Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Prajitura cu ciocolata topita

Publicat: 02.11.2009

reteta Prajitura cu ciocolata topita, prajtura cu miez de ciocolata lichida,Chocolate lava, Prajitura cu ciocolata topita, muffin cu miez de ciocolata lichida,chocolate lava cake reteta,lava cake, chocolate lava , prajitura cu ciocolata topita , muffin cu miez de ciocolata lichida, prajitura cu miez de crema de ciocolata, prajituri speciale, prajituri deosebite, prajituri delicioase retete de prajituri
Un desert spectaculos, un gust fin si special pentru toti iubitorii de ciocolata, prajtura cu miez de ciocolata lichida este o reteta foarte usor de preparat. Denumita si "chocolate lava"  sau "lava cake" pentru ca miezul este ca lava unui vulcan, aceasta prajitura este nemaipomenit de buna, mai ales in combinatie cu fructe acrisorare, de padure, ca mure, fragi, zmeura, fragute sau cu "banalele" capsune.
Iata cum poti face chiar tu acasa prajtura cu miez de cocolata lichida/chocolate lava. Rezultatul este garantat (reteta a fost testata cu succes de 4 fete pe forum!) iar gustul e... o minunatie!

Prajitura cu ciocolata topita
Ingrediente:
170gr ciocolata amaruie
100 gr zahar
2 oua intregi
2 galbenusuri
un strop de sare
100 gr unt
2 linguri nu foarte incarcate de faina
1 lingurita de ness
zahar vanilat dupa gust
*smantana dulce, inghetata de vanilie, fructe de padure, eventual, pentru decor la servit

Cum se face prajtura cu miez de ciocolata lichida: Mod preparare
Se preincalzeste cuptorul la 200 grade.
Se topesc ciocolata si untul la bain-marie.
Se freaca cu mixerul ouale, zaharul, sarea, zahar vanilat.
Peste zaharul si ouale mixate se adauga faina si nessul.
Se amesteca usor toate. Se ung formele de silicon cu unt din belsug, iar pe fundul formelor se pune foaie de copt unsa si ea cu unt. Se toarna compozitia in forme.
Se da prajitura cu miez de ciocolata topita /lava cake la cuptor si se lasa intre 8-10 minute maxim!
Atentie, nu o lasa mai mult, pentru ca altfel se intareste mijlocul, care trebuie sa ramana lichid!
O reteta de la Andreea Cojocaru

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 3.

Comentarii postate (3)
Laurale - 07/02/2012

Si eu vreau sa fac prajitura...dar nu stiu ce se face cu amestecul de ciocolata cu unt. Unde si cand se pune? Se pune in blat si se pune apoi la cuptor sau se adauga dupa ce prajitura s-a copt?

nelu - 09/09/2012

Hm, nu stiu cum iese respectand aceasta reteta dar eu il fac in fiecare zi cu alte doze ( 500 gr ciocolata /250 gr unt /250 gr zahar vanilat, 65 gr faina, 2 pliculete de vanilie ,6 galbenusuri, 3 oua intregi ) . Foarte important este modul de preparare si timpul de coacere. Eu , de ex ii fac precocere de 5 minute la 180 grade (cuptor cu ventilatie )si 15 secunde incalzit intr-un cuptor cu microunde profesional ( cuptoarele casnice sunt bune dar trebuie incalzit 2 minute cu program mediu ...sau pana cand se simte ca devine moale la mijloc ). Va recomand sa mancati tortino de ciocolata impreuna cu inghetata de vanilie si eventual 2 capsuni!!! Pofta buna !:)

paulet jessica - 19/05/2013

Imi spuneti va rog in ce fel de forme se coc prajiturile?

Gastronomie

Reteta de Fanouropita

Ai pierdut ceva sau pe cineva? Fa aceasta praji...

Gastronomie

Supa-crema simpla de dovleac

Exista multe variante de supa-crema de dovleac,...

Celebs & Style

Kristen Stewart este singura?

„Kristen Stewart este singura si se va i...

Moda

Cum sa alegi o geanta office? Afla care sunt cele 3 criterii esentiale

Cand vine vorba de genti office de dama, trebui...

Moda

Pijamale si treninguri dama in trend in noul sezon

Poti dormi linistita doar in pijamale dama conf...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!

Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...