
Reteta de cozonac cu cacao este o reteta delicioasa de cozonac, pe care putem sa il preparam atunci cand ne este pofta de cozonac. Reteta de cozonac cu cacao este destul de simpla, secretul succesului constand in prepararea aluatului de cozonac. Acest cozonac cu cacao este prezentat de elady.ro este delicios, iar gustul de cacao ii da un gust aparte in plus.
Categorie: Retete de dulciuri
Bucatarie: romaneasca
Timp preparare: 4 1/2 ore
Evenimente: Retete pentru Craciun, Revelion, Paste, zile onomastice, zile de nastere, sarbatori in familie
Ingrediente pentru aluatul de cozonac cu cacao1 kg faina
7 galbenusuri
4 albusuri
300 g zahar
250 g unt
2 linguri de ulei
lapte cat se
cere (circa 1/2 l)
1 lingura de rom
vanilie
50 g drojdie
1 lingurita rasa de sare
Ingrediente pentru umplutura de cozonac cu cacao100 g miez de nuca macinat
4 lingurite rase (10 g) de cacao
100 ml lapte
8 linguri de zahar
3 albusuri
esenta de vanilie
Mod de preparare pentru reteta de cozonac cu cacaoSe prepara aluatul asa cum este prezentat la
reteta de cozonac.
Cum se face umplutura pentru cozonac cu cacaoSe bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate din nou;
Se dizolva in laptele incalzit nucile rase, cacaoa si zaharul;
Se raceste amestecul de cacao si se amesteca cu albusurile si esenta de vanilie;
Se rup bucati de aluat, se intind, se pune umplutura de cacao si se ruleaza, dupa care se pun in forme de silicon si se ung cu ou.
Vezi si alte retete de cozonac!Cozonac pufos cu umplutura de nuca si ciocolataCozonac trandafirRetete de Craciun: CozonacCozonac de Dresa (stollen)Cozonac cu nucaCozonac pufosCozonac cu migdale si aluneCozonac moldovenescCozonac cu rahatCozonac cu vanilieCozonac cu macCozonac bicolorCozonacReteta de cozonacCozonac crapat