![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
Post
#351
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 1 Joined: 10-May 09 Member No.: 6,449 ![]() |
arata super placinta credcae foarte gustoasa dar merge la faza 1 ca vreau sao fac si eu buna , sunt noua pe acest forum ,tin dieta monti de 2 saptamani si am reusit sa slabesc 5 kg, de ceva timp tot citesc retetele voastre care sunt extraordinare , de aceea am si eu o intrebare , am pofta de o budinca cu branza , ea de obicei se face cu zahar , branza sarata , paste si oua .Daca scot zaharul din compozitie , folosesc o telemea slaba si paste integrale, oua e ok pt dieta monti??? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]()
Post
#352
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
|
|
|
![]()
Post
#353
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 276 Joined: 19-January 09 Member No.: 5,691 ![]() |
Are cineva vreo reteta conforma de sos pt ardei umpluti (cu carne)? Am gasit numai cu sos cu zahar si faina, pana acum ii fierbeam pur si simplu in suc de rosii, dar parca m-am cam plictisit.
|
|
|
![]()
Post
#354
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 21 Joined: 12-March 09 From: Bucharest Member No.: 6,054 ![]() |
Eu folosesc rosii decojite si e super ok. Poate daca pui un pic de faina de naut se mai ingroasa putin.
Intrebare: Ma bate gandul sa fac niste sarmale MONTI care sa le umplu ori cu: carne tocata cu ciuperci, ori cu orez brun (salbatic sau basmatic) si ciuperci. este OK? Dupa tot ce am citit eu despre MONTI am inteles ca nu se poate combina orezul cu carne pentru ca orezul este glucida si carnea proteina care nu se combina intre ele. Corect? (o montignaca care a trecut la Faza 2 mi-a zis ca pot sa combin orez basmatic cu carne, chesti care mie mi se pare gresita) This post has been edited by Mami de Rares: Jun 15 2009, 01:20 PM |
|
|
![]()
Post
#355
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Salata Monti de pui
1 piept de pui 2 galbenusuri pentru maioneza facuta in casa ulei castraveti murati conformi patrunjel sare si piper proaspat risnit Se procedeaza la fel ca la salata de beuf. Dupa ce ingredientele sint scurse bine, taiate si amestecate, se lasa sa se odihneasca citeva ore in frigider. |
|
|
![]()
Post
#356
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 185 Joined: 17-May 09 From: Bucuresti Member No.: 6,507 ![]() |
Mami de Rares, in faza 2, orezul basmati (fara c (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) se poate combina cu lipide , pentru ca are IG pana in 50. Dar chiar si asa, nu prea merg facute sarmale pentru ca asta presupune fierberea indelunga a orezului, ceea ce nu este permis nici macar pentru basmati.
Din care am inteles eu, orezul salbatic nu are un gust prea placut, asa ca singura varianta ramasa si de preferat este cea cu ciuperci, care este total permisa. |
|
|
![]()
Post
#357
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 21 Joined: 12-March 09 From: Bucharest Member No.: 6,054 ![]() |
Scuze pentru literele mancate (sunt de groaza) , poate acum dupa ce am mancat mi-o trece (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Multumesc pentru raspuns alexty. Apropo de treaba cu fiertul mult... saptamana trecuta am facut o reteta MONTI din carte de la faza I la care a fiert orezul ala brun pana s-a inflorit. (asta pentru ca avea si multa zeama si stiti ca atunci cand e zeama multa orezul se umfla) Saptamana asta o sa incerc varianta cu carne si ciuperci sa vad cum iese. |
|
|
![]()
Post
#358
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 276 Joined: 19-January 09 Member No.: 5,691 ![]() |
Eu fac si sarmalele si ardeii umpluti cu orez salbatic. Intr-adevar, are un gust mai special dar daca te obisnuiesti cu el e ok, mai ales in combinatie cu smantana.
Pana la urma am facut ardeii umpluti cu carne de pui si orez salbatic, i-am fiert in apa si chiar la urma i-am fiert in sos de rosii. Problema e ca ardeii sunt prea dulci si de-aia ma gandeam sa schimb sosul, dar a iesit ok - a si iesit mai gros pentru ca am lasat intentionat niste orez si carne prin el. |
|
|
![]()
Post
#359
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 276 Joined: 19-January 09 Member No.: 5,691 ![]() |
Am gasit o reteta conforma de meatloaf (chec de carne) - se poate face cu carne de porc si vita, porc sau pui
500 g carne tocata (amestecata cu vreo 2 catei de usturoi, ca pentru chiftele) oua fierte tari, eu am pus 3 ca am tava mica, nu imi incapeau mai multe; se pot pune si 4 cascaval ras (eu am pus mozzarella) sare, piper, alte condimente de chiftele Jumatate din cantitatea de carne tocata se condimenteaza si se intinde intr-o tava de chec unsa bine cu unt. Deasupra se pun ouale taiate in jumatati si restul de carne; cascavalul se pune deasupra. Se pune la cuptor incins la foc mediu cam pt o ora. |
|
|
![]()
Post
#360
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Pastrama de pui ad-hoc
Ingrediente :
Spalam, curatam (sa nu aibe fulgi) pulpele, le taiem in doua, se saram si piperam. Curatam usturoiul si il batem cu cimbrul si un praf de sare. Cind s-a facut ca o crema, adaugam o lingurita de ulei de masline, amestecam bine si ungem pulpele. Daca ne place foarte picant, adaugam un pic de ardei iute rosu. Bagam pulpele unse intr-o punga si dam punga la frigider (in refrigerator). Punem pulpele pe gratar dupa cel putin 14,16 ore. Pofta buna! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 07:03 PM |
|