![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#31
|
Musafir ![]() |
Vendi, stau si ma intreb cum poti sa ai lipsa de B-uri daca te-ai tinut de dieta MM? :o
|
|
|
![]()
Post
#32
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 22 Joined: 11-January 06 Member No.: 140 ![]() |
tu, habar n-am. da' am ramas un pic in aer, cand am auzit, sa stii. chiar m-am speriat. nu-i de jucat cu chestia asta, de aia ma si cheama inapoi, as crede. am sa si zic la medic chestia asta, montignac . sa stii ca o sa iau o paparada de la ea de numa' numa'. aici sunt f. impotriva cand e vorba de atkins, montignac si regimul paleolitic. de montignac scrie de exemplu ca rupe gura la toate legile fizicii (principiul I al termodinamicii). adica nu poti sa bagi mai mult in organism dacat consumi. si de aceea nu se crede ca da rezultate. toate aceste regimuri priveaza corpul de ceva, bla, bla, bla...iar acest mod de viata nu trebuie sa fie prelungit mai mult de trei luni. de ce? nu stiu..
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#33
|
Musafir ![]() |
hmm, eu aveam impresia ca suedezii sunt deschisi tare la minte :(
B-urile sunt in carne, in cereale (pe care noi le mancam integral), in lactate, in fasole (eu n-am mancat atata fasole, linte, naut in toata viata mea cat am mancat de cand cu montignac )peste, nuci. Daca doctoreasa iti zice ca de la asta ti se trage, pune-i o carte de-a lui Montignac in brate. :evil: |
|
|
![]()
Post
#34
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 22 Joined: 11-January 06 Member No.: 140 ![]() |
pe toate site-urile de sanatate sta ceva impotriva lu' montignac si atkins, cele mai cunoscute aici. suedezii recomanda regimul "farfuria model" deci carnita, cartofi sau paste, salata de cruditati, in proportii de 1/3 fiecare.
ei la masa de pranz si chiar si seara beau lapte, mananca paine data cu unt.. si li se pare ca e f. normal. la cafea papa prajituri, 100 de feluri daca s-ar putea... eu sunt aia anormala care nu mananca dulce. de fapt ei sunt cei mai mari consumatori de dulce din europa, dupa statisticile lor. (?) asa ca nu sunt asa de montignaci. pentru a pierde din greutate trebuie sa papi multe salate sau legume 1/2 din farfurie, apoi 1/4 carne si 1/4 cartofi, paste, orez. miscarea e un lucru esential. asa spun ei. ma rog.. hai sa nu mai pro si contra. vedem noi de ce am eu lipsa de vitamine. tu ai f. mare dreptate in ceea ce zici, eu stiu ca montignac nu ne priveaza de nimic. ma gandeam ca o sa ma faca aia cu oua si cu otet. apropo de noodles: pai cred ca nici nu are sens sa mai intreb. contin 58% faina de grau integrala, apa max 12,5%, faina de grau durum si faina de grau restul de procente. vai, ce nervi am! chiar ca credeam ca sunt conforme pastele astea. te pup! |
|
|
![]()
Post
#35
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 22 Joined: 11-January 06 Member No.: 140 ![]() |
kalua, voiam sa te mai intreb ceva: cata branza poti sa mananci daca tiii dieta Montignac ? ma gandesc ca poate am exacerat cu branza, d-aia am pus pe mine. eu mananc mozzarela, feta ev. un pic de philadelphia, la mese proteino-lipidice. de aia fara grasime nu am gasit aici, deci am trecut peste ea.
ma intreb pe unde sunt celelalte fete? :magandesc: |
|
|
kalua |
![]()
Post
#36
|
Musafir ![]() |
citat din Montignac : ..."cercetari noi au aratat ca proteinele din laptele de vaca, mai ales din zer, determina o excretie marita de insulina. De aceea este recomandata branza bine stoarsa, mai ales cea de oaie si de capra."
Produsul lactat cel mai bun e iaurtul cu 0,3% sau 1,5% grasime - din cauza fermentilor pe care-i contine. Povestea o tipa care era la faza 1 ca s-a ingrasat in perioada in care obisnuia sa manance zilnic ca. 100 g branza ca desert. :o |
|
|
![]()
Post
#37
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 22 Joined: 11-January 06 Member No.: 140 ![]() |
vai de funduletul meu! atunci de ce ma mai intreb ca m-am ingrasat??? dar MM nu are nimic impotriva cand papi branza la o masa lipidica, sau? chiar am facut o salata greceasca cu feta. acum tre' sa trag bucatetele de branza din castronasul de salata sau cum naiba sa fac? faptul e ca am mancat branza in nestire, de aia m-am umflat.
multumesc! |
|
|
kalua |
![]()
Post
#38
|
Musafir ![]() |
|
|
|
![]()
Post
#39
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 22 Joined: 11-January 06 Member No.: 140 ![]() |
am sa sar peste branza, macar pentru o perioada. stii ce frapata am ramas? pentru ca aproape la fiecare lunch sau cina scrie ca po' sa mananci branza, de aia grasuta tip feta, mozzarela, etc. sau iar am luat-o razna?
kalua, cum e denumirea latina a cimbrului pe care noi il folosim la sarmalute, tocanite, etc? Satureja hortensis (cimbru de vara) sau Thymus vulgaris? Asta din urma e timian, nu?? In cartea asta pe cre o am eu thymus vulgaris arata ca si satureja hortensis. adica amandoua cu floricele violete. de fapt cimbrul e in mai multe variante de thymus aici in cartea asta romaneasca (6 variante) iar in cartea suedeza sunt 2 variante, satureja hortensis de vara si de iarna (ala cu floricele albe). tare as vrea sa stiu care e varianta corecta. vreau sa merg la um magazin de plante sa-mi cumpar si sa-mi plantez in gradina. merci anticipat. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#40
|
Musafir ![]() |
Montignac spune in primul rand sa avem grija cu grasimile animale (altfel am putea face Atckins), iar de faza cu branza, mai ales cu cea de vaci, eu am citit intr-o carte de-a lui mai veche...
Eu una nu ma prea tin de regula asta, mai ales vara, dar nici n-am sesizat la mine ca ma ingras, ca atunci as fi tras frana de alarma ;) Iar cu cimbrul, ia da tu copy/paste su pune intrebarea la gastronomie, ca eu habar n-am. Eu in Ro nu prea gateam, stateam la mama ::) . Eu aici n-am intalnit planta sa aiba gustul cimbrului romanesc. :( |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 02:56 PM |
|