IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

38 Pages V  « < 13 14 15 16 17 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Retete Montignac pentru felul doi, Retete care nu ingrasa
Leea
post Dec 18 2006, 09:21 AM
Post #141

Incurabil

Group: Obsedat
Member No.: 352

Kalua, eu vreau terina, eu vreau terina!

Pescarush, kalua, mi-ati luat o piatra de pe inima cu prajiturica mea. Am mai facut-o eu, dar cu zahar - nu ar avea nici un motiv sa nu iasa si cu fructoza, iar faina are foarte putina oricum.

De Craciun eu mai vreau sa fac o supa limpede de gaina de tara, dar cu asta nu am treaba, fiindca nu-mi place supa clara de nici o culoare, niste ciuperci cu maioneza, din care voi gusta si eu, poate si o rulada cu sunca pentru restul. O friptura de porc impanata cu usturoi, sau poate cotlete de porc cu sos de mustar - aici inca nu m-am chiar hotarat.
Sarmalele nu pot lipsi cu nici un chip de Craciun, si in ideea asta nici n-am mai facut de luni de zile sarmale, ca sa le fie dor de ele. Eu am sa-mi fac cateva numai cu carne si legume probabil.
Iar la capitolul prajituri, in afara de snickers, va mai fi un foetaj cu gem - pe la noi se numeste cu un termen unguresc, haios - dupa care sunt lesinati ai mei. Pentru mine foetajele nu sunt chiar un punct de atractie.

Cam asta ar fi meniul meu; acu-i randul vostru! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/322.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
pescarush
post Dec 18 2006, 05:18 PM
Post #142

Musafir

kalua, pui te rog si reteta cu muschiuletul ala dublu (pe langa terina)? poate o incerc pe aia.
si mai dati-mi idei de mancare vegetariana, sa fac ceva sa poata manca si vara-mea.
(IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)

later edit: kalua, acum ti-am vazut terina. desarta aici reteta.

fetelor, tocmai am gasit o reteta de salata de linte cu piept de rata, in revista Ioana, pe care am primit-o recent din tara.
daca vreti s-o postez aici, spuneti, ca pare conforma.

+Quote Post
kalua
post Dec 18 2006, 07:45 PM
Post #143

Musafir

Mousse de smantana in palton de somon (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Terina cu somon afumat
Reteta este disponibila in site

Cu cealalta reteta revin un pic mai tarziu.

+Quote Post
blu_dea
post Dec 19 2006, 12:26 AM
Post #144

Musafir

Staim ca aveti multe retete gustoase cu naut si mi-am luat si eu ieri...in loc sa iau faina,am luat boabe (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif) Am gasit doar 2 retete cu naut boabe(chiftelutze,parca),dar e nevoie de blender..si eu nu am.
Ce altceva as putea face cu boabele de naut?

In alta ordine de idei,trebuie sa va recomand un magiun delicios din 2 kg de mere+1 kg gutui...absolut dementzial (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif)

+Quote Post
Ala80
post Dec 19 2006, 09:52 AM
Post #145

Oli, Popeye's babe

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 194

Uite 2 retete a la Kalua (bineinteles (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ). Observatiile sunt tot ale ei.

Naut pikant indian

Salata cu naut, gogosari si capere

Retetele sunt disponibile in site.

+Quote Post
kalua
post Dec 19 2006, 08:04 PM
Post #146

Musafir

Recomand varza de Savoia ca garnitura la fripturica de Craciun.

Friptura dubla de muschiulet de porc
Reteta este disponibila in site.
Eu am pus in tava, dupa vreo 20 - 25 de minute, tot felul de legume: vinete, dovlecei, ardei, ciuperci. Astfel am avut una din garnituri fara multa treaba si sosul a iesit si mai bun.
Am facut friptura asta cand am avut niste musafiri care au avut un restaurant fitos si doamna este o bucatareasa 1a. N-au simtit ca-i facuta cu faina de naut si au cerut si supliment. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
lotte
post Dec 29 2006, 09:37 PM
Post #147

Incurabil

From: Ro Mania
Member No.: 324

Edit: reteta nu este conforma, contine stafide, curmale si banane, alimente neconforme.
o reteta foarte buna si usor de facut

Rulada de fructe uscate si banane

300g stafide
100g curmale
500g prune uscate
2 banane
100g nuci maruntite
1 pahar mare fulgi de ovaz
suc de fructe, la nevoie

stafidele, curmalele si prunele uscate fara samburi se dau prin masina de tocat.apoi se amesteca cu fulgii de ovaz si nuca tocata.
daca fructele nu au fost prea zemoase, se adauga putin suc de fructe sau zeama de compot.compozitia se intinde pe un celofan de forma dreptunghiulara.se pun bananele curatate de coaja, pe lungime, una in continuarea celeilalte, la una din marginile compozitiei (pe lungime) si apoi se ruleaza.se modeleaza cu grija rulada, celofanul se indeparteaza.
se asaza pe un platou.se presara nuca de cocos.cand se taie felii, in mijlocul fiecarei felii se vede o bucatica de banana.

prajitura e foarte gustoasa, cine a facut o a folosit prune uscate cumparate din piata de la tarani, acelea sunt mai zemoase, si nu a folosit suc de fructe.

This post has been edited by kalua: Dec 30 2006, 02:45 PM

+Quote Post
kalua
post Jan 5 2007, 09:04 PM
Post #148

Musafir

Supa exotica cu fidea

Se face o supa din instant conjform de supa, niste ghimbir dat pe razatoarea mica, niste fasole verde si niste ciuperci proaspete taiate. Trebuie fiarta numai vreo 5 minute. La sfarsit se adauga niste zeama de lamaie si sos de soia conform (cine are sau vrea).
Separat se fierbe fideaua. Se mananca impreuna. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
lotte
post Jan 6 2007, 10:09 PM
Post #149

Incurabil

From: Ro Mania
Member No.: 324

kalua, reteta de rulada, nu e nici macar pentru faza II?

eu recunosc ca am mancat, era facuta doar cu prune uscate, iar banana nu era coapta coapta.

+Quote Post
kalua
post Jan 6 2007, 10:46 PM
Post #150

Musafir

Pai stafidede si curmalele nu-s nici de faza a 2-a. Iar bananele trebuie sa fie foarte verzi. Deci nu-i nicicum conforma. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post

38 Pages V  « < 13 14 15 16 17 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 3rd May 2025 - 10:34 PM