daca sunt mici
- foi de placinta gata facute din comert (cam 12,14 foi iti ajung: ia un pachet de 500 g)
- miez de nuca (optional)
- un praf de sare
- scortisoara
- ulei
- o jumatate de lamaie pentru zeama
- un praf de sare
- zahar pudra vanilat pentru pudrat
- miez de nuca intreg pentru servit

Cum se face placinta de mere (foi una peste alta)
Speli merele, le scoti miezul (cotorul), semintele si le dai pe razatoare. Le storci de zeama cat poti de bine, avand grija sa nu le lasi totusi prea uscate si le stropesti cu zeama de la o jumatate de lamaie. Adaugi cam 6 linguri de ulei, zaharul si o lingurita de scortisoara macinata.
Imparti cantitatea de compozitie de mere in doua.
Deschizi cuptorul si il lasi sa se infierbante.
Iei o tava de placinta si pui la fund hirtie de copt. Desfaci pachetul de foi si ungi o foaie cu lei cu ajutorul unei pensule. Iei alta foaie si suprapui peste prima.
Asezi foile unse cu lei ca baza. Mai iei o foaie, o ungi, o pui in tava.
Pui jumatate de compozitie peste foaie. Reiei procesul de ungere, pui 2 foi unse (puse in doua), pui si restul de mere. Pui miez de nuca din loc in loc (daca iti place nuca in placinta, dac anu, nu pui). Mai iei o foaie, o ungi, o pui deasupra placintei (avand grija sa fie unsa si pe partea de deasupra. Si poti s-o bagi la copt.

Cum se face placinta de mere (placinta de mere in sul)
Pui foaie de hirtie de copt in tava, ungi doua foi cu ulei si le pui ca baza.
Faci placinta in suluri: ungi o foaie de placinta cu ulei, pui alta foaie neunsa deasupra, imprastii uniform umplutura de mere (nu trebuie sa faci strat gros, maxim 4 mm e de-ajuns), rulezi, asezi in tava. Reiei operatiunea pana termini compozitia.
Cind ai terminat toata compozitia, ungi sulurile de placinta pe de-asupra cu ulei. Acum placinta de mere e gata de dat la cuptor.
Aseaza gratarul (sau tava) pe treapta de la jumatatea inaltimii cuptorului, in asa fel incit aerul incins sa circule si peste, si sub tava cu placinta de mere. Dai placinta la cuptor la joc mediu spre mic si o lasi pentru aproximativ 25-35 de minute (functie de puterea cuptorului si a tavii). In general este gata cind se rumeneste frumos si foaia de deasupra.
O poti verifica ridicand putin hirtia de copt de la fundul tavii. La fund placinta trebuie sa fie aurie, nu arsa sau alba.
O tai rece si o pudrezi cu zahar pudra vanilat si asezi un miez de nuca intreg peste la servire.
Pofta buna!


Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Gris cu lapte

Mancare de bebelusi spun unii, desertul copilar...

Gastronomie

Saksuka

Un fel de mancare originar din Orientul Mijloci...

Celebs & Style

Fergie este gravida

E oficial, Fergie este insarcinata! Cantareata...

Regim si Diete

Dieta contra insomniei

Daca citesti acest articol la ora 4 dimineata, ...

Regim si Diete

Cum poti slabi rapid pana la Craciun

Descopera cum poti slabi rapid pana la Craciun!...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...