Va aflati in:

Articole / Dieta Montignac

Alimente care au indice glicemic mic

Publicat: 22.06.2007

Alimentele care au un indice glicemic (IG) mic pot fi consumate fara nici un fel de problema atat in faza I (de slabire) a regimului Montignac, cat si in faza de stabilizare a greutatii. IIti prezentam mai jos un tabel cu alimente care au indice glicemic mic.
Nota:
Alimentele si produse alimentare cu index glicemic mic se pot combina cu grasimi in alimentatia curenta in decursul unei mese.
Consumul acestor alimente ajuta procesul de slabire.

Fasole Adzuki uscata

35

Amarant

35

Amarant, seminte

35

Mere, piersici (fructe proaspete)

35

Piure de mere, sos de mere

35

Fasole uscata neagra

35

Cassoulet (mancare frantuzeasca de fasole cu carne, un fel de iahnie)

35

Radacina de telina, gulie (crude)

35

Faina de mazare

35

Mazare proaspata, boabe

35

Taietei chinezesti/fidea (din grau dur), taietei

35

Boabe de rachitele(merisor), boabe

35

Crema/piure de mere, fructe serbet

35

Mustar Dijon

35

Mere uscate

35

Rosii uscate

35

Paine din germeni de cereale

35

Falafel (din naut)

35

Smochine (fructe proaspete)

35

Mazare verde (proaspata)

35

Inghetata (cu fructoza)

35

Porumb indian

35

Boabe

35

Seminte de in/susan/mac, bob intreg

35

Nectarine (proaspete)

35

Portocale (proaspete)

35

Piersici (proaspete)

35

Prune (in stare proaspata)

35

Rodie (proaspete)

35

Gutuie (proaspete)

35

Quinoa

35

Iaurt de soia (cu aroma de fructe)

35

Seminte floarea-soarelui

35

Suc de tomate

35

Sos de tomate (natural, fara adaos de zahar)

35

Fibre Wasa™ (24% fibre)

35

Piure de migdale – intregi, cu coaja (neindulcit)

35

Fasole uscata alba, fasole uscata rosie, fasole uscata pestrita, fasole uscata neagra

35

Orez salbatic

35

Drojdie

35

Iaurt**

35

Lapte de migdale

30

Caise (proaspete)

30

Sfecla (crud)

30

Linte maro

30

Morcov (crud)

30

Mazare cu pui, boabe

30

Taietei chinezesti / paste (facute din soia sau boabe)

30

Boabe frantuzesti, boabe intregi

30

Usturoi

30

Grapefruit (proaspete)

30

Dulceata (fara adaos de zahar, suc de fructe indulcit)

30

Marmelada (fara adaos de zahar)

30

Lapte** (degresat sau nu)

30

Lapte de ovaz (nefiert)

30

Fructul pasiunii, maracuja, granadilla

30

Pere (fructe proaspete)

30

Lapte proaspat**

30

Branza**

30

Ierburi comestibile

30

Lapte de soia

30

Mandarine, clementine

30

Rosii

30

Gulie (cruda)

30

Linte galbena

30

Mure, dude

25

Afine, coacaze negre

25

Cirese

25

Ciocolata amaruie (care contine peste 70% cacao)

25

Fasole uscata pestrita

25

Agrise

25

Linte verde

25

Hummus

25

Fasole mungo

25

Piure de alune de padure (neindulcit)

25

Zmeura (fructe proaspete)

25

Coacaze rosii

25

Seminte

25

Faina de soia

25

Mazare injumatatita

25

Coacaze (fructe proaspete)

25

Piure/pasta de migdale intregi (neindulcit)

25

Piure din alune intregi (neindulcit)

25

Anghinare

20

Bambus pestrit

20

Ciocolata, simpla (peste 85% cacao)

20

Vanata

20

Inima de palmier, varza

20

Suc de lamaie (neindulcit)

20

Pudra de cacao (fara adaos de zahar)

20

Ratatouille(ghiveci frantuzesc)

20

Fructoza, zahar din fructe

20

Iaurt de soia (fara arome)

20

Piure de soia

20

Tamari (sos negru de soia neindulcit)

20

Visine indiene, visine Acerola

20

Agave (sirop)

15

Migdale

15

Sparanghel

15

Coacaze negre

15

Tarate (ovaz, grau)

15

Broccoli

15

Varza de Brussels

15

Varza

15

Pudra de roscove

15

Alune Caju (Cassius)

15

Conopida

15

Telina

15

Cereale (soia sau muguri de fasole mung)

15

Cicoare, andive

15

Chili pepper

15

Zuchini

15

Castraveti

15

Fennel

15

Ghimbir

15

Alune de padure, alune mediteraneene, alune de Barcelona

15

Praz, ceapa verde

15

Ciuperci

15

Masline

15

Ceapa

15

Alune (arahide)

15

Sos Pesto (pregatit in casa)

15

Agrise aurii

15

Castraveti murati

15

Seminte de pin

15

Fistic, migdale verzi

15

Ridichi

15

Rubarba

15

Fasole spaniola, fasole italiana lata

15

Salata, laptuci

15

Varza murata

15

Esalota

15

Stevie

15

Soia

15

Spanac

15

Ardei gras (rosu, verde), iute

15

Seminte incoltite

15

Nuci

15

Tofu (branza de soia), boabe de soia

15

Crustacee (homari, crabi, languste)

5

Avocado

10

Otet

5

Condimente, plante (piper, patrunjel, busuioc, oregano, scortisoara, vanilie, etc)

5



* Reproducerea fara acord strict interzisa!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 1.

Comentarii postate (1)
soare - 30/09/2008

as dori sa stiu cum pot fi combinate tipurile de alimente cu ig scazut astfel incat sa poti face un fel de mancare din 1,2 sau 3 alimente.asa separat toate sunt ok dar nu poti manca in fiecare zi,oare combinate nu mai au acelasi efect?

Dieta Montignac

Principiile de baza in dieta Montignac

Principiul de baza din spatele metodei Monti:Fa...

Dieta Montignac

Dieta Montignac pe scurt

Michel Montignac a dezvoltat planul pentru die...

Celebs & Style

Leonardo DiCaprio s-a despartit de Erin Heatherton

Cunoscutul si apreciatul actor american Leonar...

Frumusete

Vopsitul si tunsul varfurilor acasa

Sigur ca e de dorit sa apelam la un profesionis...

Frumusete

Pregatirea tenului pentru machiaj

Pregatirea tenului pentru machiaj este etapa el...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cauti local pentru o nunta de vis? Ai nevoie de cort pentru evenimente!

Nunta este cel mai important moment pentru protagonisti, insa nu de putine ori, acestia se vad obligati sa caute localuri, sa faca estimari de pret si, in final, sa isi dea seama ca asteptarile lor nu sunt nici pe departe indeplinite. Mai nou, cei care doresc sa se casatoreasca si cauta un loc primitor, spatios, in care invitatii sa aiba loc pentru dans, aleg un cort de evenimente.