Prajitura cu ciocolata topita
Publicat: 02.11.2009
Un desert spectaculos, un gust fin si special pentru toti iubitorii de ciocolata, prajtura cu miez de ciocolata lichida este o reteta foarte usor de preparat. Denumita si "chocolate lava" sau "lava cake" pentru ca miezul este ca lava unui vulcan, aceasta prajitura este nemaipomenit de buna, mai ales in combinatie cu fructe acrisorare, de padure, ca mure, fragi, zmeura, fragute sau cu "banalele" capsune.
Iata cum poti face chiar tu acasa prajtura cu miez de cocolata lichida/chocolate lava. Rezultatul este garantat (reteta a fost testata cu succes de 4 fete pe forum!) iar gustul e... o minunatie!
Prajitura cu ciocolata topita
Ingrediente:
170gr ciocolata amaruie
100 gr zahar
2 oua intregi
2 galbenusuri
un strop de sare
100 gr unt
2 linguri nu foarte incarcate de faina
1 lingurita de ness
zahar vanilat dupa gust
*smantana dulce, inghetata de vanilie, fructe de padure, eventual, pentru decor la servit
Cum se face prajtura cu miez de ciocolata lichida: Mod preparare
Se preincalzeste cuptorul la 200 grade.
Se topesc ciocolata si untul la bain-marie.
Se freaca cu mixerul ouale, zaharul, sarea, zahar vanilat.
Peste zaharul si ouale mixate se adauga faina si nessul.
Se amesteca usor toate. Se ung formele de silicon cu unt din belsug, iar pe fundul formelor se pune foaie de copt unsa si ea cu unt. Se toarna compozitia in forme.
Se da prajitura cu miez de ciocolata topita /lava cake la cuptor si se lasa intre 8-10 minute maxim!
Atentie, nu o lasa mai mult, pentru ca altfel se intareste mijlocul, care trebuie sa ramana lichid!
O reteta de la Andreea Cojocaru
Sursa: Copyright©eLady.ro - Prajitura cu ciocolata topita

Comentarii postate (3)
Laurale - 07/02/2012
Si eu vreau sa fac prajitura...dar nu stiu ce se face cu amestecul de ciocolata cu unt. Unde si cand se pune? Se pune in blat si se pune apoi la cuptor sau se adauga dupa ce prajitura s-a copt?
nelu - 09/09/2012
Hm, nu stiu cum iese respectand aceasta reteta dar eu il fac in fiecare zi cu alte doze ( 500 gr ciocolata /250 gr unt /250 gr zahar vanilat, 65 gr faina, 2 pliculete de vanilie ,6 galbenusuri, 3 oua intregi ) . Foarte important este modul de preparare si timpul de coacere. Eu , de ex ii fac precocere de 5 minute la 180 grade (cuptor cu ventilatie )si 15 secunde incalzit intr-un cuptor cu microunde profesional ( cuptoarele casnice sunt bune dar trebuie incalzit 2 minute cu program mediu ...sau pana cand se simte ca devine moale la mijloc ). Va recomand sa mancati tortino de ciocolata impreuna cu inghetata de vanilie si eventual 2 capsuni!!! Pofta buna !:)
paulet jessica - 19/05/2013
Imi spuneti va rog in ce fel de forme se coc prajiturile?
Adauga un comentariu pentru acest articol.
Vezi toate
comentariile
Gastronomie

Greseli pe care sa le eviti cand iti pregatesti pizza la tine acasa
Pizza este una dintre mancarurile iubite de apr...
Cele mai citite
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?
Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails