Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Prajitura cu ciocolata topita

Publicat: 02.11.2009

reteta Prajitura cu ciocolata topita, prajtura cu miez de ciocolata lichida,Chocolate lava, Prajitura cu ciocolata topita, muffin cu miez de ciocolata lichida,chocolate lava cake reteta,lava cake, chocolate lava , prajitura cu ciocolata topita , muffin cu miez de ciocolata lichida, prajitura cu miez de crema de ciocolata, prajituri speciale, prajituri deosebite, prajituri delicioase retete de prajituri
Un desert spectaculos, un gust fin si special pentru toti iubitorii de ciocolata, prajtura cu miez de ciocolata lichida este o reteta foarte usor de preparat. Denumita si "chocolate lava"  sau "lava cake" pentru ca miezul este ca lava unui vulcan, aceasta prajitura este nemaipomenit de buna, mai ales in combinatie cu fructe acrisorare, de padure, ca mure, fragi, zmeura, fragute sau cu "banalele" capsune.
Iata cum poti face chiar tu acasa prajtura cu miez de cocolata lichida/chocolate lava. Rezultatul este garantat (reteta a fost testata cu succes de 4 fete pe forum!) iar gustul e... o minunatie!

Prajitura cu ciocolata topita
Ingrediente:
170gr ciocolata amaruie
100 gr zahar
2 oua intregi
2 galbenusuri
un strop de sare
100 gr unt
2 linguri nu foarte incarcate de faina
1 lingurita de ness
zahar vanilat dupa gust
*smantana dulce, inghetata de vanilie, fructe de padure, eventual, pentru decor la servit

Cum se face prajtura cu miez de ciocolata lichida: Mod preparare
Se preincalzeste cuptorul la 200 grade.
Se topesc ciocolata si untul la bain-marie.
Se freaca cu mixerul ouale, zaharul, sarea, zahar vanilat.
Peste zaharul si ouale mixate se adauga faina si nessul.
Se amesteca usor toate. Se ung formele de silicon cu unt din belsug, iar pe fundul formelor se pune foaie de copt unsa si ea cu unt. Se toarna compozitia in forme.
Se da prajitura cu miez de ciocolata topita /lava cake la cuptor si se lasa intre 8-10 minute maxim!
Atentie, nu o lasa mai mult, pentru ca altfel se intareste mijlocul, care trebuie sa ramana lichid!
O reteta de la Andreea Cojocaru

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 3.

Comentarii postate (3)
Laurale - 07/02/2012

Si eu vreau sa fac prajitura...dar nu stiu ce se face cu amestecul de ciocolata cu unt. Unde si cand se pune? Se pune in blat si se pune apoi la cuptor sau se adauga dupa ce prajitura s-a copt?

nelu - 09/09/2012

Hm, nu stiu cum iese respectand aceasta reteta dar eu il fac in fiecare zi cu alte doze ( 500 gr ciocolata /250 gr unt /250 gr zahar vanilat, 65 gr faina, 2 pliculete de vanilie ,6 galbenusuri, 3 oua intregi ) . Foarte important este modul de preparare si timpul de coacere. Eu , de ex ii fac precocere de 5 minute la 180 grade (cuptor cu ventilatie )si 15 secunde incalzit intr-un cuptor cu microunde profesional ( cuptoarele casnice sunt bune dar trebuie incalzit 2 minute cu program mediu ...sau pana cand se simte ca devine moale la mijloc ). Va recomand sa mancati tortino de ciocolata impreuna cu inghetata de vanilie si eventual 2 capsuni!!! Pofta buna !:)

paulet jessica - 19/05/2013

Imi spuneti va rog in ce fel de forme se coc prajiturile?

Gastronomie

Tarta delicioasa cu pere si ciocolata

Nu stim daca va plac prajiturile cu fructe, dar...

Gastronomie

Reteta de galaktoboureko

Aceasta este versiunea unuia dintre cele mai p...

Animale de companie

Porcusorul de Guineea

Contrar numelui pe care il poarta, porcusorul d...

Animale de companie

Cum sa primesti mai multa dragoste in viata ta

O curte goala de ceva vreme. O curte a unei cas...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...